Mirka Vasiljević: Veoma mi je važno da Vujadin bude uz mene tokom porođaja

Mirka Vasiljević: Veoma mi je važno da Vujadin bude uz mene tokom porođaja

Autor: | 18/12/2014

0

Uprkos poodmakloj trudnoći Mirka Vasiljević veoma je aktivna i nesmanjenom energijom posvećena glumačkim obavezama. Ponosna majka dvoje dece u januaru naredne godine svom izabraniku, fudbaleru Vujadinu Saviću podariće treće dete. Mladi par, koji je u petogodišnjoj vezi dobio dvoje mališana, trogodišnjeg sina Andreja i jednogodišnju kćerku Adrijanu još ne zna pol deteta. Dvadesetčetvorogodišnja Beograđanka za magazin "Hello!" otkriva da joj je najvažnije da Vujadin bude uz nju tokom porođaja, kao što je to bio slučaj prethodna dva puta.
- Imala sam sreću da je oba puta kada sam se porađala u Bordou Vujadin bio uz mene tokom porođaja i prvu noć posle toga, nadam se da će tako biti i sada. Kada sam se porađala sa Andrejem, Vujadin se strašno plašio da prisustvuje činu porođaja, jer je na filmovima gledao žene koje uglavnom vrište i prizor nimalo nije prijatan. Ja sam neko ko stisne zube i istrpi to što treba da se istrpi, tako da on ne doživljava porođaj kao stresan događaj. Oba puta je bio pored mene i ugledao je bebu u istom trenutku kad i ja - ponosno kaže mlada majka koja ne razmišlja o polu trećeg deteta, jer je svom suprugu već ispunila želju da imaju i dečaka i devojčicu.
- Kao Balkancu i nekome ko se rodio i odrastao u Srbiji, Vujadinu je bilo bitno da prvo dete bude muško. Posle toga je želeo da dobije devojčicu, jer je slušao priče od prijatelja da su ženska deca veće maze i da su privrženije očevima. Mi smo imali sreću da nam se želje ispune, tako da se sada ne opterećujemo, mada je lekar koji prati moju trudnoću gotovo uveren da ću roditi još jednog dečaka.

Iako je u poodmakloj trudnoći, Mirka vredno radi u pozorištu, a poslednju predstavu pred odlazak na porodiljsko odsustvo odigraće 18. decembra. U odgajanju dece nesebično joj pomažu njeni i Vujadinovi roditelji, televizijska autorka Marina Rajević-Savić i fudbalska legenda Dušan Savić, sa kojima će ove nedelje proslaviti prvi rođendan kćerki Adrijani. Posle toga, popularna glumica će se posvetiti pripremama za porođaj.
- Od trenutka kada sam prvi put ostala u drugom stanju sa Andrejom, želela sam da se porodim prirodnim putem. Nadam se da će tako biti i sada. Posle porođaja odmah se osećam dobro i brzo se oporavljam, tako da ne želim da idem na carski rez ako nema potrebe za tim - iskrena je nežna brineta koja nema dileme o tome kako će se snaći u ulozi majke po treći put.
- U životu se vodim time da ne gajim i ne podstičem strahove, jer istraživanja pokazuju da ako neko ima i neguje strah, privlači negativne stvari. Trudim se da pobegnem od bespotrebnih strahova i da se ne opterećujem. Hoću da ostanem smirena da bi meni bilo lakše, a već sam prošla kroz sve to, tako da mi je sve poznato - zaključuje Mirka.

Piše: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti