Iva Štrljić u suzama o ocu Milanu, raspala se na komade: Boli me to što je rekao, nije umeo ništa...

Iva Štrljić u suzama o ocu Milanu, raspala se na komade: Boli me to što je rekao, nije umeo ništa...

Autor: | 16/09/2023

5

Iva Štrljić je svestrana dama. Iako je njena zvanična profesija gluma, stigla je da napiše knjigu i da vodi neke emisije. Bavi se i politikom. Talenat je nasledila od tate Milana, jednog od najpopularnijih i najzgodnijih glumaca bivše države, koji se početkom devedesetih, po raspadu zemlje, vratio u Hrvatsku.

Miša Obradović

 

Iva nije često govorila o odnosu sa ocem. To je, očigledno, bolna tema. Njeni roditelji razveli su se kada je imala 15 godina, a ona je ostala da živi sa majkom Slavicom, nekadašnjom balerinom Pozorišta na Terazijama.

Pročitajte: Napustio je ženu i ćerku i u Zagrebu zasnovao novu porodicu: Ovo je sin Milana Štrljića, Ivin 21 godinu mlađi polubrat

Ipak, pre nekoliko meseci glumica, koju gledamo kao Dijanu Erski u „Igri sudbine” i nasmejemo se kad god kaže „doviđence!”, sela je na kauč kod profesorke, doktorke Slavice Đukić Dejanović i na „televizijskoj terapiji” otkrila mnoge stvari koje odavno interesuju javnost.

Blic TV printscreen

 

Gospođa Đukić Dejanović pitala ju je, između ostalog, da li se seća stiska ruke kada ju je otac vodio u školu i još nekih zanimljivosti iz detinjstva.

‒ Zanimljivo je da se najčešće sećam nekih mirisa. Kao mala jako sam volela kada mi on uveče pred spavanje čita Jesenjina – a tata me je to naučio, on je voleo Jesenjina. Pre nego što sam krenula u osnovnu školu znala sam skoro sve njegove pesme napamet: „Pismo majci”, pa onda „Pismo od majke”, pa „Pesmu o keruši”, zato što je on to meni čitao ‒ ispričala je glumica.

TV Novosti printscreen

 

U razgovoru se osvrnula i na razvod roditelja, na period kada je morala da odluči sa kim će živeti.

‒ Jako je nezgodno... Mama ostaje da živi ovde, tata odlazi da živi tamo, a vi sa vaših 15 godina treba da odlučite da li ćete izabrati tatu ili mamu. To je strašna situacija. Ja sam znala da ću, šta god da odlučim, ceo život biti kriva. I to je istina. Osećaj krivice čitavog života sam nosila sa sobom. Znala sam da ću, ako sa 15 godina kažem idem sa tatom, možda povrediti mamu, a ako kažem idem sa mamom, da ću možda povrediti tatu. Mene ta odluka nikada nije napustila. Stalno sam imala preslikan osećaj krivice ‒ ispričala je Iva, a onda otkrila šta ju je uvek bolelo.

Instagram

 

‒ Pošto je meni tata strašno nedostajao, jer mi već dosta dugo ne živimo zajedno, prošlo je evo već dvadeset godina, ja sam se stvarno borila sa jednom, moram da kažem, otežavajućom okolnošću. On je čovek koji je otišao odavde i ja sam morala tu činjenicu na neki način da pobedim, što nije jednostavno.

Pročitajte: Milan Štrljić nikada ne govori o ćerki Ivi, ovo je jedini izuzetak - To je sudbina i tako je moralo biti

‒ Na različite ljude nailazite kroz život, nisu svi kao vi, nisu svi otvoreni, dobronamerni, neki su pomalo i ljubomorni, neki su zamerljivi, neki traže neku grešku, neki će u vama videti grešku, a vi niste ni za šta krivi, i zašto bi uopšte dete bilo krivo za bilo šta kad to nema veze sa detetom?

Blic TV printscreen

 

‒ Mnogo toga sam morala da pobedim na svom putu da bih danas ovde sa samopouzdanjem snažnijim nego ikad sedela i razgovarala sa vama na tu bolnu temu. Mene je to bolelo više nego što sam pokazivala. Meni je on nedostajao više nego što sam ikada ikome govorila, meni je nedostajao neko da mu se obratim kada mi je teško i neko da mi pomogne. Mene je pogađalo kada vidim šta sve njegove kolege rade za svoju decu, što za mene nije učinjeno, što je u redu da me pogodi. Bolelo me je što će neko da kaže da sam nešto dobila zbog tate, a nisam dobila baš ništa.

Blic TV printscreen

 

Slavica je Ivu prekinula konstatacijom da je otac jednom rekao da je nasledila njegov dar za glumu i da smatra da je to najveća prednost koju od njega ima. Rekao je da žive u dve države, da nemaju mogućnost da budu previše bliski, čak je jednom priznao da nema želju da se pred kamerama pojavi sa njom.

Pročitajte: Nekad jedan od najlepših Jugoslovena, a danas... Ovako sada izgleda Milan Štrljić

‒ To me je izuzetno zabolelo. Zašto da se ne pojavi pred kamerama sa mnom? Ja mislim da je to rekao zato što nije umeo ništa... Zato što mislim da on mnogo slabije i mnogo manje elokventno ume da komunicira sa novinarima od mene – bila je iskrena glumica, koja je jedva zadržavala suze. Slavica je to prokomentarisala:

‒ Odlično, bolji ste od tate.

Aleksandar Krstović

 

‒ Bolja sam samo zato što ga nisam imala onda kada mi je bio potreban, ali meni se to ne sviđa, ja bih volela da nisam bila tako dobra, je l' me razumete ‒ iskreno je upitala Iva, a onda se osvrnula i na to da njen otac nije mislio ništa loše.

Komentari (5)

Loading
Nora 22:53 16.09.2023
Odgovori

Sa toliko godina koliko ima Iva treba da shvati da je njen otac ne zeli u svom zivotu i da to prevazidje. Tesko je ali je moguce.

Joj 15:21 18.09.2023
Odgovori

Kakav "čovek moraš biti kad se razvedes da zaboravis i decu ? Ili je necovek ili nacionalista sto mu dodje isto

Dušanka 06:59 19.09.2023
Odgovori

Iva je veoma svesna , pozitivna i razumna mlada žena. Svaka čast , to je veliki uspeh u takvoj situaciji .

Maja 17:50 22.09.2023
Odgovori

Čovek očigledno nije zainteresovan,da jeste viđali bi se i bili u kontaktu, Hrvatska je blizu.

Helena 22:15 22.09.2023
Odgovori

Trebalo bi ,ta talentovana i pametna glumica da se okrene svojoj buducnosti,osnuje porodicu iima druge prioritete jer je odavno zrela glumica .Neka se on misli i bori sa sobom,ona zna ko su joj roditelji i tacka. Nek samo zamisli kako je ljudima koji nemaju roditelje ili su nepismeni ili...ima milion gorih slucajeva od njenog pa se ljudi bore i nisu citavog zivota mali Calimero. Nek pusti tog samozivog i neosetljivog oca,ne treba niko,pa ni deca da se samosazaljevaju ako je neko los.Neka on misli o tome.Bas je briga.Utoliko je njena velicina veca..A inace ona je klonirana otac,do bila je od oca lepotu i talenat ,od majke gracioznost.Sta ces vise?!Uzivaj u zivotu,sve ti je dato.Zdravlje na prvom mestu a on nek se nosi...gde god hoce.To bi trebalo da su joj prioriteti:da bude zahvalna majci koja ju je sama odgojila i da nadje sebi srodnu dusu...videce kako ce joj se promeniti zivot na bolje,u svakom smislu!

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti