Vesna Dedić promovisala roman “Sunce meni, sunce tebi“

Vesna Dedić promovisala roman “Sunce meni, sunce tebi“

Autor: | 27/06/2011

0

Autorka poznate emisije „Balkanskom ulicom“ Vesna Dedić nedavno je u svoju biografiju ubeležila još jedan uspeh. Javnosti je predstavila nastavak prošlogodišnjeg debitantskog dela „Zauvek u srcu“. Novi roman je nazvala „Sunce meni, sunce tebi“, i već piše treći nastavak. Sa prepoznatljivom duhovitošću i harizmom za magazin „Hello!“ govori o svojoj kćerki Lenki, planovima za leto i razlikama između prvog i drugog romana.
- S obzirom na to da je „Sunce meni, sunce tebi“ nastavak romana „Zauvek u srcu“, i budući da su prvi komentari o novom romanu bolji, očekujem da će možda ovaj roman imati i veći uspeh kod čitalaca nego prvi. Čitateljke plaču od prve stranice i na kraju osećaju kao da su bile kod psihijatra. Oba romana su priče o velikim ljubavima za kojima čeznemo i o nekim malim ljubavima kojima se spasavamo. Sličnost između ta dva romana je što ja, slikajući sudbine mojih junaka, ostajem pri stavu da se „tragedije u životu dešavaju, a da se sreća gradi“. Još zastupam ideju da nikada, ma koliko godina imali, ne smete da pomislite da su vam se sve važne i lepe stvari u životu već desile. Razlika je što je „Sunce meni, sunce tebi“ zreliji onoliko koliko su junakinje, kao i ja, postale zrelije s godinama i iskustvom.
Novinarka kaže da je u novom romanu prri put „uvela“ teme biseksualnosti, agresije u braku i vantelesne oplodnje, kao i da je počela da piše treći nastavak.
- To su stvari sa kojima se žene danas suočavaju, a o kojima se i dalje šapuće ili ćuti. Žene još osećaju krivicu kada se suočavaju sa sterilitetom, kada shvate da njihov partner ima dečka ili kada ih muž verbalno ili fizički maltretira. Počela sam da pišem treći nastavak, koji će biti završetak zamišljene trilogije. To će biti zaokružena priča o trenucima sreće i tuge koji su obeležili život svake žene na početku dvadeset prvog veka u Srbiji. Uspeh mojih romana je potvrda da su se u njima pronašle žene svih godina, a moje je zadovoljstvo što sam sebi tako potvrdila da sam kao dobar novinar umela da ispišem ono što interesuje današnje čitaoce.
Poznata Crnogorka je na promociji „poslužila“ zvanice crnim vinom i njeguškom pršutom i sirom.
- Svi su na promociji uživali u crnogorskim vinima, koja su, uz ukus pršute i njeguškog sira, dali i „ukus“ romanu kada sam ga tokom zime pisala u Budvi. Moja kćerka Lenka pevala je sa Jelenom Tomašević, a moji prijatelji su se otimali o mikrofon. Posle promocije nastavili smo provod u jednom zemunskom restoranu u kojem smo ostali do zore i gde sam, zahvaljujući prstu sudbine, već doživela inspiraciju za treći deo trilogije. Bilo mi je važno što su promociji prisustvovali i neki od mojih bivših učenika, danas uspešni novinari. Oni su na buketu cveća ispisali: „Nadamo se da ćete i vi biti jednoga dana ponosni na nas, kao što smo mi ove večeri ponosni na vas“.
Vesna će ceo avgust provesti na letovanju u Pržnu sa kćerkom, a u julu će se prvi put odmarati bez nje. Lenka je, inače, talenat za pisanje pretočila u roman za tinejdžere.
- Gde ću ići u julu, još ne znam, jer će Lenka u to vreme biti mesec dana u jednom engleskom internatu. Prvi put, posle deset godina, mogu da planiram odmor koji ne zadovoljava samo potrebe deteta, pa ću smisliti nešto lepo. Možda će me neko uzeti za ruku i povesti na neko "skriveno mesto". Inače, Lenka je beskrajno talentovana, pre svega za muziku. Sjajno peva, svira violinu i klavir. Ali, u kompjuteru ima ispisan fenomenalan roman za tinejdžere u maniru „Harija Potera“. Pitala sam je nedavno da li bi pristala da mi da rukopis da ga objavim kao svoj. Odbila je. Objasnila sam joj da je bolje da mi ga da i nešto zaradi, s obzirom na to da joj neću dozvoliti da pre njene osamnaeste godine išta objavi. Ostala je tvrdoglava - ne da mi da se kitim tuđim perjem.

Piše: Nadežda Jokić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin