Nina Radulović Lečić: Brižna majka pred novim izazovom

Nina Radulović Lečić: Brižna majka pred novim izazovom

14/11/2011

0

Voditeljka „Zaštićenog svedoka”, nove emisije na televiziji „Pink",Nina Radulović-Lečić pred novim je poslovnim izazovom, jer ovaj format sa društveno-političkim temama neće zaobići nijednu sferu savremenog društva. Mlada novinarka srećna je u braku sa glumcem Branislavom Lečićem, koji joj je najveća podrška i sa kojim uživa u svakom trenutku odrastanja njihovog sina Lava.
Za magazin „Hello!“ Nina govori kako polako stiče roditeljsko iskustvo i da se posle prve sinovljeve bolesti u drugoj sličnoj situaciji lakše snašla.
- Naš sin Lav je nedavno imao virus koji je pratila povišena temperatura. Pošto smo već prošli kroz sličnu situaciju lakše smo sve to podneli i bolje smo se snašli. Tokom odmora u Crnoj Gori Lav je prvi put dobio temperaturu, ali se to moglo i očekivati jer smo sve troje bili prehlađeni. Pošto nemam iskustva, smesta sam otišla kod dežurnog lekara. Iako sam se uplašila, ostala sam pribrana i odmah zatražila pomoć od doktora.
Nina tvrdi da je ova godina bila najlepša i najuzbudljivija u njenom životu.
- Rođenje Lava ulepšalo je naš život, ali ta nova uloga donela je i obavezu da odgovornije biram poslove. Prelazak na drugu televiziju me je skupo koštao, jer se svašta pisalo o mojoj promeni televizijske kuće, a činjenica je da su uslovi bili nepovoljni za sve porodilje koje nemaju stalno zaposlenje. Očekivala sam minimum razumevanja, ali ga nisam dobila i smatrali su da tražim previše. To je sada iza mene i na novoj televiziji sam angažovana na zahtevnom formatu, na šta sam sada skoncentrisana. Dok budem radila brigu o Lavu će preuzeti moja majka, a angažovaću i kćerku naše prijateljice da mi pomaže oko bebe. Izraz „dadilja“ mi je suviše otuđen, želim da pored Lava bude neko ko je sličan meni i ko će ga čuvati kao da je njegovo dete. Iako sam počela da radim pre isteka godinu dana, koji su predviđeni za porodilje, mislim da nisam pogrešila što sam odlučila da ponovo počnem sa radom - kaže lepa Beograđanka koja više vremena provodi sa sinom od supruga, ali ističe da je poznato da se deca obično više vežu za roditelja sa kojim provode manje vremena.
- Odgajanje deteta su slatke muke sa pomešanim osećanjima. U početku sam gubila živce kada se beba budi na svaka dva sata, a meni se spava. Potom sledi dojenje, pa grčevi ili ga muči nicanje zuba. Svi ti, uslovno rečeno, problemi zaborave se čim ugledate to malo divno biće i osetite nežnost koju primate od tog anđela, i prosto vas tera da zaboravite na nervozu.
Što se tiče nove emisije, Nina kaže da u studiju ima posebnu koncentraciju.
- Najvažnije mi je da pripremim publiku, jer ona je moćna podrška. U emisiji pored gostiju imamo i jednu osobu koja želi da joj se sakrije identitet, ali hoće da sa publikom podeli svoju intimnu priču, koja je u vezi sa problemom koji se obrađuje. Zaštićeni svedok će ravnopravno učestvovati u razgovoru, što daje posebnu živopisnost emisiji, a publika u studiju će imati interaktivnu ulogu. Ovo je produkcijski zahtevan format, ali svi smo se na “Pinku” složili da je ovakva emisija potrebna na našem medijskom prostoru- kaže Nina koja se o svemu savetuje sa suprugom i podržava njegov sve aktivniji angažman u teatru.
- Važnoje da se priča o onome što pripremaš jer se tako mogu čuti zanimljivi predlozi, i kroz komunikaciju problem ili temu možeš da sagledaš iz više uglova. Ponekad se osamim i razmišljam o nekoj temi i shvatim da mi nedostaje još neka perspektiva. Leka je tu nesebična podrška i lepo se dopunjujemo, ja njega preslišavam dramske tekstove, a on meni govori kako bi obradio temu. Ove sezone on igra u pozorištu više nego ikada. Možda je to dokaz da je potpuno sazreo kao glumac jer je igranje u teatru poseban stres i vrlo težak posao. Potpuno je posvećen teatru i mnogo vremena provodi na probama, tako da ja praktično „odgledam” predstavu i pre nego što je odigrana. Šalu na stranu, obavezno idem na njegove premijere, ali i po nekoliko puta gledam iste predstave pa često znam i replike napamet. Posle predstave razgovaramo, komentarišemo i kritikujemo.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti