Milan Štrljić nikada ne govori o ćerki Ivi, ovo je jedini izuzetak: To je sudbina i tako je moralo biti

Milan Štrljić nikada ne govori o ćerki Ivi, ovo je jedini izuzetak: To je sudbina i tako je moralo biti

Autor: | 05/12/2021

4

Otac Ive Štrljić progovorio o odnosu s ćerkom

Da iver ne pada daleko od klade, kako kaže narodna izreka, potvrđuje i slučaj popularne glumice Ive Štrljić, čiji je otac Milan u staroj Jugoslaviji bio ne samo jedan od najtraženijih, već i najomiljenijih glumaca.

Po zavšetku klasične gimnazije Milan se iz Splita zaputio u Beograd. Iako su njegovi roditelji želeli da studira medicinu, njemu je u glavi isključivo bila gluma, koja se u to vreme mogla studirati samo u dva grada.

‒ Prijemni ispit bio je prvo u Beogradu, a tek onda u Zagrebu, pa sam prvo otišao u Srbiju. Tamo sam potrošio sve pare pa nisam ni mogao da idem u Zagreb. Tako se dogodilo da sam ostao ‒ otkrio je popularni glumac u intervjuu za Jutarnji list.

Pročitajte: Iva o odnosu s ocem - Nikad nisam dobila ulogu zbog njega, možda mi je to nedostajalo

U Srbiji je proveo dvadeset godina, oženio se balerinom Pozorišta na Terazijama Slavicom, sa kojom je dobio ćerku Ivu i deset godina mlađeg sina Luku. Podjednako dobro mu je išlo i u karijeri. Uloga u kultnom ostvarenju Lordana Zafranovića „Okupacija u 26 slika“ donela mu je nagradu za najboljeg mladog jugoslovenskog glumca. Usledile su uloge u najznačajnijim projektima bivše države: „Igmanski marš“, „Balkanski špijun“, „Balkan Ekspres“, „Bal na vodi“.

Pred kraj snimanja serije „Bolji život“ počeo je građanski rat i otac Ive Štrljić odlučio je da se vrati u Hrvatsku.

‒ Naravno da sam se odmah vratio, čim je rat počeo. Mislim da je to najmanje što čovek može učiniti ‒ poručio je. Od prve supruge se razveo kada je Iva imala 15 godina, a po povratku u Hrvatsku sklopio je drugi brak iz kojeg ima sina Frana.

Pročitajte: Iva Štrljić - Ozbiljno je herojstvo sam odgajati dete, ali svoj san o majčinstvu zamišljam drugačije

Instagram

 

Dugo se nagađalo o njegovom odnosu sa ćerkom Ivom, koja je završila glumu u klasi profesora Ivana Bekjareva i krenula očevim stopama. Glasine da sa ocem čak ne razgovara Iva je posredno demantovala, objavljujući fotografije iz porodičnog albuma.

‒ Volela sam trenutke detinjstva provedene sa tatom na filmskom setu i sa mamom u baletskoj sali. Uvek sam tamo bila mirna i strpljiva, a nikada mi nije bilo naporno što sam tu, naprotiv, jedva sam čekala. Već se tada moglo osetiti da ću te ambijente birati i za svoje životne ‒ priznala je.

Instagram

 

Komentarisala je neminovna poređenja sa ocem, zbog poznatog prezimena.

‒ Svako ko zna moj put reći će vam da meni sigurno ništa nije olakšala činjenica što je moj tata Milan Štrljić. Zaista. Da li mi je otežalo? Bilo je trenutaka kada mi se činilo da jeste. Sigurno bi mi bilo drugačije da je tata bio uz mene ‒ rekla je Iva nedavno u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju i pojasnila da se ni tokom studija, ni kasnije nije savetovala sa ocem, ali ju je zvao da joj čestita kada je osvojila nagradu „Beogradski pobednik“.

Na konkretno postavljeno pitanje jeste li povezani sa tatom, odgovorila je:

‒ Naravno, i to mi mnogo znači. Kad nekog volite, daljina vam baš ništa ne može.

Pročitajte: Za njenog oca svi smo čuli, ali znate li kako izgleda majka Ive Štrljić? Evo na koga je glumica nasledila lepotu 

Aleksandar Krstović

 

U jednoj od retkih izjava u kojoj pominje ćerku Milan Štrljić je kazao:

‒ Ona se već dvadeset godina bavi glumom i bori se. To je sudbina i tako je moralo biti. Jednostavno, deci ne možete da birate zanimanje. Nisam joj baš velika podrška jer živi u drugoj državi. Mislim da joj i ne trebaju moji saveti nešto posebno jer dobro zna posao kojim se bavi.


 

Komentari (4)

Loading
svetlana cvetkovic 23:49 05.12.2021
Odgovori

jedan od meni nekada omiljenih glumaca...to sto je otisao da brsni svoju zemnju razumem, ali ne razumem zasti vas on sada zanima.. recimo da cujemo o Ivinoj majci...mogao bi da prica o ratu mozda i to iskreno detaljnije...ili bolje ne...da gledamo mi svoja posla i svoje glumce, kao sto je Iva npr

Maja 00:36 07.12.2021
Odgovori

Jasno je da razumemo sto je otišao, razumem i da dusa boli zbog razdvojenosti, pa se tese da je sve u redu oboje, ali ni jedan rat mene ne bi rastavio od moje dece. Progrizla bih asfalt do njih. Goloruka se probila, ili umrla pokusavajuci. U nekim mirnim odnosima smo 20 godina, nema opravdanja za smanjen intenzitet kontakta, ako nagadjamo da se slabo vidjaju. Nema tu blizine ni topline kad je tolika razdvojenost. I sve to ide na dusu roditelja na zalost. Moze samo da se tesi da je ona odrasla i nezavisna. Roditelj uvek treba

hellomagazin.rs hellomagazin

Pročitajte još