Momčilo Otašević: Zaljubljeni Cetinjanin

Momčilo Otašević: Zaljubljeni Cetinjanin

Autor: | 23/03/2012

0

Mladi i talentovani glumac Momčilo Otašević, student treće godine cetinjskog Fakulteta dramskih umetnosti, u klasi profesora Branislava Mićunovića, kroz lik Luke Radmilovića u seriji „Budva na pjenu od mora”, koja se emituje na televiziji "Prva", osvojio je simpatije gledalaca. Svoj veliki glumački korak napravio je tumačeći glavnu rolu u filmu „Led”, u režiji Jelene, kćerke Radoša Bajića, a potom se, zahvaljujući Milanu Karadžiću, našao rame uz rame sa našim velikim glumcima. Dvadesetdvogodišnji glumac živeo je u Rimu gde je upisao studije arhitekture, ali je ljubav prema dramskoj umetnosti prevagnula. Vratio se na Cetinje gde živi i studira glumu. Da nije pogrešio u odabiru zanimanja, potvrda su i brojni angažmani koje ovaj talentovani umetnik ima. Pre sedam meseci započeo je vezu sa koleginicom Tijanom Bjelicom. U Podgorici, sa velikim uspehom, zajedno igraju u predstavi "Lukrecija iliti ždero", reditelja Jagoša Markovića. Iako je doživeo veliku popularnost timačeći lik Luke Radmilovića, nije se promenio. Momčila odlikuju lepo vaspitanje, besprekorni maniri i odmerenost.
U intervjuu za magazin „Hello!“ šarmantniCetinjanin kaže da mu je rad na seriji ,,Budva na pjenu od mora“ predstavljao veliko zadovoljstvo, kao i saveti starijih glumaca. S nestrpljenjem očekuje premijeru filma "Led" u kojem tumači glavnu ulogu. Popularnost mu prija, a sa obožavateljkama komunicira preko društvenih mreža. Porodica mu je najveća podrška, a devojka Tijana, koja ga je osvojila iskrenošću, duhovitošću, razumevanjem i tolerancijom, nije ljubomorna na sve veći broj obožavateljki.
Kada ste dobili ulogu u seriju ,,Budva na pjenu od mora”, kako ste se osećali?
- Sa rediteljem Milanom Karadžićem sam sarađivao na ranijem projektu "Ulcinjski gusar" u produkciji Gradskog pozorišta u Podgorici. Taj projekat sam, uz dozvolu reditelja, napustio na pola zbog iznenadnog poziva rediteljke Jelene Bajić-Jočić i glavne uloge u filmu "Led". Imao sam punu podršku reditelja koji me je nedugo posle završetka snimanja filma pozvao i ponudio mi ulogu Luke,što sam odmah prihvatio. Bio sam presrećan što sam dobio priliku da budem deo jednog velikog projekta uz poznate glumce i svoje kolege sa klase.
Kako je bilo sarađivati sa Mimom Karadžićem, MarkomNikolićem, Ljiljanom Blagojević?
- Bilo je lepo i korisno za našu mladu gardu sarađivati sa poznatim i iskusnim glumcima koji iza sebe imaju velike karijere. Zahvalan sam im na svemu i radujem se ponovnom susretu.
Luka i Bojana su omiljeni likovi gledalaca, kako stedoživeli lik koji tumačite?
- Nije bilo teškouživeti se u lik Luke. Blizak mi je po godinama, samim tim i problemima sa kojima se nosi mlad čovek koji potiče iz porodice u kojoj se poštujudruštvene norme i tradicija.
Kakve su reakcije na seriju, susrećete li se sa obožavateljkama?
- Reakcije su burne, serija ima veliku gledanost, popularnost raste a sa obožavateljkama kontaktiram preko društvenihmreža i blogova. Sve je to sastavni deo posla, uživam u tome.

Intervju: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin