Čudotvorna ikona Bogorodice dovela Anastasiju i Nemanju u Rajinovac: Evo zašto su se venčali baš u ovom manastiru

Čudotvorna ikona Bogorodice dovela Anastasiju i Nemanju u Rajinovac: Evo zašto su se venčali baš u ovom manastiru

Autor: | 24/08/2023

0

Manastir Rajinovac ima posebno mesto u srcima porodice Ražnatović

Anastasija Ražnatović juče je potvrdila predivne vesti. Ona i njen sada već suprug Nemanja Gudelj daleko od javnosti i medija venčali su se u manastiru Rajinovac.

Dragan Petrović/FVS

 

Ova svetinja u Grockoj kraj Beograda ima posebno mesto u srcima članova porodice Ražnatović, koji su pre nekoliko godina bili domaćini manastirske slave Male Gospojine, a Ceca Ražnatović kuma.

Pročitajte: Horoskop Anastasije Ražnatović i Nemanje Gudelja sve otkriva - Sudbinski su povezeni, venčali su se, ali...

Folk zvezda godinama posećuje Rajinovac. U periodu kada je njena dugogodišnja saradnica i prijateljica Marina Tucaković bolovala od kancera monasi su na njenu inicijativu čitali molitve za ozdravljenje.

Instagram

 

Cecin duhovnik, vladika Stefan Šarić, sa kojim se zbližila 2011. godine, svojevremeno je za magazin Svet pričao o susretima sa pevačicom.

‒ Mnoge stvari koje sam joj rekao poštuje kao pravi vernik. Sada je potpuno nov čovek, a oni koji je neosnovano osuđuju jednog dana srešće se sami sa sobom u nekom ćošku. Osuda nije dobra. Naravno, Crkva će uvek imati razumevanje za sve ljude, čak i za najvećeg grešnika, a kamoli za osobu poput Svetlane.

Youtube printscreen

 
 

‒ Kao njen ispovednik o njoj mogu da kažem samo najbolje. Ona spada u osobe koje poseduju prave vrednosti. U drugima preovladava mnogo gordosti, sujete... Ceca preda mnom nema tajni i prava je retkost da jedna tako poznata ličnost otvoreno priča o svemu.

Pročitajte: Sinu nije došla na venčanje - Olivera Gudelj se konačno oglasila

- Nije lako poveriti nekome sve svoje tajne. Jedno vreme bio sam opterećen time da se ne čuje neki trač vezan za to što je ona meni ispovedila. Čak sam joj rekao: „Svetlana, vi ste imali hrabrosti da se meni ispovedite, ali time ste mi stavili veliki teret na leđa“ ‒ ispričao je jednom prilikom vladika Stefan Šarić.

Čudotvorna ikona manastira Rajinovac

Uz lekoviti i, mnogi kažu, čudotvorni izvor koji protiče ispod Crkve Rođenja Presvete Bogorodice, manastir Rajinovac čuva i jednu posebnu svetinju iz XV veka. Reč je o ikoni Presvete Bogorodice Rajinovačke kojoj se upućuje molitva za porod.

manastirrajinovac.rs

 
 

Ikoni Presvete Bogorodice Rajinovačke vernici pristupaju sa molitvama protiv neplodnosti, odnosno za dobijanje potomstva.

Pročitajte: Mesto mira, spokoja i vere - Ivana Mihić sreću pronašla u manastiru Rajinovac

Svako ko iz nekog razloga ne može da ima decu, a takvih je sve više, trebalo bi da ode u manastir Rajinovac da mu se očita molitva za dobijanje poroda ispred čudotvorne ikone Bogomajke, koja kao blaga majka uslišava želje i daje blagoslov verujućima i usrećuje njihov dom decom, piše lepotesrbije.alo.

Osim pomenute ikone, manastir Rajinovac ima česticu svetog Luke, kao i čestice još dva svetitelja. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Dragan Petrović/FVS, manastirrajinovac.rs

Slične Vesti