U šta stres pred venčanje može da pretvori mladu: Pet najozloglašenijih mladi i kako ih savladati

U šta stres pred venčanje može da pretvori mladu: Pet najozloglašenijih mladi i kako ih savladati

Autor: | 11/06/2015

0

Osim što su izuzetno lepi i važni događaji, venčanja su izvori stresa, a što se tom izvoru više približavaju, pojedine mlade postaju sve čudnije i čudnije.

Poneke postaju histerične, druge besne, a neke prosto lude. Međutim, čim se prašina slegne, sve to ume da prođe. Ali, treba nekako preživeti tih nekoliko dana/nedelja/meseci pakla...

Ovaj put smo vam pripremili kratki vodič kroz sve moguće karaktere mladi-ubica, kao i par saveta o tome kako ih možete savladati.

1. Mlada koja sanja pravu destinaciju

Osnovni problem koji muči ovu mladu jeste to gde će se venčanje održati. Njeni zahtevi su često nerealni. Venčanje pored plaže zvuči na papiru kao super ideja, ali u praksi će se pokazati da baš i nije praktična sem ako baš ne živite na moru. Prvo i osnovno – treba sve drage ljude smestiti na tu plažu i organizovati vim put, jer – da! – čak i ako svoje prijatelje i rodbinu smatrate fleksibilnim i dovoljno spretnim da se sami snađu za smeštaj i prevoz, organizacija će ipak pasti vama za vrat. Ipak, da joj ne biste skrhali sve snove, ovoj mladi morate delimično udovoljiti i zato napravite tematsku žurku uz obalu vaše omiljene reke ili jezera (a možda čak i bazena). Potrudite se samo da sve bude u znaku mornarskih obeležja, da bude puno školjki i par morskih zvezda, i voila! – vaša će se
luda mlada ipak vratiti na normalu.

2. Mlada koja može sve

Ona zna šta hoće, može to da ostvari i zna tačno kako će to da uradi. Osim toga, ona je spretna za miks pultom, ali i sa iglom i koncem. A najverovatnije ume da napravi i doba koktel. Ova mlada neće skakati svima po nervima i neće biti bezobrazna prema okolini, ali može biti naporna na neki poseban način. Istina je da niko ne voli bespomoćnu mladu koja na sopstvenom venčanju izigrava statuu, ali niko ni ne očekuje superženu u sred zabave. Ipak, ukoliko ta mlada zaista voli da bude stalno nečim okupirana, nemojte joj uskraćivati to zadovoljstvo, jer se može naljutiti. Postarajte se da prestane da obavlja poslove koji nisu u njenoj nadležnosti i usmerite joj pažnju prema podijumu za igru. Tamo će na najbolji način iskoristiti višak energije.

3. Mlada koja želi da vlada

Njena mora da bude poslednja. Ona je najbolja u organizaciji venčanja iako to radi po prvi put. Drska je prema svima, uključujući mladoženju, i sve to pod izgovorom da se nalazi pod velikim stresom. Jedini način da se izborite sa njom jeste da joj ukažete na to da se vi nalazite pod još većim stresom – pod njenim uticajem. U krajnjem slučaju, ukoliko od svojih deveruša očekuje da se pojave u nekim groznim haljinama, rosto joj zamenite venčanicu na poslednjoj probi za neku užasno ružnu, a zatim se slikajte sa njom. To će je sigurno urazumiti, a naučiće i jednu bitnu lekciju.

4. Neodlučna mlada

Jedini način na koji se možete izboriti sa neodlučnom mladom – ona koja ne može da se odluči između 116 različitih vrsta kanapea i 132 različite vrtse kapkejkova – jeste da joj kažete jasno svoje mišljenje o tome. Ukoliko i sam mladoženja bude odlučan, ona će imati potrebu da ga što pre zadovolji i da svoje konačno mišljenje. Ukoliko vi i sami ne budete sigurni u to šta želite, verovatno ćete doći do rešenja do svoje desete godišnjice.

5. Luda mlada sa pojačanjem

Sa ludom mladom se još može izaći na kraj, ali šta ako joj društvo pravi cela njena porodica. Majke mladenaca često ulaze u još luđe faze pred venčanje i poslednje što smete da dozvolite budućoj nevesti jeste da poludi zajedno sa svojom majkom. Držite je čvrsto na zemlji i ne dopustite joj da stane pod uticaj svoje napete porodice. Zajedno su jači, ne zaboravite to!

Foto: Guliver/Thinkstock

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti