Istorijski trenutak na Evroviziji: Lorin donela pobedu Švedskoj, Srbija doživela potpuni fijasko

Istorijski trenutak na Evroviziji: Lorin donela pobedu Švedskoj, Srbija doživela potpuni fijasko

Autor: | 14/05/2023

0

Ekscentrična Lorin donela je Švedskoj pobedu na ovogodišnjem izdanju Evrovizije u Liverpulu numerom "Tattoo", osvojivši najveći broj glasova publike i stručnog žirija. Harizmatična pevačica postala je prva žena koja je dva puta pobedila na Eurosongu, upisavši se u istoriju ove manifestacije. Prvi muškarac kome je to pošlo za rukom je Džoni Logan iz Irske.

Corinne Cumming/ EBU

 

Lorin je predstavljala Švedsku i 2012. godine, kada je dens pesmom "Euphoria" i magičnim performansom osvojila svet i donela pobedu svojoj državi. Ova pesma je jedna od najslušanijih hitova u istoriji manifestacije, i kada je Lorin ponovo izabrana da predstavlja Švedsku, svi su joj predviđali visok plasman ali i pobedu.

Pročitajte: Saznalo se posle 15 godina! Evo ko je umesto Jovane i Željka Joksimovića trebalo da vodi Evroviziju u Beogradu 2008. godine

Alma Bengtsson/ STV

 

Ovo je sedma pobeda za Švedsku, prva je bila 1974. godine kada je ovu državu predstavljala grupa ABBA sa pesmom "Waterloo". Pobedom Lorin Švedska je izjednačila ukupan broj pobeda sa Irskom, što je čini jednom od najuspešnijih zemalja u istoriji ovog takmičenja.

Pročitajte: Luk Blek otkazao probu na Evroviziji - Ne mogu da pevam dok roditelji oplakuju svoju decu

Chloe Hashemi/EBU

 
 

Srbija, sa druge strane, takođe je ostvarila istorijski rezultat, ali njime ne može da se pohvali. Naš predstavnik Luk Blek, uprkos inovativnom performansu i zanimljivom numerom "Samo mi se spava", završio je takmičenje na 24. mestu, osvojivši 14 poena od stručnog žirija i šokantnih 16 od publike. Na tabeli su se ispod Srbije našle samo Ujedinjeno Kraljevstvo i Nemačka, i ovo je najgori plasman naše države u finalu Evrovizije u istoriji takmičenja. 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Corinne Cumming/ EBU

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti