Četiri životne lekcije koje savladamo dok planiramo venčanje

Četiri životne lekcije koje savladamo dok planiramo venčanje

Autor: | 30/10/2014

0

Organizacija venčanja je veoma naporan i odgovoran posao, ali zahvaljujući njemu, stičemo znanja koja su od velike važnosti za budući život. Izdvajamo nekoliko najvažnijih lekcija…

Svakog dana nešto naučimo. Tako se prilikom organizacije venčanja susrećemo sa novim ljudima, situacijama i izazovima i neminovno gradimo iskustva.

Izdvajamo četiri životne lekcije koje savladamo dok planiramo venčanje…

1. Budi strpljiv

Kada počnu da prave planove za venčanje mladenci su zabrinuti i često razmišljaju o tome kako će okupiti 200 zvanica, kad ne mogu čak ni da odrede datum venčanja. Da bi nešto postigli, morate tome da se posvetite. Naša čuvena izreka kaže da sve što je brzo, to je i kuso. Napravite spisak vaših obaveza i na vreme krenite da jednu po jednu stavku rešavate. Razmislite šta sve može da se završi na jednom mestu, na primer, izaberite cvećaru u kojoj možete dobiti više stvari – dekoraciju za kuću, venac za kapiju i bidermajer.

2. Napravi prioritete

Veome je važno da sebi tokom organizacije postavite prioritete. Razmislite šta je to što je najvažnije i najbitnije na vašem venčanju. Na taj način, bolje ćete se organizovati i naučićete da razlikujete bitnog od nebitnog. Uzaludno je trošiti veliku količinu novca na cveće koje gosti uopšte neće pamtiti, kao što je to slučaj sa muzikom i atmosferom. Neka vas takav stav u organizaciji venčanje nauči da tako postupate i u svakodnevnim aktivnostima. Neka vaši prioriteti budu vaši izbori i tako sigurno nećete pogrešiti.

3. Biraj društvo

Venčanje je prilika da se okupe članovi familije i prijatelji, ali često mladenci trpe pritisak da pozovu i one koji im nisu baš dragi.

Ne razmišljajte o tome šta će neko drugi reći. Živite život punim plućima, i pažljivo birajte svoje prijatelje, kao i goste na venčanju. Lepo je biti okružen ljudima koje poštujete i volite, kao i oni vas.

4. Ne gubi nadu

Planiranje venčanja je kao veliko putovanje, koje sa sobom nosi uspehe, ali i one male padove, tj. neočekivane situacije. Naučite da balansirate i da zbog venčanja ne zanemarite ostale svakodnevne sitnice i obaveze. Iako ste posvetili puno vremena i truda, bilo za organizaciju venčanja, karijeru ili neki drigi lični cilj, a rezultat i nije baš kao što ste očekivali, znajte da život ide dalje, i da će sutra sigurno biti bolji dan.

Obratite pažnju na svaki vaš zadatak dok planirate venčanje, jer možda baš na tom primeru, možete postati bolja osoba i steći neko novo iskustvo. Nemojte zaboraviti da je život svetliji, kada provodite dane sa onima koje volite!

Izvor: vencanjemagazin.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Slične Vesti