Jelena Đoković odlučila: Stefan i Tara više neće gasiti svećice na rođendanskoj torti! Ovo je razlog

Jelena Đoković odlučila: Stefan i Tara više neće gasiti svećice na rođendanskoj torti! Ovo je razlog

Autor: | 13/10/2021

14

Deca Jelene i Novaka moraju da se pridržavaju najnovijeg pravila 

Supruga najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića Jelena u poslednje vreme pokazuje utemeljene strahove za budućnost i razvoj mladih naraštaja. Nedavno je Jelenina izjava da Stefana i Taru ne vaspitava batinama našila na veliki broj komentara, ali i osuda. 

‒ Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe. Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti ‒ istakla je Jelena prilikom gostovanja na panelu „Budućnost je sad“. 

Pročitajte: Jelena Đoković: Novaka i mene su vaspitavali batinama, ali mi Taru i Stefana nećemo nikada

Miloš Nadaždin

 

Međutim, osim batina, Jelenina i Novakova deca od sada žive sa još jednim, nesvakidašnjim, pravilom. Naime, kako piše najnoviji Story“, Stefan i Tara za svoje rođendane više ne smeju da gase svećice na torti. 

‒ Svi smo u kosovskim manastirima i crkvama palili sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svetlosti Boga. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?! Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj ‒ navela je Jelena i verovatno Stefana i Taru nadalje osudila na rođendane bez gašenja svećica. 

Instagram

 

 

Komentari (14)

Loading
Vesna 21:40 13.10.2021
Odgovori

Ja moju decu nisam nikad udarila, ni moji roditelji mene,nista novo Jelena nije rekla.Gašenje svećica za rođendan je baš lep običaj u celom svetu i deca se tome raduju.

Tanja 22:16 13.10.2021
Odgovori

Ja imam 55 godina. Nikada u životu od roditelja nisam dobila batine, kao ni moja deca. Jelenu znam privatno, kada je imala 8,9. 20. Godina. Nisam baš sigurna da je otac u životu udario, a ni majka.

Julija 00:18 14.10.2021
Odgovori

Jako iritantna osoba. Naravno decu ne treba tući, ali svećice na rođendanskoj torti uskratiti detetu? Bezveze. To će baš napraviti bolje ljude od njih, a i svet kao bolje mesto za život. Oće to valjda tako kao posledica zdrave ishrane...

Ipadress 06:33 14.10.2021
Odgovori

Ovo ne da je preterivanje sa svecicama nego uzas. Sva deca sveta of vajkada duvaju u svecice za rodjendan,pobrkala je svece iz crkve sa ovim a pravo znacenje treba da procita iz biblije

Ljiljana Dejanovic 07:33 14.10.2021
Odgovori

Zasto opaska, osudila je decu na rodjendane bez svecia. Zasto je to osuda,krupna rec.Njen pogled je takav i to treba postovati, kao sto treba postovati i drugu stranu.

Ceki 12:39 14.10.2021
Odgovori

Kakve veze imaju batine i svećica na torti? Nevinim ništa loše u gašenju svećice.. to je sujeverje. Što se batina tiče i ako su nas cusnuli po guzi malo za naše je dobro.

Vojkan 13:00 14.10.2021
Odgovori

Za Jelenu: Imam preko 60 godina, tu je i supruga . Imamo 2 sina oko 30ak godina Nikada ih nismo tukli. Pitanje za Vas: kakvi su to roditelji, vaši i vsšeg suprugs, ako su vas tukli?

Silveli 17:11 14.10.2021
Odgovori

Kao i uvek Srbi su pakostan narod, na naročito žene. Naravno da smo dobijali batine. I naravno d nismo palili svećice na torti. To je novokomponovan običaj pokupljen iz američkih filmova...

Borked 16:17 15.10.2021
Odgovori

Žena je potpuno zastranila... Kakve veze imaju rodjendanske svećice i sveće koje se pale da pokojnike? Zna se da ne možeš bilo kakvu sveću da upališ za pokojnika, već da mora biti osveštana...

Vladimir 19:17 24.11.2021
Odgovori

Batina je iz Raja izašla i dobija se samo po zasluzi. Ako ne zasluži ne mora nikada ni da dobije, ko normalan udara dete iz čistog hira ili mira? Samo teško detetu koje živi pod staklenim zvonom i ako ne trenira neku veštinu kada se sretne sa nekim vršnjakom siledžijom. Što se tiče svećica, podržavam, ionako to nije srpski običaj. Ni zapadnjaci ne slave slavu pa im ništa ne smeta!

Nela Golubovic 10:43 04.12.2021
Odgovori

Mislim da gospodja Djokovic pteteruje Ne znam sta ona zsmislja da je novi guru Ona vredja sve jer misli da je ona jedina shvatila sustinu upaljenih sveca u srkvama To oduzimanje deci gasrnje svecica na torti je preterano Sve one decije radosti im zabranjuje Rodjendansku tortu sta da jedu gasenje svecica Da li nhena deca idu kad drugog na rodjendan i sa sobom nose sta smeju da pojedu (naravno sta im je brizna mama spremila) Citajuci o njenim zabranama sta smeju a sta ne cini mi se da je batina benigna Nije svesna da ce njena deca jednoga dana odlucivati sama ne pitajuci je kao uostalom sto ona sada radi Opustite se dospodjo

Nina 11:01 19.01.2022
Odgovori

Mislim da je mnogo opterecena i da treba da se opusti i radi stvari po osecaju.

hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti