Voditeljka RTS Petra Cvijić optužena za gaženje pešaka

Voditeljka RTS Petra Cvijić optužena za gaženje pešaka

Autor: | 11/07/2012

0

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv voditeljke RTS-a Petre Cvijić (35), jer je 9. januara, na pešačkom prelazu u Vodovodskoj ulici, automobilom udarila Slobodana Bajića (73), koji je od povreda preminuo, izjavio je Tanjugu šef kabineta republičkog tužioca Vladimir Đorđević.
Cvijićeva se tereti da je Bajića svojom "opel korsom" udarila na pešačkom prelazu, a on je od zadobijenih povreda nekoliko sati kasnije umro od unutršnjeg krvarenja u Urgentnom centru.
U optužnici se navodi da je oko 16.40 sati Cvijićeva dovela u opasnost živote ljudi, jer prilikom prilaska pešačkom prelazu nije prilagodila brzinu. Prednjom stranom "opel korse" udarila je Bajića koji je prelazio ulicu na obelaženom pešačkom prelazu.
Cvijićeva je na uviđaju nakon nesreće ispričala kako je pokušala da pomogne čoveku.
- Vozila sam propisanom brzinom i išla kući u Železnik. Iznenada, ispred automobila mi se pojavio čovek kojeg uopšte nisam videla. U poslednjem trenutku sam pokušala da ga izbegnem, ali nisam uspela. Odmah sam zaustavila auto, izašla i htela da mu pružim pomoć. Tu su se našli još neki ljudi i odvezli su ga u bolnicu - rekla je voditeljka Petra Cvijić.
U zahtevu za sprovođenje istrage tužilaštvo je navelo da voditeljka nije prilagodila brzinu prilikom prilaza pešačkom prelazu. Pred istražnim sudijom Prvog osnovnog suda Cvijićeva je u februaru priznala da je udarila Bajića automobilom. Ona je, međutim, u martu na novom saslušanju kod istražnog sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu navela da se Bajić nije nalazio na pešačkom prelazu, kada ga je udarila svojim automobilom.

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin