Petra Cvijić: Dani neizrecive tuge

Petra Cvijić: Dani neizrecive tuge

Autor: | 23/01/2012

0

Samo jedan sekund bio je dovoljan da se život voditeljke Petre Cvijić iz korena promeni. Od tragičnog događaja u Žarkovu kada je svojim automobilom udarila pešaka, koji je kasnije preminuo, za nju više nikada ništa neće biti isto. Trauma kroz koju je prošla i bol koji oseća već ostavljaju posledice na jedno od najlepših televizijskih lica, ali se njeni najbliži, majka, dve sestre, dečko i bliski prijatelji, trude da ne poklekne i da stoički podnese sve što se događa, ali i ono što će uslediti. Otkako se zbio nemili događaj prezenterka „Dnevnika“ na „Radio-televiziji Srbije“ ne može da se pomiri sa strašnom činjenicom zbog čega se pogoršalo njeno zdravstveno stanje. Posle noći koju je provela u Kliničkom centru Srbije zbog oduzetosti ruku i nogu koja se javila kao posledica pretrpljenog šoka, Petra je napustila svoj dom na Novom Beogradu i trenutno boravi kod jednog rođaka.
- Petra se trenutno nalazi kod jednog rođaka u okolini Beograda. Morala je da ode jer ispred njenog stana stalno dežuraju novinarske ekipe. Opsada je i oko njenog porodičnog doma u Užicu, što joj dodatno teško pada. Za nju je sve što se sada dešava neizdrživo. Kada je saznala za smrt sedamdesettrogodišnjeg čoveka, Petra je doživela veliki šok i primljena je u bolnicu gde je provela jednu noć. Sada je na kućnom lečenju i o njoj brinu privatni lekari - kaže za magazin „Hello!“ Milan, Petrin prijatelj.
Pored saznanja da je zbog nje jedan čovek stradao, tridesettrogodišnjojvoditeljki koja važi za uzornu devojku, kako u Smederevskoj Palanci gde je rođena, u Užicu gde je provela detinjstvo, tako i u Beogradu, najteže pada to što se njeno ime danima nalazi na naslovnim stranama domaće štampe. Nikako ne može da se pomiri sa pojedinim negativnim komentarima. Otkako je pre sedam godina prelaskom sa „Radio-televizije Vojvodina“ na „Nacionalnu televiziju“ postala prepoznatljivo lice Petra je izbegavala javne događaje, a skandali su joj potpuna nepoznanica. Oduvek je bila predana svom poslu koji nikada nije koristila da bi stekla  popularnost, a medijsko eksponiranje joj nije bilo interesantno. Mirna i povučena, uvek spremna da pomogne, i sada kada se nalazi u za nju najtežoj životnoj situaciji brine o drugima, naročito o majci i sestrama koje su takođe veoma teško podnele vest o tragediji. One se još nalaze u Užicu, a majci je odmah pošto je saznala u kakvoj situaciji joj se našla kćerka pozlilo, dobila je povišen šećer i pritisak što je Petru još više uznemirilo.
- Otkako se dogodio nesrećni slučaj, Petra se nalazi u teškom psihofizičkom stanju, ali je ipak skupila snagu i pozvala porodicu nastradalog Slobodana Bajića da im izjavi najiskrenije saučešće. I sada mi se čini da Petra, koja je dobra i poštena osoba, više brine o patnji porodice Bajić i najbližima nego o sebi - govori voditeljkin prijatelj Milan.
Petra ima podršku svojih kolega koji svakodnevno kontaktiraju sa njom, nudeći joj pomoć. Pored nje je i jedna od njenih najbližih prijateljica, pevačica Zorana Pavić, kao i Milan, koji se svim silama trudi da zaštiti drugaricu i bude joj podrška u ovim teškim danima.
- Petra je savesna devojka. Nema nijednu mrlju u karijeri ni u životu. Nije zaslužila naslove u pojedinim novinama kao što su „Bahata estrada“ ili komentare „Eh, ti poznati“. Njen posao je javan i veoma odgovoran, ali nema nikakve veze sa aferama niti je one zanimaju. Zbog svega toga ovaj nesrećni događaj koji je mogao da se dogodi svakom vozaču i pešaku dodatno joj teško pada. Njena porodica, kao i svi prijatelji slažu se u jednom - da je Petra poslednja osoba na svetu kojoj je ovako nešto trebalo da se desi. Njena dobrota i čista duša vidljivi su čak i onima koji je površno poznaju - kaže na kraju Milan, verujući da će Petra smoći snage da se izbori sa nedaćom koja ju je snašla.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti