Beba Balašević rešena da se obračuna sa svima koji skrnave Đoletovo delo: Nije zamišljao da se njegove pesme izvode uz pivo i burgere

Beba Balašević rešena da se obračuna sa svima koji skrnave Đoletovo delo: Nije zamišljao da se njegove pesme izvode uz pivo i burgere

Autor: | 01/06/2022

14

Beba Balašević, mlađa ćerka Panonskog mornara, ovih dana je u akciji, rešena da se obračuna sa svima koji, po njenom mišljenju, skrnave lik, delo i zaostavštinu čuvenog kantautora. Budući da su prethodnih dana u objavama na Fejsbuku sa Bebine strane pale i neke teške reči i optužbe, javnost se drastično podelila. Neki je podržavaju, a neki ponižavaju, ne štedeći ni ostatak porodice Balašević.

Pročitajte: Slučaj autorska prava, Beba Balašević uputila otvoreno pismo grupi Frajle - Zašto ćutite, ništa nije vrednije od dostojanstva!

Željka Dimić

 

Zbog toga se, posle najnovijih „ratova“, ponovo obratila javnosti, objašnjavajući da je upravo njen otac bio taj koji je još 2017. godine tražio da se zaštiti ono što je ostavio i što će ostaviti iza sebe.

- Jedan od mojih omiljenih pisaca, Teri Pračet, tražio je od svoje porodice da se njegova nezavršena dela, nakon njegove smrti, pregaze valjkom i unište. Naravno, u želji da zaštiti svoje delo od večito prisutnih parazita. Moj otac je 2017. odlučio da zaštiti svojih dela pristupi mnogo jače. Bio je zgrožen kad je čuo da je ceo koncert iz Beograda sniman sa stativa i okačen na YouTube svega par sati nakon “Odlazi circus”... Zgrožen. Normalnim ljudima bi bila uvreda objašnjavati da je njegova zgroženost u bilo kakvoj vezi sa zaradom.

Pročitajte: Beba Balašević otkrila nepoznate detalje o Đoletovoj zaostavštini - To je tatina pesma koju izbegavam da čujem, bojim je se

ATA Images

 
 

Osvrnula se i na bendove koji izvode muziku Đorđa Balaševića bez ovlašćenja.

- Tribjut bendovi? Užasavao ih se. Nije zamišljao da se njegove pesme izvode po pabovima uz pivo, burgere i tipove koji su smatrali da je dovoljno da pustiš bradu, staviš ruku u džep i naplaćuješ ulaznice i ti si Đole. Nisi. I ako to on nije odobravao, onda je elementarna pristojnost da to ni ne radiš. A kada bi ti bendovi nastupali, morali bi da uplate autorskoj agenciji koja bi to onda uplatila njemu. Sada, nama. Dakle, ta zlobna i nakazna priča da je nama do para nešto baš jako nema veze sa logikom. Ima veze samo sa pohlepom, zavišću, pomerenim vrednostima, erotomanijom i licemerjem. Pun mi je inboks srca, molbi da sredim ulaznice, potpise i fotke od likova koji mi sada pišu da sam... Da ne lajem. To će oni već. I ispod ovog posta.

Pročitajte: Jovana Balašević više ne želi da ćuti, sve iznela u javnost - Tata je to odlučio još pre 4 godine

RTS

 
 

- Taj čovek je moj najbolji prijatelj na svetu. On je dao sve od sebe da nama ispuni sve snove. Naravno da ću se dok sam tu truditi da ispunim sve što je od mene očekivao. I zbog toga ću biti i vrijeća buha i nakaza i veštica i štogod... Lajte, kere. To ništa nikad neće moći da promeni činjenicu da sam uvek bila i zauvek ću biti njegovo lavče, svugde sa njim, u njegovom svemu.

Komentari (14)

Loading
Gordana 15:16 01.06.2022
Odgovori

Odlazi cirkus.gasite svetla.pokupite 5aostavstinu i zbogom.Ne mlatite vise svojim kompleksima i ne maltretirajte nas svojim objasnjenjima.Vrte se vekovima dela mnogo velikih umetnika da se više ni ne zna autor.S5varno porodica Djole je deo sećanja na neko vreme.To je sve.Evo izbaciću i njegove kasete i ploče Živim sad i ovde.A ovi njegovi ne moraju da se oglasavaju Ma koga briga.Koga vredjaju sa lajte ****?Mojs **** ne laje na te beznačajne.Djole im je davao značaj Sad su tamo neke sujetne žene bez osećaja za realnost.

Vesna bunamara 16:37 01.06.2022
Odgovori

Ogadiste mi njegovu muziku. Ako je to bila njegova posljednja želja, ugasio mi se i on. Kad budem čula njegovu pesmu, misliću na ovo.

Tom 19:14 01.06.2022
Odgovori

Da su one pravile pjesme i stekle slavu ne bi se bahatile. A i tko bi za njih čuo da nije bilo Balaševića? Szrašno!

Jovana 20:27 01.06.2022
Odgovori

Da je to istina, on bi to branio dok je bio ziv, a nije. I sve ove osobine koje je pripisala drugima su osobine nje i njene porodice. Skrnave i unistavaju uspomenu na njega i ljubav svih nas. Jadan covek s kim je ziveo, zena koja ga je izbrisala iz zivota u trenutku, i zena i deca kojima je sluzio kao masina za pare.

Mili 21:09 01.06.2022
Odgovori

Ne poželim više da čujem pesmu Đoletovu,bojim se izleteće neko od njegove porodice iz zvučnika i tražiti da platim slušanje.

Lol 22:25 01.06.2022
Odgovori

Sve je to zeljno para i da jos malo ućari dok može. Pesme su se izvodile i ranije i Đole nije nikada reagovao. To su bila okupljanja fanova izmedju dva koncerta . Uz te svirke su sklapana nova poznanstva i prijateljstva.. Porodica Balasevic je ta koja skrnavi Djoletovo ime kako bi uzela jos koji dinar u njegovo ime. Nekima jednostavno nikada nije dovoljno... Uradite nesto sami u zivotu pa zaradite nesto..

Basic Vesna 23:49 01.06.2022
Odgovori

Kada je otisao i veliki dio mog zivota otisao je sa njim.Isla sam u drugi srednje kad smo zajedno sa njim pjevali "Prva ljubav"i cjeli zivot je prosao sa njegovom muzikom u pozadini. Djole je bio nas . I prije nego je stvorio porodicu.o nastavio je biti nas bez da smo bilo radoznali i raspitivali se o njegovom privatnom zivotu. Bio je nasa legenda. On. Ne porodica Balasevic. Ja neznam dali je bilo tesko djeliti oca sa svima nama. Nadam se da nije.A vidim da je. Jer odjednom mi koji smo volili Djoleta smo postali nepozeljni za njegovu obitelj Ja znam da ce on zauvjek ostati u mom srcu i u srcima svih nas.Zato molim njegovu obitelj da ostanu na svome mjestu a puste nas da i dalje volimo Djordja Balasevica. On je znao podjeliti javni i privatni zivot. Tako nastavite i vi.Vratite se svom zivotu uzmite ono sto vam pripada ali nemojte nam uzeti Djoleta.

Lilly 11:07 02.06.2022
Odgovori

Zbog ove porodice Adams više me slušam Đoletove pesme, nemaju ni poštovanja ni dostojanstva. Posebno ova...

LENNY 12:13 02.06.2022
Odgovori

Cemu vise toliko paznje od strane njegove porodice svi znamo ko je bio Djole, njihovo guranje u prvi plan , trazenje paznje po svaku cenu, koga to vise zanima.Ti isti najuzi clanovi njegove porodice ne daju coveku ni da se cestito odmori tamo gde je otisao.Sve ih je vukao na svojim ledjima, neostavereni likovi zeljni publiciteta u nadi da ce post humno zaraditi na njegovom imenu.Ostavite nam da uzivamo u pesmama i secanjima koja su protkala nasa odrastanja.Hvala

NV 19:11 02.06.2022
Odgovori

Meni tu nista nije jasno.Zar se nisu Djoletove pesme slusale po kaficima,picerijama I sl,dokje on bio ziv.Zar I tada dok je on bio ziv nisu razni bendovi pevale njagove pesme?A on se povodom toga nikad nije oglasavao I protivijo.Ili mene lose pamcenje sluzi?

Liman 19:40 04.06.2022
Odgovori

ma ne zaboravi devojko nadobudna da ste svi vi živeli upravo od te publike

Milan 01:35 08.06.2022
Odgovori

Mene samo zanima ako je Djole toliko bio za sve to sto vi pricate zasto se nije za to borio proteklih 50 godina i zasto za to nismo nikad culi nego cujemo to sad od vas posle njegove smrti. Mislim da su to samo price da zelite nesto da zastitite, mislim da vi zelite da obezbedite sebi leba bez motike. Jedna stvar mi nije jasna zelite da zabranite da se izvode pesme uz pivo i hamburgere ali ako plate onda je to u redu onda mogu da izvode kako hoce, to ipak znaci da je vama stalo samo do para a ne da sacuvate neko delo.

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti