Vesna Dedić: Balkanskom ulicom do mora

Vesna Dedić: Balkanskom ulicom do mora

Autor: | 26/01/2012

0

Retki su novinari poput Vesne Dedić koja je svoj profesionalni put gradila strpljivo sa mnogo entuzijazmai žara, ne tražeći prečice, u saglasju sa svojim žurnalističkim porivom za neprestanim spoznajama događaja i ljudske prirode, bez ikakvog senzacionalizma. Takav pristup poslu  rezultirao je činjenicom da je njena kultna emisija "Balkanskom ulicom" izuzetno gledana i može se reći njen zaštitni znak. Pored toga, na svim godišnjim bestseler listama, Vesna je bila jedini domaći pisac koji u top-deset ima dva romana: „Zauvek u srcu“ i ,,Sunce meni, sunce tebi“. Popularna voditeljka po tradiciji Novu godinu proslavlja na „Trgu sunca“ u Budvi, gde je u društvu prijatelja i kolega iz Crne Gore dočekalai 2012. Praznične dane upotpunila je kćerkinim jedanaestim rođendanom koji su proslavile na plaži.
- Svakog januara kćerki Lenki pripremam rođendanski parti na plaži. Već je postala tradicija da rođendan slavimo na primorju, na „Trgu pesnika“ gde uz zvuke crkvenih zvona u ponoć, dečiji šampanjac i pesme koje sa sestrama od ujaka Lenka peva, slavimo do zore. Svojim glasovnim sposobnostima oduševila je prisutne na letošnjoj promociji mog romana, kada je sa Jelenom Tomašević pevala „Zlatni dan“, što je učinila i na svojoj zabavi. Bilo je mnogo lepo, Lenka je napunila jedanaest godina, srećna je, što je meni najvažnije. Svakom roditelju je najveći dar da mu dete bude nasmejano i zadovoljno. Ona je pametna devojčica i mamina mezimica. Iako sam sve praznike dočekala u Crnoj Gori, najveći praznik mi je bio kćerkin rođendan - kaže Vesna.
- U novu godinu sam ušla uz zvuke „Prljavog kazališta“ i Dina Merlina, a zoru dočekala u diskotekama „Sparta“ i „Trokadero“ uz nastupe Danijela Alibabića, Aca Pejovića i Ace Lukasa. Na “Ričardovoj glavi” u Budvi u kojoj se ne pamti toliki broj turista, uživala sam na suncu zajedno sa velikim brojem poznatih glumaca, pevača i novinara kojima je ove godine Budva bila novogodišnja destinacija.
- Badnje veče kćerka i ja smo provele u Podgorici, sa mojom majkom i porodicom njenog brata, ložeći badnjak ispred kuće i ispijajući kuvano vino, a potom sam se vratila u Budvu, gde u miru do februara završavam treći i završni deo trilogije koja beleži astronomske tiraže. Protekle godine  romanom „Sunce meni, sunce tebi“ ponovila sam uspeh prethodnog „Zauvek u srcu“ i jedini sam domaći pisac koji na bestseler listama ima dva naslova, da se malo pohvalim
- kroz smeh kaže Vesna.
Planira da novi roman objavi na proleće, a o svojim željama za ovu godinu šarmantna Vesna kaže:
- Želim da Lenka bude zdrava i voljena, da čitaoci mojih romana nastave da dočekuju zoru s knjigom u rukama, da gledaoci emisije „Balkanskom ulicom“ imaju više trenutaka sreće nego tuge i da se meni desi neko ko će mi u 2012. godini reći: „I sunce i ja - tebi“ - poručuje Vesna sa osmehom i dodaje da se iz „karantina“, u koji se povukla zbog pisanja romana, izvukla samo za doček takozvane Srpske nove godine koju je dočekala u jednoj diskoteci sa pogledom na Stari grad i talase mora u zimskom ambijentu.

Piše: Tijana Dimitrijević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin