Svetlana Ražnatović: Povratak uobičajenim aktivnostima

Svetlana Ražnatović: Povratak uobičajenim aktivnostima

Autor: | 05/03/2012

0

Naša najveća folk diva Svetlana Ceca Ražnatović, kako i dolikuje velikim zvezdama, osmomesečnu kaznu kućnog pritvora, na koju je bila osuđena zbog transfera fudbalera „Obilića“, podnela je dostojanstveno. Svoju osudu, tiho i bez pompe, zavodljiva brineta izdržavala je u  velelepnoj vili smeštenoj u beogradskom naselju Dedinje. Poznata kao veliki borac sa pozitivnom energijom, računajući na svesrdnu pomoć prijatelja i najbližih članova porodice, nijednog momenta nije dozvolila da je obuzmu tuga i potištenost zbog višemesečne izolovanosti iz javnosti. Iako naviknuta na prisustvo i stalnu pažnju i ljubav svoje dece, petnaestogodišnjeg Veljka i trinaestogodišnje Anastasije, da bi ih zaštitila od medijske hajke, Ceca je sina i kćerku poslala na Kipar gde su u ovoj ostrvskoj zemlji nastavili obrazovanje u jednoj od najuglednijih škola. Telefonom i „Skajpom“, a kasnije i preko društvene mreže „Tviter“ sve vreme bila je u kontaktu sa njima.
Pri kraju izdržavanja kazne, na opšte oduševljenje fanova i poštovalaca njene muzike, Ceca je postala aktivniji član popularnih internet mreža. Fanove je redovno izveštavala o svojim emocijama, ali i o poslovnim poduhvatima i planovima, naročito o onima koji je očekuju u martu, kada će, prema rečima njene dugogodišnje saradnice i prijateljice Marine Tucaković, plasirati dva nova singla.
Reči „Divno je imati vas“ nedavno je ispisala kao status na svom „Tviter“ profilu, posvetivši ih svojim obožavateljima koji su joj snimili pesmu „Svi za jednu“. Ceca je time oduševila armiju fanova koji su joj sve vreme izolovanosti pružali neizmernu podršku i željno čekali trenutak da je vide naslobodi.
Od ranih jutarnjih časova 22. februara, kada je istekao poslednji dan kazne i započeo prvi dan slobode, njeni najverniji poštovaoci čekali su tridesetosmogodišnju pevačicu da se pojavi na ulaznim vratima svoje vile smeštene preko puta stadiona „Marakana“. Mada je planirala da taj dan provede bez medijskog eksponiranja, oduševljena njihovim gestom harizmatična folk diva nije odolela a da sa prozora svoje kuće, sa velikim osmehom na licu, ne mahne svima koji su je podržavali u proteklom periodu.
Mada je nekoliko puta prijateljima poverila da taj dan planira da provede u svom domu, to nije sprečilo brojne fotoreportere iz zemlje i regiona da strpljivo čekaju Cecin izlazak iz kuće.Sati su prolazili, a zavodljiva brineta se nije pojavljivala na vratima svoje vile. I taman kada su se skoro svi predstavnici sedme sile povukli, šarmantna pevačica iskoristila je trenutak nepažnje budnog oka fotoreportera i napustila svoj dom. Ali,taj momenat nije promakao novinarima magazina «Hello!» i fotografima emisije «Paparaco lov» koji su jedini, ekskluzivno, snimili izlazak na slobodu Svetlane Cece Ražnatović. Ponosno i dostojanstveno, u pratnji sestre Lidije Ocokoljić i dva telohranitelja, najpoznatija balkanska folk diva izašla je na glavni ulaz svoje luksuzne vile. Njih četvoro ušli su u džip koji ih je čekao ispred Svetlanine kuće. Iako su se ispredala brojna nagađanja gde bi zavodljiva pevačica mogla da ode prvog dana slobode, ona je uradila ono što je bilo logično i vrlo emotivno.
Poznata kao dobra supruga i majka, Ražnatovićeva je prvog dana slobode posetila grob svog pokojnog supruga Željka Ražnatovića. Budući da na godišnjicu njegove smrti, 15. februara, nije mogla da odejer je još bila u kućnom pritvoru, razumljivo je da joj je to bila velika želja.Osim toga, da joj je pokojni muž živ, oni bi 19. februara proslavili sedamnaest godina braka.
Po dolasku na Novo groblje, odevena u džins i crnu bundu, skrivena iza tamnih naočara, Ceca i njena sestra Lidija u obližnoj cvećari kupile su buket crvenih ruža. Iako su pojedini mediji pisali da je, celivajući grob svog supruga, neutešno plakala, ona se i ovoga puta ponela hrabro. Dostojanstveno, kao i uvek, Ceca je položila buket na grob svog supruga i zajedno sa sestrom Lidijom i članovima obezbeđenja zapalila je sveće. Posle tridesetak minuta, svi zajedno uputili su se ka izlazu sa beogradskog groblja i odvezli su se u pravcu Cecine vile na Dedinju. To je bilo jedino mesto koje je folk zvezda posetila prvog dana posleodslužene osmomesečne kazne kućnog pritvora.
Posle ovog teškog perioda, Svetlanu Ražnatović očekuju brojni nastupi u  zemlji i inostranstvu. Turneju će započeti koncertom u Frankfurtu. Kuriozitet je da su ulaznice za nastup zakazan u Sofiji, 22. maja, već u prodaji i da je za prva dva sata predato pet stotina ulaznica.
Ponosna što je prebrodila i ovaj krizni period, jača nego ikada, Svetlana Ceca Ražnatović raduje se novim poslovnim poduhvatima i druženju sa publikom. Jedva čeka dan kada će zagrliti svoju decu i bliske članove porodice i ponovo biti u njihovom društvu. Iako su neki predviđali da će višemesečna izolovanost poljuljati njenu karijeru i poremetiti njen duševni mir, desilo se suprotno. Sve vreme služenja kazne, mediji i javnost bili su zainteresovani za svaki minut koji je Ceca provodila u kućnom pritvoru. Kako se bližio dan njene slobode podrška fanova bivala je sve veća. To je dodatno podstaklo našu najveću divu da i ovoga puta, posle teškog iskustva, izvuče pouke i shvati da mora i da želi da gleda samo napred i glave visoko podignute korača dalje, ka novim uspesima i ciljevima. 

Piše: Jelena Popović
Foto: Top manifest       

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još