„Ustanička ulica“: Velika glumačka imena okupila su se u Beogradu zbog snimanja filma koji je svojom pričom zaintrigirao javnost

„Ustanička ulica“: Velika glumačka imena okupila su se u Beogradu zbog snimanja filma koji je svojom pričom zaintrigirao javnost

Autor: | 06/05/2011

0

Pre desetak dana u Beogradu je počelo snimanje filma „Ustanička ulica“. I pre nego što je pala prva klapa ovo ostvarenje zaintrigiralo je javnost, ne samo zbog scenarija koji govori o susretu zamenika tužioca za ratne zločine i čoveku koji je izvesno vreme proveo na ratištu koji će promeniti njihove živote već i zbog okupljene glumačke ekipe. Glavna uloga poverena je Gordanu Kičiću, a posle role u rediteljskom prvencu Đorđa Balaševića „Kao rani mraz“ Rade Šerbedžija se ponovo pojavljuje u jednom srpskom filmu. U ovom projektu učestvuju i Petar Božović, Predrag Ejdus, Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Uliks Fehmiu i još mnogi.
Scenaristi Đorđe Milosavljević i Nikola Pejaković nisu opisali istiniti događaj, ali su inspiraciju pronašli u realnim pričama. Gordan Kičić, koji tumači lik pomoćnika tužioca Dušana Ilića, od kada je pre nekoliko godina nastala ideja da se snimi ovaj film, ozbiljno se pripremao za ulogu i veruje da će verodostojno dočarati posao visokih sudskih radnika.
- Već dugo postoji ideja da se ova priča realizuje. Poslednje tri i po godine često sam odlazio u Specijalni sud u Ustaničkoj ulici gde sam razgovarao sa tužiocima. Na nekoliko suđenja sam i prisustvovao, bili su mi dostupni pojedini fajlovi i iskazi svedoka, pa sam mogao da se dobro upoznam sa ljudima koji se bave tako teškim poslom. Kroz razgovore sa njima spremao sam se za ovu ulogu i ne mogu da kažem da je priprema bila standardna, u smislu samog čitanja scenarija - kaže Gordan.
Jednom od najtalentovanijih srpskih glumaca posebnu čast pričinjava to što u ovom ostvarenju igra pored Radeta Šerbedžije. Zbog uloge glavnog tužioca u ovom filmu Rade se nije odazvao pozivu na druženje koje mu je uputila Anđelinom Džoli. Rade je predan i dok traje snimanje pokušava na sve načine da obezbedi mir, jer kao i u svakom svom angažmanu i sada želi da da sve najbolje od sebe. Svoje iskustvo prenosi na mlađe kolege, a i Gordan kaže da su mu saveti Radeta Šerbedžije od velikog značaja.
- Prezadovoljan sam saradnjom sa Radetom koji je odličan i kao glumac i kao čovek. Veliki je profesionalac. Nekoliko dana smo proveli na snimanju i shvatio sam zbog čega je toliko velika zvezda. Posavetovao me je za neke stvari, mnogo smo razgovarali o pojedinim scenama i uvek je otvoren za razne predloge.
S obzirom na to da je predviđeno da se film snimi za sedam nedelja, za ekipu nema predaha. Rad traje od jutarnjih do kasnih večernjih sat i za druženja van seta nema previše vremena.
- Imamo četrdeset snimajućih dana i čeka nas naporan rad. Na snimanju vlada odlična atmosfera, jer ekipu čine profesionalci sa rediteljem Milovanom Terzićem na čelu, a u pauzama svako trči na svoju stranu da bi se bar malo odmorio i nešto pojeo - priča Gordan.
Reditelju Milovanu Terziću zbog velikih glumačkih imena rad na ovoj drami ne predstavlja težak posao i veruje da će na kraju svi biti zadovoljni snimljenim kadrovima. To što se tokom snimanja o svemu dogovara sa svim članovima ekipe, a ne donosi samo on odluke, doprinelo je da vlada prijatna atmosfera.
- Gordan Kičić me je pozvao pre nekoliko meseci i ponudio mi da radimo film. Ne mislim da je ovo priča o ratnim zločinima, jer mi pričamo priču o dva čoveka, njihovim životima, sudbini i pokušaju da se prevaziđe prošlost i preživi sadašnjost. Tek smo počeli da radimo i za sada je sve odlično. Snimamo u Beogradu i njegovoj okolini, a predviđeno je da neke od kadrova radimo i u Vojvodini. Kraj snimanja planira se za kraj juna meseca. Rad sa ovako velikim profesionalcima predstavlja mi veliko zadovoljstvo, a ono što je još možda važnije za film je da je dobra podela pola rediteljskog posla. Ja uživam u svom poslu i doživljavam ga kao igru, ali ako u tom procesu niste samokritični i kritični prema drugima ili sa druge strane ne prihvatate sugestije, rezultat može biti dosadan, a to sigurno ne želim - kaže Milovan Terzić.

Piše: Sandra A. Rilak

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još