Mirka Vasiljević: Vujadin i ja smo pre četiri godine u Francuskoj sklopili "paks", koji je tamo izjednačen sa brakom

Mirka Vasiljević: Vujadin i ja smo pre četiri godine u Francuskoj sklopili "paks", koji je tamo izjednačen sa brakom

Autor: | 06/05/2015

0

Vest da su se glumica Mirka Vasiljević i fudbaler Vujadin Savić konačno venčali zatrpala je krajem prošle nedelje domaće medije. Vatru je zapalio upravo Vujadin, objavivši fotografiju iz opštine uz potpis Igra je završena.
- The game is over - napisao je poznati sportista pored fotografije na “Instagramu”, koja je izazvala pravu buru reakcija. Čestitke su počele da stižu sa svih strana, ali mladi par, prema Mirkinim tvrdnjama za Hello!, ipak nije ozvaničio svoju višegodišnju vezutokom koje su dobili troje dece: sinove Andreja i Mihaila i kćerku Adrijanu.
- Zbrku oko našeg navodnog venčanja napravio je Vujadin, komentarom koji je objavio na društvenim mrežama - kroz smeh komentariše Mirka postupak svog voljenog koji je karijeru nedavno nastavio u Velikoj Britaniji.


- Vujadin je kumovao najboljem drugu iz detinjstva Đorđu Tomiću, koji je krstio našeg starijeg sina prošle godine. U Srbiji je proveo samo dvadeset četiri sata zbog tog venčanja, posle čega je upiličen ručak u jednom beogradskom restoranu, kojem smo prisustvovali i naš sin Andrej i ja. Dakle, nismo se venčali mi, već naš kum. Pošto mi se ovoga puta telefon usijao zbog lažne vesti, ne znam kako će biti kada stvarno izgovorimo sudbonsno da - otkriva Mirka na početku razgovora tokom kojeg smo saznali i da je njena kuma, Đorđeva žena, trudna, pa je opštinsko venčanje organizovano po ubrzanom postupku kako bi mogla da otputuje u Švajcarsku sa mužem. Iz sličnog, administrativnog razloga i Mirka i Vujadin su pre četiri godine potpisali papire u Francuskoj. Detalje ozvaničenja svoje veze sa sinom fudbalske legende Duuleta Savića, glumica ekskluzivno iznosi u razgovoru za “Hello!”.
- Pošto je Vujadin i francuski državljanin, tokom njegove karijere u Bordou, prijatelji i poznanici predložili su nam da se venčamo zbog zakonskih olakšica u Francuskoj. Tada smo u njihovom sudu potpisali takozvani PAKS kojim se daju veća prava parovima koji se na taj način obavezuju pred zakonom, slično kao bračni partneri - kaže Mirka i objašnjava da PAKS u Francuskoj postoji već četranest godina.

- Njime su regulisani i istopolni brakovi u Francuskoj. Ključna razlika u odnosu na brak je jednostavnija procedura prilikom razvoda, budući da je razvod braka znatno komplikovaniji od poništavanja pomenutog građanskog sporazuma solidarnosti, poznatog pod nazivom PAKS. U slučaju njegovog prekida dovoljno je samo potpisati dva dokumenta, dok je razvod braka i te kako komplikovan - kaže Vasiljevićeva, čiji sporazum sa pravosnažnošću bračnog dokumenta nije validan nigde osim u Francuskoj.
- Samo u Francuskoj imamo prava kao muž i žena. Čim smo, recimo, prešli u Nemačku, zbog Vujadinovog profesionalnog angažmana, dokument više nije bio validan, niti smo posle toga bilo gde ozvaničili svoju vezu - ističe Mirka koja se na venčanje sa ocem troje njenih mališana nije odlučila pre svega zbog nemogućnosti da tokom godine pronađe adekvatan termin tokom kojeg bi u Beogradu okupila svu Vujadinovu i njenu rodbinu i prijatelje, rasejane po svetu.
- Kad se budem udavala, udaću se u Srbiji, zato se detaljnije nisam ni raspitivala o ključnim razlikama između sklapanja braka i PAKS-a u Francuskoj - dodaje zvezda predstave Pazi s kime spavaš, svesna činjenice da se u Francuskoj brak tretira kao logičan nastavak tj. da zakonski neretko proizilazi iz sklopljenog PAKS-a.

Izvor: Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Stana Luković hellomagazin

Slične Vesti