Đorđe Balašević: Nove pesme, novi povodi za slavlje

Đorđe Balašević: Nove pesme, novi povodi za slavlje

Autor: | 31/08/2012

0

Slavni kantautor Đorđe Balašević posle višegodišnje diskografske pauze nedavno je mnogobrojne fanove obradovao sa tri nove pesme koje su naišle na odličan prijem. To se najbolje pokazalo na nedavnom koncertu poznatog muzičara u Opatiji, gde je publika sa njim uglas pevala „Osmeh se vratio u grad“, „Berba '59“ i „Ljubav ne pobeđuje“. Ovaj nastup bio je ispunjen najtananijim emocijama, a Balašević je tom prilikom prisutnima uz suze otkrio da će krajem godine dobiti prvo unuče koje će mu podariti starija kćerka Jovana, koja je u vezi sa predsednikom Skupštine grada Novog Sada Aleksandrom Jovanovićem.
- Želeo sam da u dobroj atmosferi podelim ovu vest sa svima. Amerikanci u takvim prilikama okupljaju rodbinu da saopšte važne novosti, a ja sam okupio svoju publiku i rekao im da kod Balaševića za Novu godinu neće doći samo Deda Mraz već i novi član porodice, kao i da uskoro neću više imati najveći stomak u familiji - duhovito je čuveni Novosađanin publici saopštio radosnu vest.
Osim njega i njegove supruge Olivere, ovoj novosti mnogo su se obradovali i njihova kćerka Jelena i sin Aleksa. Dok se sa životnom partnerkom odmara na Hrvatskom primorju, Balašević se polako sprema i za naredni nastup koji će imati 25. avgusta u Našicama u Sloveniji. Do tada će na „Jutjubu“ biti objavljena još jedna nova numera, a do Nove godine planira da „pusti u etar“ još nekoliko pesama.
- Više ne postoje, kao nekada, rituali kupovine ploča. Današnji klinci ne jure u prodavnice da bi kupili nečiji CD, već imaju internet. Zbog toga smo odlučili da pesme umesto na CD-u objavljujemo na „Jutjubu“ jer je najvažnije da one stignu do slušalaca. Publika je odlično prihvatila nove pesme, i ne mogu da kažem da to nisam očekivao. Pevali smo ih zajedno u Opatiji, ali moram da priznam da ih nije bilo lako otpevati kao one stare, da ja samo počnem dok se publika sama nadovezuje. Ipak, reakcije su bile divne i to je jedina i prava ocena, a ne ono što će napisati neki kritičar ili muzički urednik - iskren je uspešni muzičar kome prijaju dani provedeni na moru.
- Posle koncerta najčešće volim da odmah krenem kući kako bih u najboljem sećanju sačuvao emocije koje su postojale na nastupu. Međutim, u Hrvatskoj toliko često radim da ne mogu više da kažem da tu gostujem jer se ne osećam kao gost.
„Panonski mornar“ planira da do Nove godine objavi još nekoliko kompozicija tako da će publika uživati u desetak njegovih novih numera, ali ukoliko ga budu poneli praznična atmosfera i novosti u porodici, možda dobije inspiraciju za još koju pesmu.
- Do sada sam na kompakt-diskovima imao obično po devet numera, a ovog puta može da se dogodi da bude i više singlova, recimo oko dvanaest ukoliko oko Nove godine dobijem inspiraciju - kaže uspešni kantautor koji priznaje da pre objavljivanja svaka njegova numera „polaže ispit“ kod članova njegove porodice:
- Oni su moji najveći fanovi, ali i najstroži kritičari. Uvek se ispostavi da ono što se njima i meni dopadne i publika najbolje prihvati. Mislim da ih ni ovog puta nisam razočarao. Nikada nisam jurio trendove i pravio pesme s ciljem da pogodim nečiji ukus već isključivo radim ono što se meni lično sviđa - zaključuje budući deda.

Tekst: Ivana Nikolić

Foto: Producentska kuća "Salayka"

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin