Ukrajina pobednik Evrovizije 2022, Konstrakta osvojila peto mesto i prestižnu nagradu (video)

Ukrajina pobednik Evrovizije 2022, Konstrakta osvojila peto mesto i prestižnu nagradu (video)

Autor: | 15/05/2022

0

Pobednik Evrovizije 2022 je Ukrajina! 

Noćas se u Torinu održalo veliko finale 66. po redu Evrovizije, a pobednik je Ukrajina. Iako se od početka nagoveštavalo da bi ona mogla biti pobednik, publika je sve do samog kraja želela da to bude predstavnik Srbije Konstrakta

Kaluš orkestar završio je takmičenje na samom vrhu sa 631 poenom, od čega je 439 dobio od publike. 

Pročitajte: Da li Konstrakta pobeđuje? Evropa je rekla svoje, ekskluzivni snimci (video)

- Zahvalio bih se svim Ukrajincima, dijaspori i svima koji su doneli pobedu našoj državi. Ovo je vrlo važno nama u ovom trenutku. Slava Ukrajini - rekao je frontmen Kaluš orkestra Oleh na konferenciji za novinare posle pobede. 

Guliver Getty Images

 

Naša predstavnica Konstrakta završila je takmičenje na petom mestu.

Konstrakta je pesmu "In corpore sano" izvela pretposlednja, pod rednim brojem 24 a ovacije i aplauz trajali su poprilično dugo.  

Guliver Getty Images

 

Pobednik Evrovizije 2022 - Konstrakta oduševila

Naša predstavnica Konstrakta je dobila nagradu Marcel Bezençon za najbolji umetnički nastup sat vremena pred početak Evrovizije. 

Naime, Ana je dobila priznanje za nastup na sceni koji najviše ima umetnički karakter, a čini se da njenoj sreći nije bilo kraja kada je čula da je odnela pobedu u toj kategoriji. Tom prilikom upitana je šta joj je bilo u glavi kada je smišljala nastup, a ona je odgovorila:

- To je jako komplikovano pitanje, mislim da bi trebalo da zaronite u tekst!

Pročitajte: Bila je plavuša i imala je obrve kakve više nisu u modi - Osvanula Konstraktina slika stara 20 godina, da li biste je prepoznali? (foto)

U toku večeri smo videli 25 nastupa iz isto toliko država, dok je još 15T zemalja glasalo. Tih 15 zemalja su one koje iz oba polufinala "Evrovizije" nisu prošle dalje, ali će, kako je bio slučaj i prethodnih godina, moći da glasaju u finalu.

Propozicije su takve da je 50 odsto glasova došlo od stručnog žirija iz svake države ponaosob, dok 50 odsto čine glasovi publike.

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još