Pola sata sa... Gordan Kičić

Pola sata sa... Gordan Kičić

Autor: | 22/08/2012

0

Zahvaljujući nesumnjivom talentu, glumac Gordan Kičić već sa dvadeset godina prvi put se pojavio na velikom platnu, kada je u filmu „Do koske“ odlično dočarao lik mladog Ercega, momka sa beogradskog asfalta. Sa svojih trideset pet godina već može da se pohvali bogatom paletom uloga koje je ostvario kako na filmu i televiziji, tako i u pozorištu. Poznati umetnik nedavno se oprobao i u poslu producenta, a njegov debitantski film „Ustanička ulica“ doživeo je veliki uspeh. Snagu za velike poduhvate crpi u svojoj porodici, a supruga Zorana, sa kojom ima četvorogodišnju kćerku Sofiju pruža mu bezrezervnu podršku.
Film „Ustanička ulica“ ovog leta osvojio je mnoge nagrade na festivalima, jeste li očekivali toliki uspeh?
- Vrlo sam srećan zbog toga. Film je nagrađen na "Sofestu" i na "Sarajevskom filmskom festivalu", a do kraja leta biće prikazan i na smotrama filmskih ostvarenja u Vrnjačkoj Banji i Nišu. Osim toga, aplicirali smo i za neke velike svetske festivale, ali o tome ću pričati kada dobijemo odgovor. Urađena je i mini-serija od četiri epizode koja će biti prikazana na „Radio-televiziji Srbije“.
Planirate li da plasirate film i na inostrano tržište?
- Kompanija „Fortisimo films“, jedna od najvećih na svetu, već je otkupila „Ustaničku ulicu“, tako da će film biti distribuiran u više od sto zemalja u svetu.
Nedavno ste napunili trideset pet godina, kako ste obeležili rođendan?
- Uvek slavim svoje rođendane, ali ne pravim velike žurke. Ovog puta sam tokom dana taj datum obeležio u krugu porodice, dok sam uveče počastio najuži krug prijatelja.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Slične Vesti