Nova serija po romanu Mir Jam: Nepobedivo srce, melodrama ispunjena nežnim muzičkim notama i britkim humorom

Nova serija po romanu Mir Jam: Nepobedivo srce, melodrama ispunjena nežnim muzičkim notama i britkim humorom

Autor: | 08/01/2011

0

Posle velikog uspeha serija „Ranjeni orao“ i „Greh njene majke“, „Radio-televizija Srbije“ u saradnji sa rediteljem Zdravkom Šotrom ekranizovaće i roman „Nepobedivo srce“ čiji je autor takođe spisateljica Mir Jam, a ovu seriju gledaoci će moći da prate sledeće godine. Glavni glumac će kao i prethodna dva puta biti Ivan Bosiljčić, koji tumači lik mladog pevača Miroslava, a prema njegovim rečima srce njegovog junaka ovog puta biće „razbijeno“.
Ovo je poslednji od tri romana Mir Jam koji će biti ekranizovani i ova priča se razlikuje od prethodne dve, jer se radi o zrelim ljudima koji su već shvatili da od idealizacije u životu nema velike koristi i svesni su da moraju da se bore. Upravo zbog toga nismo mogli da se oslanjamo na stara sredstva već smo morali da potražimo nova, jer naši junaci ovog puta mnogo liče na  savremenog čoveka.
- Ovog puta ja sam „nepobedivo srce“, odnosno lik koji treba da bude razbijen i emotivno će se potpuno otvoriti, što je za mene veliki izazov - tvrdi Bosiljčić i otkriva da mu je iskustvo koje je poslednjih deset godina stekao u „Pozorištu na Terazijama“ veoma koristilo tokom snimanja ove serije.
- Kao glumac uvek želim da igram u različitim žanrovima i za to sam već imao mnogo prilika u pozorištu i podjednako dobro se osećam i u mjuziklu, komediji ili drami, dok sam na televiziji u poslednje vreme uglavnom prisutan u melodramama. Međutim, jedna od karakteristika ove Šotrine serije je upravo ta muzička nota, jer tumačim lik mladog pevača koji se zaljubljuje u kćerku bogataša, tako da mi je iskustvo stečeno igrom u mjuziklima ovog puta bilo dragoceno - otkriva Bosiljčić i dodaje da mu je saradnja sa rediteljem Zdravkom Šotrom obeležila život i da jako voli da radi sa njim, a u tome ga podržava i njegova starija koleginica Nela Mihajlović.
- Šotra je čovek koji mnogo voli glumce, a i mi njega tako da su dobra atmosfera i energija uvek prisutni na snimanju - tvrdi ova uspešna glumica. - U „Nepobedivom srcu“ igram majku u porodici oko koje se odigrava čitav zaplet. Ona je preživela veliku tragediju jer je izgubila jedno dete, a ostali su joj sin i kćerka. U njihovu kuću dolazi mladi učitelj čiji lik tumači upravo Bosiljčić i on njenog sina baca u depresiju, a kćerka se zaljubljuje u njega. Ta ljubav je nemoguća, ali se na kraju ipak ostvaruje.
Partner ove poznate umetnice u seriji je Petar Ejdus, dok njenu kćerku tumači glumica Sloboda Mićalović, a sina mladi glumac Ljuba Dulajić.
- Mislim da će gledaoci biti veoma pozitivno iznenađeni Ljubom kome je ovo prva serija u karijeri, a on je, inače, veoma mlad i talentovan kolega - kaže Nela i dodaje da je ekipa ove serije trenutno na kratkoj pauzi.
- Snimali smo od oktobra, ali sada imamo kratku pauzu. Sa radom nastavljamo posle praznika, u januaru sledeće godine. Posle toga ćemo se takođe malo odmarati, a ponovo ćemo se sastati u martu - zaključuje Mihajlovićeva.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: „RTS“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti