Slučaj autorska prava, Beba Balašević uputila otvoreno pismo grupi Frajle: Zašto ćutite, ništa nije vrednije od dostojanstva!

Slučaj autorska prava, Beba Balašević uputila otvoreno pismo grupi Frajle: Zašto ćutite, ništa nije vrednije od dostojanstva!

Autor: | 30/05/2022

1

Beba Balešević uputila otvoreno pismo grupi Frajle

Posle smrti Đorđa Balaševića, njegovo delo nasledila je porodica, supruga Olivera i deca, koja je, navodno, zabranila javno izvođenje pesama legendarnog novosadskog kantautora bez saglasnosti nosioca autorskih prava i uz novčanu nadoknadu. Tim povodom Đoletova ćerka Jelena uputila je otvoreno pismo na svojoj Fejsbuk stranici.

Pročitajte: Ne pada mi na pamet! Olivera Balašević napravila skandal u Osijeku, mediji napustili promociju

Petar Đorđević

 

‒ Godinu dana slušam izmišljotine o svojoj porodici. Predvidivo i očekivano, jer „da sam blizu, ne bi im se dalo“. Ne očekujem od ljudi previše, na svoju sreću, pa tako nisam iznenađena što se nije javila nijedna članica grupe Frajle da javno kaže da privremeni nestanak njihovog famoznog kanala nema apsolutno niti može da ima veze sa mnom, ili bilo kim od nas. To je bila neka njihova poslovna ili privatna odluka... Ili poslovno-privatna... Kako god, njihova... ‒ piše Beba Balašević u svom obraćanju.

Pročitajte: Frajle su ovu numeru pisale srcem - Pesma u čast Đoletu Balaševiću ugledala svetlost dana

VAV Studio

 

‒ Meni lično je malo bezveze što se nijedna od njih, pa ni njihova menadžerka Lidija Samardžija nije javila da kaže kako su svaki put kad su pitale autora da li mogu da izvode njegove pesme, uvek, naravno, dobijale potvrdan odgovor... Pouzdano znam pošto sam bila posrednik... To je otprilike celo naše životno iskustvo sa njima. Tu će se, kako stoje stvari, i završiti...

‒ Ako čitaš o tome da ti je kanal Jutjub ukinut zbog nekih ljudi, a znaš vrlo dobro da to nije istina, reci to. Mani sad što ti je to dobra reklama. Ništa nije vrednije od dostojanstva.

Komentari (1)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti