Završeno snimanje filma "Ustanička ulica"

Završeno snimanje filma "Ustanička ulica"

Autor: | 03/06/2011

0

Režiser Miroslav Terzić, snimanjem scene u zgradi Specijalnog suda, 3. juna u Beogradu, završio je snimanje "Ustaničke ulice", drame-trilera o istrazi ratnih zločina, sa Gordanom Kičićem u glavnoj ulozi.
- To je završna scena u filmu. Posle četrdeset dana snimanja sve je proteklo kako smo se nadali. Napravili smo dobar materijal, a sada od toga materijala treba i kuću da sazidamo - rekao je Terzić agenciji Beta.
Film je sniman uglavnom u Beogradu, a Terzić kaže da sada predstoji montaža do septembra ili oktobra, te da se premijera "Ustaničke ulice" može očekivati do kraja ove ili početkom iduće godine. U "Ustaničkoj ulici" Gordan Kičić igra zamenika tužioca za ratne zločine, zaduženog za slučaj srpske paravojne formacije "Prva pionirska", kojoj se posle delovanja na ratištima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, na Kosovu gubi svaki trag. Kičićev lik pronalazi jednog skrivenog pripadnika "Prve pionirske", koga igra Uliks Fehmiu, ali tokom istrage postaje nepoverljiv prema svom šefu, tužiocu Specijalnog suda za ratne zločine, koga igra Rade Šerbedžija.
- Činjenica da postoji preživeli vojnik 'Prve pionirske' nateraće tvorca jedinice 'Grbavog' da ne bira sredstva i metode da zaustavi istragu - rekao je ranije Kičić.
Prema Kičićevim rečima, "Ustanička ulica" nije zasnovana na konkretnom događaju, ali su scenaristi Nikola Pejaković i Đorđe Milosavljević crpili inspiraciju iz raznih priča i okolnosti koje su nas okruživale poslednjih petnaest godina. U "Ustaničkoj ulici" producentske kuće "Kombajn film" igraju i Petar Božović, Predrag Ejdus, Mira Banjac, Jelena Đokić, Milica Mihajlović i drugi.

Izvor: Beta

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin