Komemoracija Merimi Njegomir uz suze i jecaje: Milica, Ljubica, Jelena i Marko kao jedno plaču za prerano preminulom majkom

Komemoracija Merimi Njegomir uz suze i jecaje: Milica, Ljubica, Jelena i Marko kao jedno plaču za prerano preminulom majkom

Autor: | 23/11/2021

0

Komemoracija Merimi Njegomir održana je danas u Kamenoj sali „Radio-Beograda“. Porodica, kolege i brojni prijatelji okupili su se kako bi legendarnoj pevačici, koja je preminula 20. novembra posle kraće bolesti, odali poslednji pozdrav i ispratili je na večni počinak.

Pročitajte: Preminula je 10 dana posle rođendana - Poslednja fotografija Milice Njegomir sa majkom slama srce (foto)

ATA Images

 

Merimina deca, ćerke Ljubica, Milica i Jelena, kao i sin Marko slomljeni i bez glasa stigli su na komemoraciju.

Među prvima su došli Radiša Urošević, Lepa Lukić, kompozitor Miša Mijatović, glumica Svetlana Bojković, kao i Merimina kuma Ana Bekuta, čiji je partner Milutin Mrkonjić trenutno u teškom stanju u bolnici.

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

Nažalost na komemoraciju nije došla Merimina velika životna podrška, rođena sestra Nina Pavić. Ona se potresnom porukom oglasila na društvenim mrežama.

„Nas dve, jedna majka, jedno srce! Jedna polovina srca prestala je da kuca! Svi će se oprostiti od tebe, ja neću, ne želim, ne mogu. Sve dok i ova druga polovina ne prestane da kuca“, napisala je neutešna Nina koja se, saznaje „Grand“, zbog lošeg zdravstvenog stanja nalazi u bolnici.

Pročitajte: Bila joj je podrška do poslednjeg dana - Ovo je rođena sestra Merime Njegomir, malo se zna da je i ona pevačica (video)

ATA Images

 

Komemoracija je počela pesmom „Ružo moja“, koja je rasplakala Merimine ćerke. Potom je puštena numera „Zbog tebe“, a Milija, Jelena i Ljubica tešile su jedna drugu i brisale suze.

Olivera Kovačević u ime „Radio-televizije Srbije“ izrazila je saučešće porodici i istakla da je Merima bila muzički poliglota, da je pevala na dvadeset svetskih jezika, čak i na kineskom.

‒ Imala je glas po kome su i anđeli hodali po kristalu ‒ rekla je Olivera.

ATA Images

 

Majstor frule Bora Dugić održao je govor zbog čega je nastao muk u sali.

‒ Čuli smo se pre deset dana, bila je pribrana i dobro je zvučala, imao sam potrebu da joj kažem da sam uz nju ‒ rekao je Dugić.

ATA Images

 

Komemoracija Merimi Njegomir - Jecaji odzvanjali salom 

Glumica Svetlana Bojković pročitala je pesmu koju je ćerka Jelena napisala za Merimu:

„Došla sam baš kod tebe, svesna gde idem i da imam sto života, uvek bih tebe izabrala. Tužno te gledam dok odlazim jer u svakom našem najkraćem rastanku osetim tvoju tugu, osetim kako ti se srce steže, čak kad i osmehom pokušavaš da sakriješ bol i od sebe. Nekada ti suzama pokazujem da tebe boli, mene. Ja još uvek znam da je veza među nama večna i neraskidiva.“

Pročitajte: Vila puna uspomena - Ovde je Merima Njegomir uživala u najlepšim trenucima sa decom i unucima (FOTO)

ATA Images

 

I pevačica Ana Bekuta održala je potresan govor, a suze nikako nije mogla da zadrži.

‒ Kada je Merima umrla, celu noć do jutra gledala sam njene snimke na „Jutjubu“. Merima i ja nismo bile estradne drugarice, bile smo prave drugarice. Jedan lep događaj u njenom životu zauvek nas je spojio i između nas satkao vezu koja je neraskidiva, čak i ako se ne bismo stalno čule i pile kafu. Beskrajno sam tužna što je više nema. Moraću da postanem tvoj obožavalac i provodim noći gledajući tvoje snimke. Hvala ti ‒ rekla je pevačica i zaplakala.

ATA Images

 

ATA Images

 

Merima Njegomir biće sahranjena danas u 14:30h u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti