Mirka Vasiljević: Vujadin i ja imamo odnos u kome svako može da radi šta želi, ali da o tome obavesti onog drugog

Mirka Vasiljević: Vujadin i ja imamo odnos u kome svako može da radi šta želi, ali da o tome obavesti onog drugog

Autor: | 11/03/2015

0

Nekoliko dana pošto je glumicu Mirku Vasiljević, na Dan zaljubljenih, dolaskom u Beograd iznenadio nevenčani suprug Vujadin Savić, fudbaler engleskog kluba "Vetford", ona se suočila sa jednim od najvećih izazova od kada se ostvarila u ulozi majke. Naime, u porodičnom domu u kome živi sa troje dece, trogodišnjim Andrejom, jednogodišnjom Adrijanom i dvomesečnim Mihajlom, zavladalo je vanredno zdravstveno stanje usled virusa koji ih je sve savladao.

- Trudili smo se da ovakve situacije sprečimo kvalitetnim snom i ishranom, međutim i nama se desilo da nas savlada virus. Nije najjednostavnije da se snađemo u ovoj situaciji u kući u kojoj je svih desetoro ljudi bolesno, ali ovo je samo još jedna situacija iz koje ćemo  da naučimo nešto novo. Još od tinejdžerskih dana navikla sam da nemam previše vremena za spavanje i moj organizam se navikao na to, a da li je to dobro videću kada dođem u pedesete.

Odakle crpite energiju za sve brojnije obaveze?
- Za sada imam energiju i volju da sve postignem, i da nateram sebe i na nešto što mi se možda u tom trenutku ne radi, čak i kada je odmor u pitanju. Ako po podne nađem pola sata vremena, čak i ako mi se ne spava, nateram sebe da to uradim jer mi mnogo znači. Sada imam troje dece i svako od njih ima svoj ritam i svoje potrebe, a moja je dužnost da ih zadovoljim, a ne da stavljam sebe ispred njih.

Da li vi i Vujadin razmišljate o četvrtom detetu?
- Vujadinova i moja želja bila je da imamo troje dece. Ne mogu da kažem da ih nećemo imati više, ali za sada nam je petočlana porodica dovoljna.

Koliko vam znači što uz tri muškarca imate i devojčicu?

- Ja sam želela da prvo rodim sina, pa kćerku, pa opet sina, i želja mi se ispunila. Srećna sam što ću pored tri muškarca imati devojčicu sa kojom ću da lakiram nokte, pravim frizure i da radim sve one lepe ženske stvari.

Kako Andrej i Adrijana reaguju na novog člana porodice?
- Nisu ljubomorni i ne traže previše pažnje. Andrej ume da mi pomogne, ali ponekad poželi da se i prema njemu ponašam kao prema bebi. I Adrijana je dobra, ali ume i da napravi haos u kući.

Kako ste reagovali kada ste za Dan zaljubljenih tokom izvođenja svoje predstave u publici videli vašeg partnera?
- Vujadin je tog dana želeo da me iznenadi i uspeo je u tome. Nisam znala da dolazi i to je bio njegov način da uradi nešto lepo za naš odnos, a i deca su se mnogo obradovala, jer su nestrpljiva da ga vide.

Priređujete li često jedno drugom iznenađenja?
- Smatram da je važno da se trudimo oko svog odnosa, da negujemo emocije i ne dozvolimo da se ugasi žar. Ako se sve svede na obaveze oko dece, posla i svakodnevice, s vremenom se taj žar gasi i veza pređe u kolotečinu. Uostalom, kada svaki dan jedete istu hranu, koliko god da je volite, njen ukus vam s vremenom dosadi. Trudim se da i ja njemu povremeno priredim neko iznenađenje. Iako smo zajedno pet godina, tek nam je dvadeset četiri godine i bilo bi bezveze da nam se odnos već sada svede na rutinu. Tek treba da provedemo zajedno godine.

Da li su vaše emocije i posle pet godina jednako snažne?
- Nije to isto osećanje kao na početku zabavljanja, jer su emocije prerasle u nešto drugo, a to što smo često razdvojeni služi nam da dobro sagledamo svoj odnos. Kada vam nešto što želite u tom trenutku nije blizu, više vrednujete ono što imate i zajedničko vreme provodite što kvalitetnije. Cenite svaki zajednički trenutak i ne dozvoljavate da sitnice narušavaju vaš odnos. Ne trošite energiju na svađanje i nerviranje, nego na lepše stvari.

Nedavno ste sa prijateljima izašli u noćni provod, posle čega je vaš partner na svom profilu na Fejsbuku napisao da ćete morati ponovo da zatrudnite kako biste bili kod kuće.

- Tu noć sam bila na jednoj pozorišnoj premijeri, a potom sam sa društvom izašla u grad i Vujadin mi nije pravio nikakav problem zbog toga. Znao je gde sam i sa kim, kao i uvek. Ja sam neko ko voli da se šali i na svoj i na tuđ način, pa dozvoljavam da se drugi našale na moj. Meni to apsolutno ne smeta. Koliko on izlazi kada je u Beogradu, taj moj jedan izlazak je zanemarljiv. Šalu na stranu, nije bilo nikakvih problema oko toga, jer naš odnos nije takav da jedno drugome nešto branimo.

Ima li u vašem odnosu ljubomore?
- Nas dvoje imamo takav odnos da svako može da radi ono što želi, ali da o tome obavesti onog drugog. Neke osnovne stvari moraju da se znaju, a oboje smo dovoljno odrasli da vodimo računa o svojim postupcima i mora da se pazi kako se ponaša. Ako on ili ja uradimo nešto što onom drugom ne odgovara, o tome se razgovara. Ako se desi da nešto ne može da se reši, zna se šta sledi, ali do sada to nije bio slučaj. Zato smo još zajedno i lepo funkcionišemo.

Kako podnosite čestu razdvojenost?
- Nekada i jedan dan traje beskonačno, a ponekad nedelju dana prođe očas posla. Ipak, ne razmišljam o preseljenju, a sada je i teže organizovati put sa troje dece.

Planirate li da ove godine ozvaničite vašu vezu pred zakonom?

- Veoma nam je teško da se organizujemo oko toga. On tokom godine nema mnogo slobodnog vremena, a ono što ima radije provodimo na zajedničkom odmoru, a ne u planiranju svadbe.

Sugerišu li vam roditelji da bi trebalo to da uradite?
- Naš odnos je isključivo naša stvar i oni se u to ne mešaju. Uvek su tu da nam izađu u susret za sve što treba, ali to je nešto što se tiče isključivo mene i Vujadina.

Intervju: Deana Đukić; Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti