Ivona Pantelić: Disciplinovana nežnost

Ivona Pantelić: Disciplinovana nežnost

Autor: | 02/07/2011

0

Voditeljka vesti Radio-televizije Srbije Ivona Pantelić svaki slobodan trenutak provodi sa desetogodišnjom kćerkom Mašom, koja je uspešna takmičarka u ritmičkoj gimnastici. Nedavno su zajedno boravile u Puli, gde je Maša na Gazela kupu osvojila prvo mesto u B programu, u kategoriji devojčica mlađih od dvanaest godina. Lepa voditeljka baršunastog glasa je razvedena i kaže da je Maša od nje nasledila radoznalost i posvećenost u svemu što radi.
Za magazin Hello! Ivona kaže da je njena kćerka počela da se bavi gimnastikom sa šest godina, prvo rekreativno, a kasnije su treninzi postajali češći i duži. Ivona je svoju mezimicu podržala u odluci da se bavi ovim sportom.
- I ja sam bila talentovana za ritmiku, ali sam sa roditeljima živela daleko od kluba gde bih mogla da treniram. Kasnije sam se malo bavila modernim baletom. Bila sam oduševljena što je Maša odabrala baš ritmiku. Mislim da će nastaviti da se bavi tim sportom koji je izuzetno težak, zahteva disciplinu i dobru organizaciju. Rano se ide na spavanje i rano se ustaje, treninzi traju tri sata, nema slatkiša ni grickalica u jelovniku - kaže Ivona koja priznaje da nije strog roditelj, ali da pravila moraju da postoje. Ponosna je na svoju naslednicu koja završava četvrti razred osnovne škole.
- Roditelji ne treba da budu drugovi svom detetu, ali bi trebalo da mu pruže podršku, da ga saslušaju i pokušaju da ga razumeju. Maša ima sve petice, voli matematiku, fizičko, likovno i da peva. Zanima je engleski jezik koji je počela da uči od svoje četvrte godine. Vodim je u pozorište, na balet i na koncerte. Za sada ne pokazuje interesovanje za moj posao i televiziju, kaže da će da bude arhitekta. Svaki dan je vozim na trening u Košutnjak, i nazad. Iako preko dana nemamo mnogo vremena za opuštanje i druženje zbog njenih obaveza, pred spavanje razgovaramo o proteklom danu - priča Ivona o kćerki za koju misli da je preosetljiva i izuzetno emotivna.
- Nadam se da će očvrsnuti kada poraste. Poverava mi se, uvek ispriča kad je nešto muči, što mislim da je veoma važno. Deca bi prvo utočište trebalo da imaju u roditeljima. Važno je da uvek znaju da ih volimo, da ih ne osuđujemo ni za šta, da ih posavetujemo i pričamo im o našem iskustvu. Ja svom detetu uvek kažem šta mislim i kako bih ja postupila u nekoj situaciji - iskrena je ljupka plavuša koja će 24. juna otputovati u Budvu, gde će njena kćerka učestvovati na međunarodnom takmičenju u ritmičkoj gimnastici, a potom će otići i na letovanje.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin