Nina Radulović-Lečić i Branislav Lečić: Četiri dana romantike u večnom gradu

Nina Radulović-Lečić i Branislav Lečić: Četiri dana romantike u večnom gradu

Autor: | 25/01/2012

0

Bračni par Nina Radulović-Lečić i Branislav Lečić otputovali su na medeni mesec u Rim, grad kao stvoren za romantične trenutke. Od kada su postali roditelji, ovo im je bilo prvo putovanje, ali su shvatili da im sin Lav mnogo nedostaje i da više bez njega neće putovati.
- Ovo je zvanično naš medeni mesec. Posle svadbe sam morala da ostanem u Beogradu zbog posla, a onda je stigao i naš Lav, pa smo putovanje udvoje odložili. Rim je došao kao odmor i uživanje posle naporne, ali divne godine. Rim je stvoren za sve vrste turista, ima istorijski duh i predstavlja jedan veliki muzej. Svaka građevina podseća na bogatu istoriju i kulturnu baštinu grada. Ali takođe ima moderan duh, i ne postoji mogućnost da vam se ne svidi. Želeli smo da obiđemo što više, ali nismo propuštali nijedan trenutak da sednemo u njihove restorane, naručimo vino i pastu, i uživamo u romantici - na početku za magazin „Hello!“ kaže voditeljka emisije „Trenutak istine“ na televiziji „Pink“.
- Grad je bio pun turista koji mile po ulicama, bašte kafića su bile prepune, svi su sedeli napolju jer plinske grejalice „rade” svoj posao. Čuveni kapućino je bio dobar gde god da smo ga popili. Četiri dana, koliko smo ostali, nije dovoljno da se obiđe ovakav grad, ali smo ih mi iskoristili maksimalno - kaže poznati glumac. Njegova supruga dodaje:
- Za mene je Rim bio premijera, ali Leka je mapu grada držao u malom prstu. Šalu na stranu, morali smo često da se potpomažemo mapom, jer “večni grad” nije baš lak za snalaženje. Avanturističkog smo duha, pa smo išli metroom, autobusom, pa smo imali mogućnost da vidimo kako kod njih saobraćaj funkcioniše. Iznenadili smo se nečistoćom metroa koji je tamo najčešći izbor prevoza, jer je na ulicama gužva. Za jedan evro možete da se vozite kroz nekoliko krajeva grada u prepunom vozu. Moj utisak je da su Italijani ksenofobični. Prema strancima su ljubazni ako su samo u prolazu. Loše govore engleski pa je teško sporazumeti se sa njima. Ali pošto je njihov jezik lep i lak i ima korene u latinskom, uspeli smo da se snađemo. Redovi ispred muzeja, Vatikana, Koloseuma dugi su nekoliko stotina metara tako da ako nemate vodiča, sledi čekanje po nekoliko sati. Tu smo upoznali neke ljude iz Srbije - kaže lepa voditeljka.
Ona i njen suprug ističu da im je sin veoma nedostajao.
- Imali smo internet uhotelu tako da smo se čuli preko “Skajpa“ sa Nininim roditeljima svakog dana. Mislim da više nećemo ići na put bez njega. Shvatili smo da nam mnogo nedostaje. Mada je on još mali, i ne bi mogao da uživa u čarima Rima, sledeće godine povešćemo ga sa nama opet u taj grad - kaže Branislav, koga su turisti u Rimu prepoznavali.
- Kada bi Leka otišao u Zimbabve, mislim da bi ga i tamo prepoznali. Zato se nisam iznenadila kada su mu usred Rima naši doviknuli: „Leko!“ Ispostavilo se da su naši studenti - kroz osmeh kaže Nina i ističe da je dobra organizacija vremena zaslužna što su mnogo toga videli.
- Iz hotela smo izlazili posle doručka i do uveče bismo obilazili grad. Bilo je naporno, ali jedino tako možete da za kratko vreme obiđete grad. Počeli smo od Trga Venecija koji je zbog praznika i svetiljki ličio na mali grad. Španski trg i katedrala na vrhu Španskih stepenica su jedno od najlepših mesta, zato se tu i okuplja neverovatan broj ljudi. Kada pogledate sa vrha stepenica, izgleda da dole gledate u mravinjak. Koloseum me je vratio u sve one filmove o gladijatorima, a Vatikan i muzej, za koji vam treba ceo dan da biste ga obišli, izazivaju strahopoštovanje - kaže Nina koja otkriva da nisu išli u noćni provod i da su sina obradovali poklonom.
- Obavezan deo putovanja je šoping. Ne toliko zbog kupovine, koja može da bude i naporna, već zbog toga što uvek treba obradovati nekoga. Volim da me i materijalne stvari podsete na mesto u kome sam bila. Poslednji atom snage iskoristili smo da kupimo Lavu poklon. Imali smo nameru da osetimo noćni život, ali svaki put kada bismo umorni došli u hotel, samo bismo legli. Htela sam da vidim kako se zabavljaju Italijani, ali nisam stekla utisak da im je noćni život razvijen - završava Nina.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti