Mirka Vasiljević: Ostvaruje mi se san da imam veliku porodicu

Mirka Vasiljević: Ostvaruje mi se san da imam veliku porodicu

Autor: | 18/07/2014

0

Zahvaljujući nepopravljivom entuzijazmu i želji da "osvoji" nove ciljeve, mlada i talentovana glumica Mirka Vasiljević poslednjih godina može da se pohvali velikim pobedama, pre svega na privatnom, a potom i na poslovnom planu. Atraktivna dvadesettrogodišnjakinja nedavno je saznala srećnu vest da će sa nevenčanim suprugom, fudbalerom Vujadinom Savićem dobiti treće dete, a njihovi sin Andrej i kćerka Adrijana društvo za igru. Vrednu umetnicu to nije pokolebalo da nastavi vredno da radi, pa će beogradska publika 11. jula moći da je vidi u predstavi "Pazi s kime spavaš", na letnjoj sceni "Gardoš". Taj komad od jeseni naći će se na redovnom repertoaru "Akademije 28".

- Reč je o komadu koji se priprema više od godinu dana, što je nije uobičajeno za današnje vreme jer je vrlo neprofitabilno. Kada su me pozvali da budem deo projekta, mnogo sam se obradovala jer volim pozorište, tim pre što je reč o originalnoj ideji prema kojoj je tekst napisan. Čak i ljudi koji igraju i koji imaju višedecenijsko iskustvo kažu da ništa slično nisu radili do sada - počinje priču Mirka, naglašavajući da je ekipa umetnika sa kojima sarađuje odlična i da se svi znaju iz ranijih projekata.

- Sa mnom igraju Zinaida Dedakin, koja je uradila mnogo odličnih uloga u pozorištu i u serijama, a pre svega je jedna velika lafica. Tu je i moj kum Nemanja Janjičić, Bojan Perić i Igor Damjanović, sa kojim sam takođe radila u serijama Ljubiše Samardžića. Od početka među nama vlada odlična energija i često zbijamo šale, a nadamo se da ćemo posle premijere, koja nas na jesen čeka u "Akademiji 28", imati prilike i da putujemo u druge gradove i izvodimo ovaj komad. Glumačko gostovanje nemerljivo je iskustvo, dok putujemo kombijem divno se družimo i ništa nam nije važno osim da dobro uradimo posao.

Bez obzira što je majka dvoipogodišnjeg dečaka i sedmomesečne devojčice, što će sledeće godine dobiti još jednu bebu, zgodna brineta ne želi da posustane na polju karijere i s lakoćom uspeva da uskladi sve obaveze.

- Vujadin sada takođe ima veoma naporan poslovni period jer se priprema za predstojeću sezonu. Lakše mu je da bude sam, a da deca i ja budemo u Beogradu jer, kada smo svi zajedno, Andrej i Adrijana traže njegovu pažnju, što je potpuno normalno. Od septembra ćemo se usklađivati kako najbolje budemo znali, ali verujem da će sve lepo da funkcioniše kao do sada. Kada nemam obaveze u Beogradu, ja sam sa decom i Vujadinom u inostranstvu jer ne vidim smisao u tome da sedim ovde da bih ispijala pića po kafićima umesto da naša porodica bude na okupu. Ali, kada se ukaže prilika za rad, uvek rado dođem. Za sada ne znamo gde će Vujadin nastaviti karijeru. Sa Bordoom ima ugovor koji traje još godinu dana, ali do kraja avgusta, koliko traje prelazni rok, može da dođe do promene - objašnjava Vasiljevićeva i dodaje da joj nije važno u kom gradu će živeti naredne sezone.

- Svejedno mi je gde ćemo živeti, ali ne bih volela da idem u zemlje koje su opasne po život, gde ne smete da izađete iz hotela ili kampusa u kom boravite. Sve ostalo dolazi u obzir, bez obzira dali idemo u neku evropsku zemlju ili Kinu. Meni je prvenstveno bitno da je Vujadin zadovoljan, jer ako je on srećan u klubu u kome igra, država je najmanje važna. Da živim i usred Pariza, a da on nije zadovoljan, ništa mi ne bi značilo. Kada smo odlučili da živimo zajedno, rekla sam mu da bi on sa svojim timom stručnjaka trebalo da bira mesto, a ja ću uvek biti tu da ga pratim. U svakom gradu možete da nađete nešto što vam prija, uostalom mi ne idemo nigde na petnaest ili dvadeset godina, najviše nekoliko godina zadržavamo se u nekoj zemlji, pa se sve to lepo izdrži. Do sada smo bili u Francuskoj i Nemačkoj koja mi više prija, ali sam se i u Bordou lepo snalazila.

Lepa Beograđanka uživa da posmatra odrastanje sina i kćerke, a o novoj trudnoći ne želi da govori, jer smatra da je još rano govoriti na tu temu.

- Za sada ne dajem izjave u vezi sa trudnoćom, jer postoji period kada ne treba pričati o nekim stvarima, pa kada bude došlo vreme da na tu temu bilo šta govorim, naravno da će se to desiti. Inače, mnogo sam srećna kada vidim da su moja deca privržena i da počinju da imaju odnos kakav ja imam sa svojim bratom. Andrej stalno pita gde mu je sestra i uvek kada idemo negde, traži da i nju vodimo. S druge strane, ona je jako mirna, ne previše zahtevna beba. Iako ima sedam meseci, veći deo dana prespava. Nije od dece koja stalno zahtevaju pažnju već mi ostavlja dovoljno vremena da se bavim njenim bratom. On je, s druge strane, već pravi dečak i nemoguće ga je obmanuti. Brbljiv je i sa njim pričam o svemu, ali je u fazi kada stalno nešto neće i mora pet puta da mu se ponovi jedna stvar da bi je prihvatio. Ali svi mi kažu da je to faza kroz koju svaki mališan mora da prođe.

Ambiciozna umetnica tvrdi da su ona i njen nevenčani suprug od početka imali želju da stvore veliku porodicu, ali su zahvalni što su im se snovi brzo ostvarili.

- Vujadim i ja smo se trudili da prvenstveno imamo čist i jasan odnos koji će prijati i meni i njemu i u kome ćemo moći lepo da funkcionišemo. Kada smo uspeli da to postignemo, odlučili smo da se ne plašimo nego da donosimo neke odluke, makar pogrešili. Ispostavilo se da do sada nismo pravili greške, a nadamo se da će tako biti i u budućnosti. Prva velika odluka koju smo doneli bila je da živimo zajedno, a posle toga poželeli smo da postanemo roditelji i da stvorimo veliku porodicu. Ja sam zahvalna Bogu što nemam zdravstvenih problema, jer to je danas prava retkost. Osim toga mi smo u situaciji da sami izdržavamo i nas i našu decu, što takođe nije često. Mnogo toga nam se desilo spontano, jer smo se prepustili situaciji, ali smo u dubini svega imali dogovor i želju i bili smo saglasni da sve tako i bude. Imali smo sreću da nam se sve brzo desilo i da nismo morali da čekamo - zaključuje Mirka.

Autor i foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Slične Vesti