Ljiljana Stjepanović: Život pretočen u stihove

Ljiljana Stjepanović: Život pretočen u stihove

Autor: | 16/09/2011

0

Naša priznata glumica Ljiljana Stjepanović na nedavno održanim „Filmskim susretima“ u Nišu sa kolegom Radošem Bajićem proglašena je za glumački par godine. Poznata dama veoma je ponosna zbog ove nagrade koju je dobila zahvaljujući briljantno odigranoj ulozi u seriji „Selo gori, a baba se češlja“ čije je poslednje epizode publika imala priliku da gleda početkom ove godine.
- Ovo je drugi put da Radoša i mene proglase glumačkim parom godine i ta nagrada mi mnogo znači, i sve to zahvaljujući odličnoj seriji „Selo gori, a baba se češlja“. Nas dvoje smo, inače, drugovi još sa akademije, jer smo bili u istoj klasi. Nažalost, imali smo priliku da sarađujemo samo na početku karijere, a posle toga trideset godina ništa nismo radili zajedno. Onda me se moj dragi kolega setio i bila sam vrlo srećna kada me je jednog dana, pre nekoliko godina, pozvao i ponudio mi ulogu u seriji koju sam rado prihvatila - počinje da priča Ljiljana za magazin „Hello!“.
- Mnogo me je obradovalo što me se neko posle toliko godina setio i ponudio mi da budem deo njegovog projekta. U seriji igraju i Laza Ristovski, Zlata Petković i Slavoljub Fišeković sa kojima smo takođe bili na klasi, tako da smo se ponovo lepo družili.
Ova izvanredna umetnica kaže da joj po završetku snimanja serije nedostaju članovi ekipe. U međuvremenu posvetila se radu u pozorištu, pa će tako, osim predstava u kojima igra početkom oktobra, imati i premijeru mjuzikla „Grk Zorba“ u „Pozorištu na Terazijama“.
- Snimanje serije je trajalo četiri godine i u tom periodu smo se navikli jedni na druge tako da mi članovi ekipe veoma nedostaju. S nostalgijom se sećam tog načina života koji podrazumeva stalna putovanja izvan Beograda gde smo snimali - kaže Stjepanovićeva, koja je proteklo leto provela radno.
- Imala sam dosta posla i publika će imati priliku da vidi mjuzikl „Grk Zorba“ u „Pozorištu na Terazijama“ koji smo već jednom izveli u okviru manifestacije „Budva grad-teatar“.
Stjepanovićeva, koja se bavi i pisanjem poezije, uskoro će objaviti zbirku pesama za decu koju je posvetila svojoj desetogodišnjoj unuci Kseniji.
- Dugo se iz hobija bavim pisanjem pesama, a pre desetak godina sam objavila zbirku za odrasle pod nazivom „Možda sanjam“, koju sam posvetila svojim sinovima. Ali otkako sam postala baka, odlučila sam da i njoj posvetim jednu knjigu. Već nekoliko godina pripremam tu zbirku pesama, koja će uskoro biti i objavljena. Zanimljivo je što će se u knjizi nalaziti i Ksenijine fotografije, kao i njeni crteži kada je bila mala i to me čini jako srećnom. Moja unuka je već imala priliku da čije sve te pesme koje joj se veoma dopadaju - zaključuje poznata umetnica.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin