Ceca Ražnatović: Dani neizvesnosti su prošli

Ceca Ražnatović: Dani neizvesnosti su prošli

Autor: | 24/05/2011

0

Najbliži prijatelji estradne zvezde govore kako je podnela nemile događaje koji su je zadesili
Srpska estradna diva Svetlana - Ceca Ražnatović izgledala je otmeno i zanosno pred Palatom pravde, dolazeći na dogovor koji će obeležiti sledeće poglavlje njene burne biografije u kojoj su se uvek smenjivale radost i tuga.
U društvu sestre Lidije Ocokoljić pojavila se na suđenju kako bi saznala epilog sudskog spora u slučaju koji je Tužilaštvo pokrenulo protiv njih dve zbog nezakonite prodaje fudbalera kluba „Obilić“. Kao što je magazin „Hello!“ ekskluzivno najavio, pevačica se na sudu pojavila u kreaciji koju je specijalno za tu priliku dizajnirao njen stilista i prijatelj Saša Vidić, dobivši pohvale za izgled.
Sat vremena pre početka suđenja Svetlanu i njenu sestru je u pevačicinom domu na Dedinju posetio njihov advokat Dragan Krgović, a ubrzo potom njih troje su u pratnji obezbeđenja napustili luksuzni dom popularne pevačice. Velika grupa novinara i fotoreportera dočekala ju je pred ulazom suda, pomno prateći svaki njen izraz lica i gestikulaciju. Dok je koračala ka ulazu u zgradu, delovala je mirno, odmereno i dostojanstveno.
Suđenje je brzo bilo završeno, a na pitanje sudije da li priznaje krivicu, odgovorila je potvrdno. U donošenju konačne odluke uzeta je u obzir činjenica da se radi o neosuđivanim osobama.
Sud je prihvatio predlog nagodbe Tužilaštva i pevačice, po kojoj je ona dužna da uplati milion i po evra u tri rate u državni budžet. Uz to, moraće da odsluži kaznu kućnog pritvora u trajanju od dvanaest meseci, od čega se odbijaju sto dvadeset tri dana koje je provela u zatvoru 2003. godine. Tako joj preostaje da osam meseci provede u kućnom pritvoru. U tom periodu, Svetlana, kao i njena sestra Lidija, provodiće vreme u kućnom pritvoru uz danonoćni nadzor, zahvaljujući elektronskoj narukvici.
Tačan datum od kada će Ceca početi da nosi narukvicu uskoro će biti poznat. Posle izricanja presude, poznata pevačica i njena sestra nisu želeli da daju bilo kakve komentare za medije.
Po napuštanje zgrade suda Ceca i Lidija su se odvezle u pravcu pevačicine kuće. Posle svih medijskih spekulacija koje su su se mogle čuti u poslednje vreme, Ceca i njena porodica moći će konačno da odahnu. Naredne dane posvetiće završavanju novog albumu, koji će biti objavljen krajem maja. Ovoga puta pevačica, čije nove hitove publika iščekuje već pet godina, neće promovisati nove pesme, već će one same naći put do publike, objasnio je kompozitor Aleksandar Milić Mili. Inače, Ceca sa Milijem sarađuje sedamnaest godina, a na novom albumu komponova je devet pesama koje će moći da se preuzmu, jedna po jedna, sa internet stranice produkcije „Miligram“. Cecin novi album će se zvati „Ljubav živi“. Poznati kompozitor je rekao da će se album prodavati na kioscima od 17. juna, a sve pesme posvećene su ljubavi. U njima ima mnogo autobiografskih momenata, pa nema sumnje da će u narednom periodu nove numere postati veoma slušane.
Njeni prijatelji i bliski saradnici, koji su joj uvek verni, i uz nju su u dobru ali i u zlu, za magazin „Hello!“ govore o proteklom periodu i osećanjima koje gaje prema Ceci.
Naš najpoznatiji tekstopisac i prijateljica Svetlane Cece Ražnatović, Marina Tucaković, sve vreme u ovom teškom perioda bila je uz nju. Ona i njeni saradnici nisu gubili vreme, pa su proteklih meseci napravili odličan izbor pesama za novi album folk dive. Da će Cecin album biti odličan, zreo i emotivan potvrdila je za magazin „Hello!“ Marina:
- Na moju veliku radost, završili smo Cecin album. Sve pesme su snimljene i Ceca je izašla iz studija. Ona je jaka žena i kao uvek fantastično je odradila svoj posao. Sve pesme smo pisale Ljiljana Jorgovanović i ja. Malo mi je neprijatno da baš ja govorim o kvalitetu numera, ali jedva čekam da vidim i da čujem sud Cecine mnogobrojne publike. Mogu samo da kažem da su sve pesme vrlo ozbiljne, zahtevne, emotivne i potpuno drugačije od onih koje je do sada radila. Mislim da će joj ovo možda biti i najbolji album u dosadašnjoj karijeri

Za razliku od onoga što je Marina govorila, frontmen grupe „Riblja čorba“ Bora Đorđević, čiju je pesmu pod nazivom „Užasno mi nedostaješ“ trebalo da Ceca otpeva na svom novom albumu, izrazio je sumnju u završetak albuma poznate pevačice.
- Koliko ja znam Ceca još nije potpuno završila album jer sam ubeđen da bi me o tome obavestila. Siguran sam da će i moju pesmu pod nazivom „Užasno mi nedostaješ“ uvrstiti na svoj album. Ta numera je i pre finalnog izvođenja na internetu postala hit. Zbog toga verujem da će je moja drugarica Ceca objaviti na albumu. Inače, sa njom sam redovno u kontaktu. Od početka sam joj bio podrška i rekao sam joj da od mene može da traži šta god da joj zatreba. Ona je veliki čovek, dobar kolega i jaka žena. Ceca je prava lafica - rekao je Bora Đorđević za magazin „Hello!“.
Njegova koleginica iz folk sfere i jedna od najbližih prijateljica Ražnatovićeve, pevačica Violeta Viki Miljković, koja je i Cecina kuma, presrećna je što je agonija koja je potresala Cecu konačno završena. Njena porodica i ona su sve vreme bili uz poznatu pevačicu i, kao i većina njenih prijatelja, u ovim teškim trenucima pružala joj je nesebičnu podršku.
- Ceca i ja se redovno čujemo telefonom i šaljemo jedna drugoj poruke. Kada god nam slobodno vreme dozvoli, mi se vidimo, i onda satima „divanimo“. U ovom teškom periodu moja porodica i ja smo sve vreme bili uz nju. Ostaćemo bliski šta god da se desi. Cecu dugo poznajem, tako da najbolje znam kako joj je i kroz šta je sve prošla. Drago mi je što mogu da kažem da se ona dobro oseća i fantastično izgleda. Bitno je da je sve to što ju je mučilo sada prošlo. Mislim da je ovo bila velika kriza u njenom životu. Ali, ona je jaka žena koja je navikla da se bori sa različitim nedaćama i, na svu sreću, izborila se i sa ovom - rekla je Viki za magazin „Hello!“.
- Mogu da kažem da ova situacija Cecu nije slomila, jer, nažalost, ovo nije jedini problem sa kojim se ona do sada susrela u životu. Ona je neko ko ume da podnese sve to. Ipak, bilo je momenata kada joj je bilo jako teško, kada se osećala ranjeno i teško, ali kod nje to kratko traje. Ponosna sam, jer moja kuma uvek „ispliva“ iz svih nedaća. Nas dve smo uvek tu jedna za drugu - kaže lepa brineta, ističući da su Cecina deca, Veljko i Anastasija, dobro podneli agoniju koja se dešavala njihovoj majci.
- Za decu je to normalno, šta god da se dešava njihovoj mami, za njih je stresno. Veljko i Anastasija najbolje znaju ko je njihova majka. Iako im nije prijatno, mislim da su se i oni već saživeli sa tim. Ceca i njena sestra Lidija mnogo vremena provode sa njima, strpljivo pričaju o problemu i sve im objašnjavaju. Oni su vrlo inteligentna deca, i mislim da su se već navikli na razne burne periode, na njene uspone i padove. Oni dugo nose teret slave njihove majke koji je, s jedne strane, vrlo lep i interesantan, a sa druge, može da bude opterećenje - kaže Violeta koja napominje da je imala prilike da čuje neke delove pesama sa novog albuma Cece Ražnatović.
- Čula sam neke delove pesama. Znam da Ceca u poslednjem trenutku ume dosta toga da promeni, pa ćemo tek videti šta će od toga da bude objavljeno. Finalnu verziju tek planiram da čujem. Verujem u Marinine reči da će ovo biti njen najbolji album do sada. Marina, Mili i Ceca se fantastično razumeju i zajedničkim snagama uvek naprave hit album.
Svetlanin dugogodišnji saradnik, šminker Dušan Lazić tvrdi da njegova prijateljica svaku lošu epizodu u životu ume da preokrene u sopstvenu korist i otkriva kakav će imidž pratiti Cecin novi album.
- Poslednji put sam Cecu video kada sam je šminkao, izgledala je i osećala se kao i uvek - odlično. Mi smo bliski, sarađujemo uspešno i vrlo kvalitetno. Poslednji put sam je šminkao za jedno slikanje za projekat koji će se tek pojaviti. Pred svako Cecino pojavljivanje u javnosti se viđamo i ja je ulepšavam. Kako sam onog dana kada je Ceca išla u sud bio sprečen da je šminkam, jer sam boravio u inostranstvu, sama se ulepšala. Njene nove pesme nisam do sada čuo jer mi je kompletnija slika kada ih poslušam gotove, na albumu, a ne dok se pripremaju. Inače, ona je, pre svega, dobar čovek i jaka žena, pa sam siguran da će iz svih teških životnih situacija uvek izlaziti kao pobednik. Rođena je da se nosi sa svakom situacijom u životu i sve se na kraju okrene u njenu korist, što mi je veoma drago. Što se tiče njenog novog imidža, ona odlično „nosi“ transformacije, pa ćemo zajedničkim snagama osmisliti rešenje za njen izgled u budućnosti. Neću bežati od glamuroznog i negovanog izgleda, na kakav je Ceca navikla, ali sam siguran da će novi album doneti svež i nov izgled naše najbolje pevačice.
Kuma naše najveće folk zvezde i njena frizerka Svetlana Bubanja Bucka poslednji put se srela sa Ražnatovićevom pred njen odlazak u sud, a i ona je, kao i ostali prijatelji folk dive, sigurna da će iz ove priče izaći jača.
- Cecu sam sređivala pred njen odlazak u Palatu pravde. Imamo potpuno otvoren i iskren odnos, i ovog puta, dok sam je frizirala, razgovarale smo o vedrijim temama, o našoj deci. Ona je krštena kuma mog petogodišnjeg sina i dosta se savetujemo u vezi s mališanom. Dvadeset četiri sata sam dostupna za nju jer mi je, osim što je krstila mog sina, i venčana kuma. Imam ogromno poštovanje prema njoj i njenoj porodici i imam osećaj kao da smo rod. Odlazim u njenu kuću i kada joj treba frizura, ali i kada hoćemo da se ispričamo. Ponekad odvodim mog sina Stefana u Cecinu kuću da se poigra sa Lidijinom decom, jer su sličnog uzrasta. Ovo je jedan od Cecinih težih trenutaka, ali sve je to život, proći će i to. Iz svega će ona izaći jača, takva je. Ona svaki put, posle neke životne nedaće, bude jača i uspešnija. Anastasija i Veljko su već veliki i svesni su svega što se dešava njihovoj majci, a ona se trudi da ih od svega zaštiti što više može.
Iako verovatno proživljava veoma teške dane, nema sumnje da će uz porodicu i tako odane prijatelje prebroditi neprijatne događaje. Veliku podršku lepoj pevačici pružiće i njena milionska publika koja će u narednim mesecima uživati u Cecinim novim hitovima. Iako neće imati priliku da vide omiljenu pevačicu, njeni najvatreniji fanovi već od 30. maja slušaće nove pesme ove zvezde.

Pišu: Jelena Popović i Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti