Sloboda Mićalović: Mnogo je razloga za sreću

Sloboda Mićalović: Mnogo je razloga za sreću

Autor: | 19/09/2012

0

Jedna od najlepših glumica mlađe generacije, popularna Sloboda Mićalović, za sobom ima period obeležen radostima, kako u poslu tako i u privatnom životu. Umetnica poznata po skromnosti i besprekornim manirima, tek što se vratila sa porodičnog odmora u Grčkoj, prisustvovala je „Filmskim susretima” u Nišu, gde joj je uručena nagrada “Glumački par godine”, kao i njenom partneru iz serije „Nepobedivo srce“, glumcu Ivanu Bosiljčiću.
Aplauzi prepunog gledališta, našeg najstarijeg filmskog festivala, pokazao je zbog čega je lepoj glumici po treći put uručena statua “Ona”, delo akademskog vajara Nebojše Mitrića, i to u ovogodišnjoj oštroj konkurenciji.
Majka bliznakinja Mile i Vere, koje je 2010. dobila u bračnoj zajednici sa kolegom Vojinom Ćetkovićem, u razgovoru za magazin „Hello!“ najpre se osvrće na činjenicu da je nagrada stigla od publike.
- Publika je odlučila ko će dobiti nagradu, a oni nabolje znaju koji su razlozi što su mene i Bosiljčića izabrali za glumački par godine. U prošlosti, dobila sam nagradu za rad u teatru od svojih kolega, što mi je takođe veoma značajno. Kada govorim o te dve kategorije, u jednoj bi trebalo impresionirati članove žirija, dok u drugoj ozbiljnu masu ljudi. Publika podržava, voli i traži, i zbog toga je nagrada publike značajnija. Ne kažem da je priznanje koje dodeljuju kolege manje vredno, ali uvek je dirljivo dobiti nagadu od publike. Osećaj kada te veliki broj ljudi ceni i poštuje poseban je za umetnika - kaže miljenica televizijske publike, talentovana zvezda popularnih serija reditelja Zdravka Šotre. Nagrađena umetnica, poznata po ženstvenosti, imala je privatni razlog za radost, pored toga što je nagrađena, baš kao i njen kolega Bosiljčić. Ona je proslavila rođendan, a Ivan prvu godišnjicu braka sa pevačicom Jelenom Tomašević.
- Moram da priznam da sam tog dana potpuno zaboravila da je godišnjica njegovog braka, pa mu nisam čestitala. On mi, naravno, ništa nije rekao tog dana. Posle dodele nagrade slavlje smo nastavili sa našim prijateljima, koje volimo, među kojima je bilo mnogo glumaca. Veče je preraslo u pravi provod, pa smo skupa ostali do kasnih sati, što mi se odavno nije desilo budući da zbog dece rano ležem i ustajem. Pre proslave trideset prvog rođendana sa kolegama u Nišu, upriličila sam slavlje u krugu porodice - kaže glumica, koja je rođena jedan dan pre njenog supruga Vojina.
- Vojin i ja smo rođeni dan za danom, i slavili smo rođendane proteklih godina uvek u Nišu na festivalu, gde bi nas vlasnici hotela „Ambasador“ dočekali sa velikom tortom, dve čaše, lepim vinom i poklonima. Budući da je ove godine festival počeo tri dana posle mog, a dva posle Vojinovog rođendana, slavili smo sa našim kćerkama na moru - kaže crnka prefinjenih crta lica, rođena u Leskovcu.
- Naše kćerke su bile divne na letovanju u Grčkoj. Nisam verovala da čovek može da se odmori sa bliznakinjama koje imaju dve i po godine. Bili smo superčetverac za dobar provod i odmor. Letovali smo bez dadilja i baka. Mogu da kažem da je ovo jedno od mojih najlepših letovanja u životu - veselo kaže Sloboda, koja potom primećuje da je prošle nedelje jedan časopis njen boravak sa suprugom na festivalu u Nišu okarakterisao kao „uspešno izbegavanje“. Mirnim tonom objašnjava da je sa njenim brakom sve u najboljem redu i da je vest verovatno objavljena da bi nju isprovocirala.
- Vrlo tendenciozno je plasirana vest u kojoj je tema Vojinov i moj brak. Publika koja kupuje časopis u kojem je objavljena vest, sigurno nije moja publika, dve godine nisam želela da im dam intervju. Taj tekst zapravo oslikava nemoć časopisa u kome je objavljena, pa je neko upotrebio maštu i napravio priču ni iz čega. Razvodili su me više puta, pa sam navikla na sve. Samo mi nije jasno zbog čega bismo bili zajedno na festivalu, ako nismo u dobrim odnosima - završava umetnica blistavog osmeha.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još