Nevena Ristić: Cvat glumačke karijere

Nevena Ristić: Cvat glumačke karijere

Autor: | 02/03/2012

0

Ulogom Inde Korać u seriji „Cvat lipe na Balkanu“ dvadesetjednogodišnja glumica Nevena Ristić osvojila je brojna srca televizijske publike. Svoj raskošni talenat pokazala je igajući kćerku Vesne Stanojević i Slobodana Ćustića, od kojih je mnogo toga naučila. Savete je dobila i od Nataše Ninković koja tumači lik njen tetke. Višemesečnog rada na seriji koja je zabeležila visoki rejting rado se seća jer doživela je samo lepe trenutke. Zahvaljujući odličnoj roli otvorila su joj se i druga vrata u sferi glume. Simpatična Kragujevčanka jedna je od glumaca koja će dočarati život kadeta u novoj seriji „Vojna akademija“ koja je nedavno počela da se prikazuje na „Radio-televiziji Srbije“.
- Radom na seriji „Cvat lipe na Balkanu“ stekla sam veliko iskustvo, srećna sam što sam sarađivala sa vrsnim glumcima od kojih sam mnogo toga naučila. Na snimanju je vladala prava porodična atmosfera, a Vesnu Stanojević sam doživljavala kao majku. Ona je fantastična žena, nežna i smirena. Ostala sam sa mnogim kolegama u kontaktu, a sa njom sam se videla krajem prošle godine kada je iz Londona, gde živi, došla u Beograd - kaže Nevena koja ističe da joj je drago što je njen prvi veliki projekat doživeo uspeh koga je postala svesna tek nedavno kada su ljubitelji priče o životu jedne porodice u periodu posle Drugog svetskog rata počeli da je prepoznaju i traže joj autograme.
Oni koju su zavoleli ljupku glumicu, apsolventkinjuFakulteta dramskih umetnosti, imaće priliku da je vide u sasvim drugačijoj ulozi u seriji „Vojna akademija“ u kojoj tumači lik kadetkinje Bise Tomić. U radu na ovom projektu je uživala jer je pre samo nekoliko godina želela da upiše Vojnu akademiju i školuje se za pilota.
- Uživala sam u snimanju „Vojne akademije“, a prelaženje brojnih poligona shvatala sam kao igru. Sa tim angažmanom rekla bih da se sudbina poigrala, jer kaosrednjoškolka želela sam da budem profesionalni vojnik, tačnije vojni pilot. Ima nešto „gore“ među oblacima što me privlači, a vojsku sam zavolela slušajući priče rođaka koji su vojna lica. Fizički sam se spremala za prijemni, učila sam matematiku i fiziku, ali sam u međuvremenu uspela da upišem glumu, pa sam odustala od vojske. Na dve strane nisam mogla.
Nevena je sa osamnaest godina napustila roditeljski dom i iz Kragujevca se preselila u Beograd. Položenim ispitom na Fakultetu dramskih umetnosti počela je da ostvaruje snove, ali u početku nije naišla na odobravanje svojih roditelja Gorice i Dragana. Oni nisu bili oduševljeni idejom da im kćerka postane glumica.
- Plašili su se kako ću se snaći u svemu tome, a znali su da oni nikako ne mogu da mi pomognu. S vremenom su uvideli da sve ide kako treba i sada imam njihovu punu podršku. Srećni su zbog mene i svega što sam do sada postigla. Trudila sam se da svake nedelje idem u Kragujevac kako bismo zajedno odgledali seriju jer sam znala koliko to njima znači. Sa rancem na leđima posle predavanja sam trčala na autobusku stanicu kako bih stigla na vreme autobus za moj rodni grad da sa roditeljima gledam seriju. Tamo bih prespavala i ujutru bih se vraćala u Beograd. Moji roditelji su to što sam snimila seriju emotivnije doživeli nego ja. Bili su razneženi u smislu „naša Nena je na televiziji“. I tri godine starija sestra Marija koja se bavi arhitekturom je veoma ponosna - priča o svojoj porodici Nevena.
Osim njenih najbližih velika podrška joj je i dečko Vladimir Arsenijević, koji je prošle godine proglašen za najboljeg brejkdens igrača u Srbiji. Njihova ljubav je počela pre pet meseci.
- Vladimir, koji je iz Kragujevca, stariji je od mene godinu dana. Poznajemo se odmalena, ali se nikada nismo družili. Sreli smo se slučajno na autobuskoj stanici. Oboje smo išli kući. Prepoznali smo se, i da bi nam put brže prošao, seli smo jedno pored drugog u autobusu. Kroz razgovor smo shvatili da delimo slična interesovanja, da smo isti po mnogim pitanjima. Počeli smo da se viđamo i započeli smo vezu - priča Nevena.
Iako je zbog brojnih takmičenja često van zemlje, Vladimir nije propustio nijednu epizodu Nevenine serije. Sa velikom pažnjom je ispratio sve što se događalo jer mu je bitno da bude upućen u sve ono što njegova devojka radi.
- Nas dvoje odlično funkcionišemo i jedno drugom smo velika podrška. Prvi put me je video kako glumim u seriji i dopalo mu se. Sada voli moj posao. Priznao mi je da je pred emitovanje prve epizode imao veliku tremu, ali i da, dok me je gledao, nije video mene, već neku drugu devojku, što znači da sam dobro dočarala lik koji sam igrala. To osećanje je obostrano, jer sam i ja imala veliku tremu kada sam ga prvi put gledala kako pleše na takmičenju. Lepo nam je u vezi, a najvažnije od svega mi je da mi Vladimir pruža mir i stabilnost - kaže Nevena koja sa kolegama sa klase priprema diplomsku predstavu „Tres soreles“ čija izvedba je očekuje krajem marta.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti