Milan Karadžić: Umetnik privržen porodici

Milan Karadžić: Umetnik privržen porodici

Autor: | 29/12/2012

0

Uspešni reditelj Milan Karadžić, rođeni brat popularnog glumca Milutina - Mime Karadžića, autor je popularne serije „Budva na pjenu od mora". U srećnom je braku sa Sanjom, diplomiranim filozofom, sa kojom ima dvoje dece, dvadesettrogodišnjeg sina Marka i sedamnaestogodišnju kćerku Anu. Pozorišni i televizijski režiser, rodom iz Nikšića, veći deo godine sa porodicom živi u njihovom stanu u Beogradu, dok tokom letnjeg perioda borave u Budvi.
Umetnički direktor beogradskog pozorišta „Boško Buha” za magazin „Hello!“ prvo govori o "Snežnoj kraljici", obnovljenoj predstavi u teatru u kome je zaposlen dvadeset pet godina.
- Uradio sam rimejk „Snežne kraljice“ u „Buhi“. To je prelepa bajka koja je ranije igrana više od dve stotine puta, a sada je obnovljena i „podmlađena“ - govori umetnik koji je osvojio brojna priznanja za svoj rad, među kojima su dve "Sterijine nagrade", kao i nagrada „Bojan Stupica“. S obzirom na njegov posao on ističe da su njegova deca odrastala u teatru.
- Imao sam sreću što sam nagrade dobijao u pravo vreme što mi je predstavljalo veliku satisfakciju. Nagrade su lepe, ali sada mi nije to toliko važno jer sam u zrelim godinama pa sam s te strane miran. Inače, moja deca su odrastala u pozorištu. Dok sam u „Buhi“ radio komad „Rokenrol za decu“, pre dvadeset tri godine, desilo se da smo, tokom samo tri dana, prinove dobili Slobodan - Boda Ninković, Milorad Mandić Manda i ja. Manda i ja smo dobili sinove kojima smo dali ime Marko, a Bodi se rodila kćerka Anja. Osim rada na predstavi, danima smo slavili što smo postali očevi. Radio sam u mnogim teatrima, a moji mališani su odrastali u pozorištu gledajući me kako radim. Poslednjih osam godina, otako smo snimali seriju „Mješoviti brak“, više sam skoncentrisan na televiziju nego na pozorišni rad - kaže režiser serije „Budva na pjenu od mora“ koja se prikazuje na televiziji „Prva“. Šarmantni reditelj ističe da mu nije žao što deca nisu krenula njegovim stopama.
- Marko studira menadžment za kulturu i medije, dok Ana pohađa četvrti razred gimnazije i kaže da će verovatno upisati psihologiju. Oni nisu želeli da budu glumci. Ja ih nisam sprečavao u ostvarenju njihovih želja već sam ih pustio da sami odlučuju šta će ih zanimati, mada su oboje ranije pohađali dramsku sekciju. Drago mi je što nisu krenuli putem umetnosti jer je danas zbog ekonomske situacije sve teže biti glumac ili reditelj i živeti od toga - govori reditelj koji je veoma vezan za celu njegovu porodicu.
- Rano smo ostali bez oca. Moja majka, koja ima osamdeset sedam godina, poslednje dve decenije živi u Budvi, ali svaku zimu provodi ovde, kod mene, mog brata Mime i sestre Angeline. Moja sestra ima dva sina, Luku i Matiju. Mima nema dece, ali je za naše mališane vezan kao da su njegovi. Svi u porodici smo veoma bliski. Sve troje živimo na Vračaru, stanovi su nam veoma blizu i svakog dana se obilazimo. Leta provodimo u Budvi, a odlazimo i na Žabljak i Durmitor. Voleo bih da moja deca jednog dana imaju takav odnos prema članovima porodice - iskren je Milan koji nije nimalo strog roditelj.
- Ne osećam da bi trebalo da ih usmeravam, a majka im je bolji savetodavac od mene. Sanja je vrlo bliska sa njima jer često provode vreme u razgovoru. Ja sam često odsutan jer mi je takav posao, zato se trudim da im ne pridikujem kada smo zajedno, već uživamo i šalimo se. Stroži sam na poslu nego u kući. Kad podviknem deci, ne plaše me se. Inače, Marko je zaposlen na jednom projektu kao organizator snimanja serije - o nasledniku govori Milan, čija supruga Sanja radi u porodičnoj kompaniji „MM production“, zajedno sa njihovom sestrom Angelinom i Milutinom, koji je producent.
- Iako je naša producentska kuća porodični posao, ne možemo da se pohvalimo da biznis cveta. Radimo veliku seriju „Budva na pjenu od mora“, ali danas je to muka, finansijski. Sve lepo što vidite u seriji nije plaćeno već su nam pomogli prijatelji, najviše opština Budva, naši partneri - završava Karadžić, koji trenutno radi na scenariju novih četrdeset epizoda popularne serije, čije bi snimanje trebalo da počne u martu naredne godine.

Tekst: Life Content, Nadežda Jokić

Foto: Life Content, Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin