Lazar Ristovski sa starijim sinom Petrom snimio je film "Beli lavovi" koji je posvetio svojim roditeljima

Lazar Ristovski sa starijim sinom Petrom snimio je film "Beli lavovi" koji je posvetio svojim roditeljima

Autor: | 05/05/2011

0

Proslavljeni glumac Lazar Ristovski uskoro će imati premijeru filma „Beli lavovi“ u kome osim što tumači glavnu ulogu, ovaj poznati umetnik potpisuje i režiju i produkciju. U saradnji sa svojim sinom Petrom i kolegama Gordanom Kičićem, Hristinom Popović, Vukom Kostićem i Nikolom Simićem, popularni glumac napravio je film koji je posvetio svojim roditeljima, ali i svim radnicima u našoj zemlji.
- Film “Beli lavovi“ govori o nama, našim komšijama i poznanicima, o radnicima, studentima, đacima, seljacima i poštenoj inteligenciji. To je film za svakoga, u njemu ima istine o životu kojim danas žive i nade u sinovima koji uvek mogu biti spas za svakog malog čoveka. Pošto su moji roditelji bili radnici, ovaj film govori i o njima. Međutim, nekada su radnici živeli dostojanstveno od svojih plata, a danas su izgubili i plate i dostojanstvo - objašnjava Ristovski koji kaže da mu nije teško palo to što je istovremeno radio kao glumac, reditelj i producent:
- Uvek sam birao najteže puteve, jer oni vode do najboljih rezultata. Ja sam čovek koji se ne miri sa običnim stvarima. Pošto je moj stariji sin Petar apsolvent na filmskoj režiji, on je bio moj pomoćnik na filmu. Zanat kojim je ovladao u školi umnogome je pomogao i meni tokom rada. Drugi deo naše familije je uživao u našem radu. A i to je nešto - iskren je Laza.
Poznati dramski umetnik, film „Beli lavovi“, koji će publika premijerno moći da vidi 27. aprila, snimao je u halama propalih fabrika, a osim podrške Filmskog centra Srbije imao je i veliku pomoć mnogobrojnih sponzora. Čuveni glumac u filmu tumači lik Dileta koji pokušava da ostane dostojanstven i pored mnogih problema koje mu život nameće.
- Dile je tipičan čovek sa ovih prostora u vreme tranzicije, koja traje predugo i koja ga slama. On se opire, ali to opiranje zahteva i žrtve, koje Dile dostojanstveno podnosi. Ostao je bez posla u fabrici koja je otišla pod stečaj i sad se snalazi na razne načine kako bi preživeo. Ipak, on nalazi načina. Kako, videćete u filmu - kaže ovaj umetnik koji je za potrebe filma napisao i numeru „Radnički rep“, pa, iako se tome nije nadao, pesma je postala veliki hit u našoj zemlji.
- “Radnički rep“ je, sada to mogu reći, fenomen. Na „Jutjubu" ga je videlo više od dvesta hiljada ljudi za samo desetak dana. Ta pesma je pravi hit, koji mi se omakao. Ja nisam imao nameru da to bude tako popularno, ali šta sad da radim kad je već tako, osim da uživam. Čuo sam pre nekoliko dana da jednom mladiću tako zvoni telefon. I to je odlično. Ja sam napisao reči za tu pesmu, a naš sjajni reper Dalibor Andonov Gru mi je pomogao oko ritmova, koji su repu vrlo teški. Ostalo je gluma, koja mi ipak najbolje ide - priča Ristovski.
Kao pravi filmski znalac, on je osim odličnog hita koji prati film „Beli lavovi“ odlučio da angažuje i manekenku Moniku Kiš koja je osvojila nagradu za „mis dekolte“, a gledaoci „Belih lavova“ imaće priliku da vide ovu damu obnaženu u filmu.
- Monika se odlično snašla jer je imala i čime da gura napred. Ona je veliki profesionalac i odlično je odigrala ono što sam ja kao reditelj od nje tražio - zaključuje poznati glumac.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti