Mirka Vasiljević i Vujadin Savić: Sad je kasno za venčanje

Mirka Vasiljević i Vujadin Savić: Sad je kasno za venčanje

Autor: | 12/06/2014

0

U smiraj toplog majskog dana Mirka Vasiljević i Vujadin Savić krstili su dvoipogodišnjeg sina Andreja i šestomesečnu kćerku Andrijanu. Mališani su svetu tajnu primili u Sabornoj crkvi u Beogradu, a specijalno za tu priliku iz Kovina doputovao je vladika Porfirije. Iako zbog Vujadinovog fudbalskog angažmana porodica živi u Nemačkoj, odlučili su da sačekaju završetak prvenstva i decu krste u rodnom gradu. Želja poznatog sportiste bila je da se ovaj čin obavi 29. maja, na dan kada je pre dvadeset tri godine Crvena zvezda, njegov omiljeni klub, osvojila titulu Kupa evropskih šampiona.
- Vujadin i ja smo prilično ograničeni datumima i tokom godine imamo svega nekoliko slobodnih dana. Na sreću, 29. maj se poklopio sa željom mog partnera, kome je taj datum veoma važan. Vujadin je vatreni navijač Crvene zvezde. Kada su nam deca dolazila na svet, u porodilištu je puštao navijačke pesme, a i članovi moje porodice su "zvezdaši". U našoj kući nemoguće je navijati za neki drugi klub - objašnjava Mirka za “Hello!”.

Vujadin je za kuma izabrao svog druga iz osnovne škole Đorđa Tomića, dok je Mirka tu čast ukazala kolegi Nemanji Janičiću. Svečanom činu prisustvovale su odabrane zvanice, a slavlje je nastavljeno u restoranu "Kalemegdanska terasa". Među brojnim gostima našao se i legendarni fudbaler Vladimir Petrović Pižon sa suprugom.
- Prvobitno smo planirali da krštenje bude intimno i da mu prisustvuju samo članovi porodice i najbliži prijatelji, međutim, spisak zvanica je svakim danom postajao sve veći. Mališani su tokom primanja svete tajne bili veoma mirni, tako da je čin krštenja protekao veličanstveno. Andreja je krstio Vujadinov drug iz osnovne škole, dok je Andrijanin kum bio moj kolega Nemanja Janičić. Svečanu večeru upriličili smo u restoranu na Kalemegdanskoj tvrđavi, gde smo se divno zabavili i uživali u izvanrednoj gastronomskoj ponudi - kaže mlada glumica.

Krajem prošle godine poznati par se iz Francuske preselio u Nemačku, gde je Vujadin pojačao redove Fudbalskog kluba “Arminija” iz Bilefelda.

- Za Nemačku sam vezana od malih nogu jer baba i deda sa mamine strane tamo žive više od četiri decenije. Dobar deo detinjstva provela sam kod njih, odlično poznajem tamošnji mentalitet, znam i jezik, što mi dodatno olakšava život. Bilefeld je lep grad sa izraženim smislom za umetnost, smešten na padinama božanstvene Teutoburške šume - kaže Mirka.
Pre tri godine, zvezda filma “Mi nismo anđeli” otpočela je zajednički život sa perspektivnim fudbalerom, sinom čuvenog Duleta Savića, a u međuvremenu su dobili i dvoje dece. Odlično se snašla u novoj životnoj epizodi i zahtevima karakterističnim za emotivne partnerke uspešnih sportista. Nasuprot tome, Mirka ne zapostavlja ni svoju karijeru, priprema se za snimanje novog filma, ali i premijeru predstave. Za izabranika se još nije udala, jer, kako kaže, ne stiže da organizuje venčanje.

- Vujadin i ja zaista nismo opterećeni time. Daleko od toga da se plašim udaje, mislim da papir ništa značajno neće promeniti u našem odnosu. U svakoj zemlji u kojoj Vujadin igra smatra se da smo u bračnoj zajednici zato što imamo decu. Da nije tako, imala bih status njegove devojke ili verenice. Kao mala, maštala sam o bajkovitoj svadbi, belim konjima i romantičnoj venčanici, a sada kada imam za koga da se udam, to mi više nije interesantno. Da se samo Vujadin pita, venčanje bi se desilo pre dve, tri godine, jer njemu estetski trenutak nije preterano važan, ali je meni, kao i svakoj ženi, upravo to od neprocenjivog značaja. Zato venčanje uvek odlažem rečima: “Sad je kasno, nemam vremena da organizujem svadbu”.

Piše: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još