Sloboda Mićalović Ćetković: Proslava trećeg rođendana naših mezimica

Sloboda Mićalović Ćetković: Proslava trećeg rođendana naših mezimica

Autor: | 12/02/2013

0


Sloboda Mićalović, glumica koja se proslavila ulogama u poznatim serijama reditelja Zdravka Šotre, odlučila je da svoju popularnost usmeri na humane ciljeve, te je podržala akciju kompanije „Always“ - prilaganje sredstava za tri ugrožene osnovne škole u Srbiji. Samo dan ranije, lepa glumica je zajedno sa suprugom, glumcem Vojinom Ćetkovićem, imala veliki povod za porodično slavlje. Glumačko-bračni par je treći rođendan kćerki, bliznakinja Vere i Mile, upriličio u jednoj beogradskoj igraonici za članove porodice i prijatelje sa decom, kao i za Miline i Verine drugare iz vrtića.
Stalna članica ansambla Narodnog pozorišta prvo govori o značaju obrazovanja, ponesena potresnom pričom o lošem stanju jedne škole iz njenog rodnog Leskovca, kojoj je uručen deo sredstava u humanitarnoj akciji koju je glumica podržala.
- Potresaju me priče o lošim uslovima u školama iako nemam nekog svog, recimo rođaka, koji je doživeo da se smrzava u učionici jer nema grejanja. To je strašno. Imala sam sreću da odrastem, zajedno sa moje dve sestre, u porodici sa roditeljima koji su imali mogućnosti da nas izvedu na pravi put, da nas obrazuju. Tokom odrastanja u Leskovcu nisam imala slična iskustva, ali me uvek potresa svaka tužna priča, svakog deteta u Srbiji. Jako mi je bitno da se interesovanje javnosti usmeri na jug Srbije, jer se tamo najteže živi. U Negotinu, Zaječaru i Kuršumliji, prema mom mišljenju, najteža je finansijska situacija. Као majka dvoje dece svesna sam činjenice da živimo u zemlji u kojoj su, zbog loše ekonomske situacije, mnogi zaboravili na značaj obrazovanja - za magazin „Hello!“ govori umetnica koja će igrati glavnu ulogu u melodrami „Plavi anđeo“, teatra „Madlenianum“, zajedno sa Lucijom Šerbedžijom, kćerkom proslavljenog Radeta Šerbedžije.
Zgodna crnka kaže da bi volela da je u mogućnosti, poput Anđeline Džoli, da sama donira novac za ugrožene učenike. Priznaje da već razmišlja u kakvim će se uslovima školovati njene kćerke, iako su još male.
- Kada pomislim na to kako će se moja deca školovati u budućnosti, zaboli me glava. Trudiću se da deci priuštim kvalitetno obrazovanje, koliko je to moguće u našoj zemlji. Volela bih da uče strane jezike i da putuju što je više moguće, i da se na taj način edukuju i prošire vidike. Ja sam morala prvo da zaradim novac da bih sebi priuštila putovanja u inostranstvo. Ne mislim da je to strašno, čak sam zadovoljna što je bilo tako - kaže nadarena tridesetjednogodišnjakinja koja veruje da će njena deca odrastati u boljim životnim uslovima u zemlji nego ona. Sloboda govori o proslavi trećeg rođendana njenih kćerki, koju je sa suprugom organizovala protekle nedelje.
- Veliko nam je bilo zadovoljstvo da našim mezimicama priređujemo slavlje. Divno nam je bilo na proslavi rođendana koji smo upriličili narednog dana u jednoj beogradskoj igraonici. Bili su tu naši kumovi, drugari, rodbina. Ceo dan smo posvetili Veri i Mili, sve je bilo organizovano samo za njih, one su maksimalno uživale i bile su presrećne - sa osmehom na licu priča junakinja vrlo gledanih serija, koja je udata za deset godina starijeg kolegu Vojina Ćetkovića. Sloboda ističe da njih dvoje sve obaveze oko kćerki postižu sami, uz malu pomoć jedne gospođe koja čuva decu.
- Imamo jednu ženu koja nam pomaže oko dece, mada se uglavnom Vojin i ja smenjujemo u zavisnosti od obaveza. Vera i Mila su pre podne u obdaništu, a po podne ih čuva ta gospođa. U našem glumačkom poslu sreća je to što period kada mnogo radite traje nekoliko meseci, što nije tako strašno. Trenutno pripremam dve premijere, a ubitačan tempo rada moraću da izdržim narednih mesec i po dana. Posle toga imaću šest meseci „mirnog“ perioda u kome ću samo igrati u predstavama i odmarati se - kaže glumica koja dodaje da joj mlađa sestra Dragana, takođe glumica, pomaže u čuvanju kćerki vikendima.
- Ponekad joj pošaljem decu preko vikenda, da se malo odmorim - šaljivo završava Sloboda.

Tekst: Life Content, Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin