Beba Balašević otkrila želju pokojnog oca: Rekao je – samo ovo nikad nemojte dozvoliti

Beba Balašević otkrila želju pokojnog oca: Rekao je – samo ovo nikad nemojte dozvoliti

Autor: | 25/05/2023

3

Beba Balašević retko gostuje u medijima, ali nedavno je napravila izuzetak. Pojavila se u „In magazinu“ hrvatske Nove TV i odgovorila na neka pitanja koja muče javnost otkako je prošlog februara preminuo njen otac Đorđe Balašević.

In Magazin printscreen

 
 

Mlađa ćerka legendarnog Panonskog mornara prisetila se bolnog trenutka kada je porodica saznala da je izgubio bitku.

‒ Zazvonio mi je telefon i javio se jedan potpuno neempatičan, prost ženski glas, neke osobe koju ne poznajem: „Dobar dan, mi smo sad dobili informaciju iz bolnice da je vaš otac umro. Je l' možete samo da mi potvrdite, jer ne bih nešto da pišem pa da moram posle da demantujem.“ Ja sam bila šokirana. Spustila sam slušalicu jer – čekam neku vest iz bolnice, ne znam uopšte šta se dešava...

Pročitajte: Oproštajno pismo Đoleta Balaševića rasplakalo je sve, predosetio je kraj - Prošlo je dve godine od smrti Panonskog mornara

Boško Karanović

 
 

Iako je Balaševiću porodica bila svetinja, kako Beba ističe, čim je zaklopio oči, našli su se pod neverovatnim pritiskom medija, koji su objavljivali razne neistine. Na meti kritike našli su se i zbog činjenice da ne odobravaju održavanje koncerata u njegovu čast.

‒ On je to zvao „karaoke memorijal“. I rekao je: „Ne podnosim ovo da vidim.“ Bilo je još tih situacija kada su neki ljudi odlazili, pa su pravljeni koncerti u njihovu čast. Užasavao se toga. Rekao je sledeću rečenicu: „Samo ovo nikad nemojte dozvoliti.“

RTS

 
 

Đole nije imao lepo mišljenje ni o „tribute“ bendovima koji sada tvrde da im porodica brani nastupe.

‒ Mi ništa ne zabranjujemo. Mi samo to ne podržavamo, iz prostog razloga što ni on nije podržavao. Oni koji misle da će se njegova poezija i izuzetnost zaboraviti zato što njegove pesme neće izvoditi neki „tribute“ bendovi po kafićima, imaju jako loše mišljenje o njegovom pesništvu. I da više nikad niko uživo ne izvede njegovu pesmu, ja znam sigurno da će njegovo pesništvo nadživeti sve nas.

ATA Images

 

Beba se osvrnula i na one koji pričaju kako porodica sve to radi zbog novca.

‒ To nema nikakve logike. Kad se tatine ili bilo čije pesme izvode, onda se plaća autorskoj agenciji. U ovom slučaju novac ide njegovim naslednicima. A ja radije neću zaraditi ništa u životu na taj način, nego uživati u tome da gledam kako neki tipovi po nekim hamburgernicama ili pabovima stave ruku u džep i imitiraju Đoleta, jer oni to rade zbog zarade. Isključivo i uvek su to radili zbog zarade.

Komentari (3)

Loading
Vesna 18:24 25.05.2023
Odgovori

Đoleta nema a ona uspostavlja pravila! Pa i on je radio za pare a narod uživao! Svako slušanje - bilo kakvo, budi lepa sećanja! One nam to ne dozvoljavaju! Srećne i vesele bile!

Vesna 18:24 25.05.2023
Odgovori

Đoleta nema a ona uspostavlja pravila! Pa i on je radio za pare a narod uživao! Svako slušanje - bilo kakvo, budi lepa sećanja! One nam to ne dozvoljavaju! Srećne i vesele bile!

Filip 22:01 25.05.2023
Odgovori

Kapiram da autoru ako je normalan nije bitno ko čita njegovu knjigu ili ko peva njegove pesme. Autorska prava okej, a ove zabrane su bolesne.

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti