Glumčino, zar se tako priča o ćerki? Milan Štrljić rekao zašto nije blizak sa Ivom, bolje da je ćutao

Glumčino, zar se tako priča o ćerki? Milan Štrljić rekao zašto nije blizak sa Ivom, bolje da je ćutao

Autor: | 24/04/2024

7

Milan Štrljić progovorio o Ivi

Da iver ne pada daleko od klade, potvrđuje i slučaj popularne glumice Ive Štrljić, čiji je otac Milan u staroj Jugoslaviji bio ne samo jedan od najtraženijih već i najomiljenijih glumaca.

Facebook/Dar Mar

 

Po zavšetku klasične gimnazije Milan se iz Splita zaputio u Beograd. Iako su njegovi roditelji želeli da studira medicinu, njemu je u glavi isključivo bila gluma, koja se u to vreme mogla studirati samo u dva grada.

‒ Prijemni ispit bio je prvo u Beogradu, a tek onda u Zagrebu, pa sam prvo otišao u Srbiju. Tamo sam potrošio sve pare pa nisam ni mogao da idem u Zagreb. Tako se dogodilo da sam ostao ‒ otkrio je popularni glumac u intervjuu za Jutarnji list.

Pročitajte: Tata i mama, jedne zime, jednom davno... Iva Štrljić raznežila Instagram

U Srbiji je proveo dvadeset godina, oženio se balerinom Pozorišta na Terazijama Slavicom, sa kojom je dobio ćerku Ivu i deset godina mlađeg sina Luku.

Podjednako dobro mu je išlo i u karijeri. Uloga u kultnom ostvarenju Lordana Zafranovića „Okupacija u 26 slika“ donela mu je nagradu za najboljeg mladog jugoslovenskog glumca.

Usledile su uloge u najznačajnijim projektima bivše države: „Igmanski marš“, „Balkanski špijun“, „Balkan Ekspres“, „Bal na vodi“.

Ata Images

 

Pred kraj snimanja serije „Bolji život“ počeo je rat i otac Ive Štrljić odlučio je da se vrati u Hrvatsku.

‒ Naravno da sam se odmah vratio, čim je rat počeo. Mislim da je to najmanje što čovek može učiniti ‒ poručio je. Od prve supruge se razveo kada je Iva imala 15 godina, a po povratku u Hrvatsku sklopio je drugi brak iz kojeg ima sina Frana.

Dugo se nagađalo o njegovom odnosu sa ćerkom Ivom, koja je završila glumu u klasi profesora Ivana Bekjareva i krenula očevim stopama.

Pročitajte: Iva Štrljić u suzama o ocu Milanu, raspala se na komade - Boli me to što je rekao, nije umeo ništa...

Glasine da sa ocem čak ne razgovara Iva je posredno demantovala, objavljujući fotografije iz porodičnog albuma.

- Volela sam trenutke detinjstva provedene sa tatom na filmskom setu i sa mamom u baletskoj sali.

Uvek sam tamo bila mirna i strpljiva, a nikada mi nije bilo naporno što sam tu, naprotiv, jedva sam čekala. Već se tada moglo osetiti da ću te ambijente birati i za svoje životne ‒ priznala je.

Komentarisala je neminovna poređenja sa ocem, zbog poznatog prezimena.

‒ Svako ko zna moj put reći će vam da meni sigurno ništa nije olakšala činjenica što je moj tata Milan Štrljić. Zaista. Da li mi je otežalo?

Bilo je trenutaka kada mi se činilo da jeste. Sigrno bi mi bilo drugačije da je tata bio uz mene ‒ rekla je Iva nedavno u razgovoru za „Slobodnu Dalmaciju” i pojasnila da se ni tokom studija, ni kasnije nije savetovala sa ocem, ali ju je zvao da joj čestita kada je osvojila nagradu „Beogradski pobednik“.

youtube/Kanal 5

 

Na konkretno postavljeno pitanje jeste li povezani sa tatom, odgovorila je:

‒ Naravno, i to mi mnogo znači. Kad nekog volite, daljina vam baš ništa ne može.

U jednoj od retkih izjava u kojoj pominje ćerku Milan Štrljić je kazao:

‒ Ona se već dvadeset godina bavi glumom i bori se. To je sudbina i tako je moralo biti. Jednostavno, deci ne možete da birate zanimanje.

Nisam joj baš velika podrška jer živi u drugoj državi. Mislim da joj i ne trebaju moji saveti nešto posebno jer dobro zna posao kojim se bavi - rekao je Štrljić, pa dodao da sa naslednicom nikada ne bi stao pred kamere ili igrao u pozorištu i istovremeno otkrio u kakvom je odnosu sa ćerkom.

- Previše smo udaljeni jedno od drugog, a ja ne mogu glavu da dignem - rekao je Milan, a preneo Story.


 

 

Komentari (7)

Loading
Dr Vera 23:47 24.04.2024
Odgovori

Neka nama nase Ive ovde! Ivo, prestanite vise da se mucite sa svojom savescu i kojekakvim kompleksima, vi ste predivna osoba i glumica! Verujte, ne bi bili ni bolji covek ni bolja glumica da ste otisli s tatom u Split. Mi koji se secamo Vaseg oca iz vremena kad je bio ovde, mozemo s pravom reci: Beograd je od njega napravio i glumca i smekera, Split mu kasnije je to oduzeo. Greska da, ali njegova. Gledam ga i danas i ni traga od one nekdasnje harizme...Nek Vam je ziv i zdrav, ali...dovoljno je da mu cestitate rodjendan, sta biste drugo kad, kako sam kaze, " zivite u drugoj drzavi" i "deli vas tolika udaljenost" !?! Zelim Vam svu srecu sveta, divna zeno! Od srca pozdrav!

sojo 09:32 25.04.2024
Odgovori

E Milane, jadan si,znao sam da si imbecil,ali ne toliki,kada su tebi važnije uloge od jedne jedine ćerke!?

Анита 10:04 25.04.2024
Odgovori

У овом случају се обистинила изрека ,, отац - колац".

Jovana 12:45 25.04.2024
Odgovori

Šteta! Iva je divna,vrcava osoba, sjajna glumica...Iz svake njene izjave izbija žalost zbog raspada porodice i nostalgija za ocem! S druge strane,ta tišina ili ta hladnoća kojom njen otac dočekuje sva pitanja u vezi sa njom, rečito govore o njemu! Zar su Bgd i Zg toliko udaljeni da svoje dete ne možeš ni telefonom pozvati?!

Зоран 08:32 26.04.2024
Odgovori

Ива је одлична особа, добра глумица, и иако мешовитог порекла држи се по страни и не ставља се ни на једну страну, што тако и треба. Не треба јој помпа, већ срећа и мир, како у пословном, тако и у приватном животу. Само нека настави тако, а тата Милан ће се већ сетити да има предивну ћерку која има своје ЈА и да треба да је више везан за њу, а не за своје улоге, јер шта је важније од своје деце. Схватиће то већ једном, ако већ није.

Sofija 12:02 27.04.2024
Odgovori

Nije zasluzio da ga pogleda Iva! Mnogo je propustio a vreme ne moze da se vrati.Covek los,sta dalje kada ga nije briga za kcerku,pogotovu sto se nalazi u Srbiji!

hellomagazin.rs Youtube printscren, Antonio Ahel/ATAImages

Slične Vesti