Vesna Dedić: Balkanska ulica kao zaštitni znak

Vesna Dedić: Balkanska ulica kao zaštitni znak

Autor: | 04/05/2011

0

Voditeljka Vesna Dedić u poslednje vreme ima velike razloge za radost. Osim što uživa u odrastanju svoje desetogodišnje kćerke Lenke, sa kojom provodi svaki slobodan trenutak, nedavno je osvojila tri laskava priznanja. Gledaoci su njenu emisiju „Balkanskom ulicom“ proglasili za najbolju dokumentarnu emisiju, dok je za svoj roman „Zauvek u srcu“ nagrađena kao najčitaniji pisac izdavačke kuće „Laguna“ i dobila je nagradu „Hit libris“. Vesna priznaje da joj profesionalno nagrade i ne znače previše, ali su svakako dobrodošle kao pokazatelj njenoj kćerki da se u životu treba boriti i vredno učiti i raditi.
- Lepo je kada u običnoj svakodnevici imate razlog da kupite novu haljinu, odvedete prijatelje na piće i muziku, a kćerki uz večeru još jednom naglasite, dok se raduje maminom uspehu, kako je važno vredno učiti i raditi. I naravno, ako su nagrade dokaz, a jesu, da ono što radim čitaoci i gledaoci vole, onda imam razloga da budem spokojna - kaže Vesna koja je završila pisanje nastavka svog romana i s nestrpljenjem iščekuje dan kada će ga promovisati.
- Naziv romana je „Sunce meni, sunce tebi“ i pojaviće se u prodaji 8. juna. To je savremena ljubavna priča i verujem da će je, kao i prethodnu, uz mnogo smeha i suza svi pročitati u jednom dahu. U ovom romanu bavim se ne samo tipičnim emocijama, koje vezujemo za ljubav, čežnju, rastanke i pomirenja, već i temama steriliteta, biseksualnosti i agresije.
Iako ima brojne poslovne obaveze, Vesna ne dozvoljava da se njena kćerka oseti zapostavljenom. Odnedavno Lenka je njen najčešći pratilac na javnim dešavanjima.
- Oni koji me viđaju isključivo u restoranima i klubovima ubeđeni su da ništa drugo ne radim osim što se provodim. Poslovni saradnici su sigurni da sam slomljena od posla, dok moja Lenka veruje da sam jedina majka koja ništa drugo ne radi osim što kuva i vozi je na razne aktivnosti. Ona već pet godina ponekad prisustvuje predavanjima koje Sanja Marinković i ja držimo u radionici za medije „Oficina“, ali nikada do sada nije rekla da bi želela da bude voditeljka. Lepo peva, svira violinu i klavir, sanja i o arhitekturi i dizajnu, pa je zbog toga možete videti sa mnom na nekim modnim revijama, premijerama i koncertima. Pre neko veče smo bile na nastupu Stefana Milenkovića, jurila ga je za autogram i zamerila mi je što ga nisam zvala u emisiju - priča Dedićeva.
Vesna ima jedan brak iza sebe i sebe više ne vidi u takvoj zajednici. Za sve ove godine koliko je razvedena o svojim partnerima nikada javno nije govorila i toga se i dalje drži.
- Kada je moj brak počeo da liči na interesnu zajednicu, razvela sam se. Verujem u večnu ljubav, ali u institucije ne, verujem nekim muškarcima, ali matičarima kao zalogu naše sreće ipak ne.
Jedina stvar zbog koje žali je što Lenki nije podarila brata ili sestru. Volela je da ima veliku porodicu, ali se njene želje nisu ostvarile. Bar za sada, jer Vesna ne isključuje mogućnost da se po drugi put ostvari kao majka.
- To je jedino zbog čega se kajem u životu. I kada kudim dvanaest godina koje su mojoj generaciji „pojeli skakavci“, to pre svega činim što zbog tog sistema između svoje dvadeset druge do trideset druge godine nisam imala hrabrosti da rodim dete. Greška, ali ja sam Lenku rodila tek 2001. Ukoliko se pojavi neki muškarac koji će me „celu obuhvatiti pogledom“, možda rodim u četrdeset trećoj. Kada sam postala majka, doktor mi je tada rekao da su najlepše trudnoće u četrdesetim - kaže na kraju Vesna.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti