Premijera filma "Ustanička ulica"

Premijera filma "Ustanička ulica"

Autor: | 14/03/2012

0

Igrani film "Ustanička ulica", u režiji Miroslava Terzića, premijerno je prikazan u Centru "Sava" pred mnogobrojnom publikom. Zbog specifične teme, ovaj film je izazvao veliko interesovanje još tokom snimanja, a premijeri su prisustvovali i ministar odbrane Dragan Šutanovac, šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i njegov zamenik Bruno Vekarić kao i mnoge ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije.

Prema prvim utiscima gledalaca, "Ustanička ulica" je ozbiljan i težak, a istovremeno interesantan i dobro snimljen film koji obrađuje aktuelnu temu. Ovaj politički i psihološki triler sa elementima drame naslovljen je po adresi Specijalnog suda i prati istragu ratnih zločina s početka devedesetih godina 20. veka. Scenaristi su Đorđe Milosavljević i Nikola Pejaković, a stručni saradnik novinar Filip Švarm.

Glavni lik je mladi tužilac (Kičić) koji od šefa (Šerbedžija) dobija naizgled zatvoren slučaj o ratnim zločinima. Sticajem okolnosti, tokom istrage on nalazi pripadnika nekadašnjih paravojnih formacija (Fehmiu), koji živi sa lažnim identitetom, a tragovi vode do visokih krugova u policiji i pravosuđu. Mladi tužilac ne odustaje od potrage za istinom, što će dovesti do teških posledica po njegovu porodicu.

"Ustanička ulica" je prvi realizovani projekat u produkciji Kičićeve kompanije "Filmkombajn". Snimanje su podržali Ministarstvo kulture, Filmski centar Srbije, RTS, Delegacija Evropske unije u Srbiji i mnoge druge institucije.

Foto: Fejsbuk

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još