Gordan Kičić: Televizijske serije kao izazov

Gordan Kičić: Televizijske serije kao izazov

Autor: | 23/10/2012

0

Umetnička duša porodice Jagodić, šarmantni Branko (tumači ga Gordan Kičić) shvata da ga boravak u Francuskoj nije promenio i želi da se vrati kući. Prosečan slikar, infantilan i nesiguran u sebe, ali i dalje privlačan ženama, neodoljiv kao zavodnik i ženskaroš, samo je nekoliko godina stariji, ali i umorniji od svega. Povratak na kaštel je kraj njegovim lutanjima i potragama za smislom života. Novi početak i nova nada. Brankov dolazak u rodnu ravnicu ujedno je i početak serije "Jagodići", reditelja Miroslava Lekića.
- Vraćam se iz Pariza posle četiri godine i zatičem kaštel u raspadnutom stanju. Shvatam da su se razne stvari u međuvremenu promenile - otkriva početak novog serijala glumac Gordan Kičić, dodajući da je nastavak još misteriozniji i intrigantniji. Odličan triler.
Prija vam triler kao žanr?
- Volim trilere. Mislim da je to žanr koji je uzbudljiv ne samo nama koji ga radimo, već i publici koja nas gleda. Scenarista Đorđe Milosavljević i reditelj Miroslav Lekić napravili su sjajnu kombinaciju melodrame i istorijskog trilera. Biće ovo hit serija.
Da li je to bio razlog za vaš pristanak?
- Činjenica je da sam do tada igrao u dve serije - u "Lisicama" i "Liftu". I namerno sam ih izbegavao. U "Ravnici" sam pristao da igram, jer volim serije koje se rade filmski, jednom kamerom. Jeste da to oduzima više vremena, ali izgleda bolje, možemo naš zanat bolje da radimo, sve je mnogo kvalitetnije. Ispostavilo se da se i gledaocima veoma dopalo. Sjajno je prošao prvi serijal emitovan na Pinku, odlična je gledanost i reprize na RTS. A "Jagodići" će biti duplo bolji od serije "Sva ta ravnica".
Zašto ste tako uvereni?
- Ima mnogo više događaja, glumaca, produkcijski je zahtevnija, raskošnije izgleda. A i velika gledanost "Ravnice" nas je obavezala da ovo uradimo kvalitetnije i bolje.
I vaš produkcijski prvenac "Ustanička ulica" će se pretvoriti u seriju koja će se emitovati na RTS?
- Biće to serija od četiri epizode i trebalo bi da se emituje početkom proleća. A film će u januaru biti prikazan na RTS. Dobro se osećam ovde na javnom servisu i kao glumac i kao producent. Saradnja sa RTS je odlična.
Da li nas nešto novo očekuje u seriji, u odnosu na film?
- "Ustanička ulica" je serija koja je nastala od filma. Videćete samo neke scene koje nisu mogle da stanu u dva sata, koliko traje film.
Izgleda da je trend da se od filma prave mini-serije?
- Materijal koji se snimi i koji je ranije završavao u kanti za smeće, sada možemo da iskoristimo da se napravi nekoliko kvalitetnih epizoda za TV. Ti restlovi su kvalitetne scene koje jednostavno nisu mogle da uđu u film, zbog trajanja. Dobro je što postoji mogućnost da se to prikaže i što su televizije zainteresovane da otkupe serije.
Jeste li zadovoljni kako je film prošao u bioskopima?
- Vrlo sam zadovoljan. Bio je to veliki izazov, naročito ta tema, reditelj debitant, ambiciozna priča. "Ustaničku ulicu" je pogledalo više od 50.000 gledalaca u Srbiji, što je dobar rezultat, uzimajući u obzir današnje stanje u kinematografiji. Sada nastavljamo distribuciju filma u Bosni, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji. U utorak putujemo na svetsku premijeru u Sao Paulo. Prikazaćemo ga na još desetak festivala. Kad podvučem crtu, što se tiče producentskog posla, mislim da sam dobro prošao. A što je još važnije, ispekao sam zanat i upoznao taj posao do tančina. I idem dalje.
I pored loše situacije u kinematografiji?
- Veći je izazov napraviti nešto u ovakvoj situaciji.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti