Bidermajer za venčanje koje će se pamtiti

Bidermajer za venčanje koje će se pamtiti

Autor: | 11/09/2014

0

Bidermajer treba da odražava stil mlade i da bude u skladu s njenom venčanicom i ostalim detaljima. Običaj nošenja bidermajera potiče još iz antičkog doba kad su venci poljskog cveća simbolizovali plodnost.

Venčani buket - bidermajer dobio je naziv po istoimenom stilu koji se bazirao na dizajniranju buketa, korpi, nakita i tašni. Običaj nošenja bidermajera datira još iz antičkog doba kada su žene nosile vence od poljskog cveća kao i lekovitog i aromatičnog bilja koji su simbolizovali plodnost.

Izbor cveća zavisi od osobe za koju se pravi. To mogu biti ruže u crvenoj, beloj, roze i nežnoj breskva nijansi, zatim gerberi, kale, ljiljani, tulipani... a lepota leži u tome što je svaki buketić autentičan i drugačiji. Lepo izgledaju i buketići od poljskog cveća ali se mnoge devojke odlučuju za vrlo neobični ekscentrični buket koji predstvlja spoj originalne ideje i forme ili dodatak nečeg što je nepredvidivo (mahovina, perje, plodovi povrća, voća, pa čak i ljute papričice).

Za bidermajer možemo reći da predstavlja karakter mlade kao i izraz njenog stila. Obično je bitno da se vodi računa da ne odudara od venčanice i da bude u skladu sa ostalim prisutnim detaljima. Moderna mlada u kratkoj haljini često se opredeljuje za forme sa stilizovanim dugim drškama.

Izvor: Lisa

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti