Seka Aleksić: Afrička avantura

Seka Aleksić: Afrička avantura

Autor: | 30/05/2011

0

Pored pevanja i scene, jedna od omiljenih pasija folk dive Svetlane Seke Aleksić su putovanja, naročito ona egzotična. Posle Tajlanda i Filipina, zavodljiva zvezda posetila je Ganu, državu u zapadnoj Africi. Na ovo avanturističko putovanje zgodna brineta krenula je u društvu supruga Veljka, kao i najbolje prijateljice Tijane Todorović i njenog momka. U toj predivnoj zemlji boravili su mesec dana. Odseli su u raskošnoj vili svojih prijatelja smeštenoj u Akri, glavnom gradu Gane, inače jednom od najmodernijih i najbogatijih afričkih gradova, sa visokim kvalitetom života prema afričkim standardima.
Čim su sleteli u Ganu, Seka i njen suprug Veljko bili su oduševljeni dobrim rapoloženjem i vedrinom stanovništva ove zemlje. Prijatelji kod kojih su odseli bili su im idealni domaćini i turistički vodiči, budući da godinama žive i rade u Akri. S obzirom na to da je Seka neposredno pred polazak u Ganu napunila trideset godina, na njeno oduševljenje, prijatelji kod kojih je odsela upriličili su svečanu večeru tim povodom. Pored obilja morskih specijaliteta, iznenađenje večeri bila je maštovito dekorisana rođendanska torta. Posle gašenja svećica, na obali mora, uz gitaru i vino, svi su zapevali, ali je ipak svojim glasom Seka nadmašila sve prisutne. Tako je na divan način započeo Sekin boravak od mesec dana u egzotičnoj Gani.
Budući da je u prethodnom periodu bila zaokupljena nastupima i poslovnim obavezama, zgodna pevačica prve dane boravka u ovoj zemlji u zapadnom delu Afrike iskoristila je za hedonistička uživanja. Kako bi ugrabila najlepše zrake sunca, Seka je ustajala rano, uživala u šetnjama pored obale mora, plivala i sunčala se na peskovitim plažama. U dobrom društvu nisu izostali ni sportovi na vodi, poput ronjenja, odbojke na plaži i pravljenja kula od peska. Pošto odlično poznaje svoju dragu i zna da ona voli avanturu, suprug zanosne pevačice Veljko u više navrata organizovao je romantičnu plovidbu morem.
U podnevnim satima zgodna brineta i njena vesela družina najčešće su uživali u raskošnom dvorištu pored bazena u vili prijatelja kod kojih su boravili. Budući da im je Seka vrlo draga i da je vole, domaćini su se trudili da je svakodnevno animiraju. Ispijajući različite koktele i uživajući u slasnim plodovima mora, Seka i Veljko potpuno su se opustili i na kratko su uspeli da zaborave sve one naporne i stresne trenutke koji su ih zadesili u poslednje vreme.
Posle nekoliko dana odmaranja i leškarenja na plaži i pored bazena, Seka i njeni prijatelji odlučili su da upoznaju dvomilionski glavni grad Gane. Pored šetnje tržnim centrim i susreta sa zanimljivim lokalnim prodavcima, pevačica nije odolela a da ne posete tvrđavu „Kristijanborg“ koju su izgradili Danci, nacionalno pozorište, svetionik, kao i nacionalni stadion. Osim kulturnih znamenitosti, poznata po velikoj humanosti, Seka je obišla i nekoliko sirotišta i dečijih centara u glavnom gradu Gane. Potpuno su je raznežili mališani koje su, iako ih život nije mazio, bili toliko dobroćudni i raspoloženi za druženje. Od vaspitača i zdravstvenih radnika Seka se informisala o aktuelnim problemima sa kojima se susreću sirotišta u Gani. Poverila im je svoju želju da jednoga dana usvoji i usreći nezbrinuto dete. Iako je celokupna atmosfera iz sirotišta na Seku i njene prijatelje delovala emotivno, ona je ipak bila srećna jer je videla koliko života i ljubavi ima u tim malim bićima, koja često nemaju priliku da uživaju ni u osnovnim životnim radostima.
- Ne želim da govorim dok se ne dese konkretne stvari. Ne razumem ljude koji od toga prave reklamu. Procedura oko usvajanja deteta je ozbiljan, temeljan i dug proces koji potraje bar godinu dana. U septembru planiram da se podvrgnem vantelesnoj oplodnji isključivo zbog toga što bismo Veljko i ja voleli da dobijemo blizance, a ta metoda povećava mogućnost ispunjenja te naše želje - kaže Seka za Hello!“. - Posle toga volela bih i da se privede kraju procedura oko usvajanja deteta. Želim da Veljkov i moj dom bude pun dečjeg smeha i radosti.
U njenim daljim planovima da se još više upozna sa kulturom i životom meštana Gane, na njenu žalost, sprečila ju je iznenadna bolest. Posle nekoliko dana malaksalosti i iscrpljenosti Seka je uradila krvne analize, kada je ustanovljeno da je dobila malariju iako se pre polaska u Afriku vakcinisala protiv ove zarazne bolesti. Iako ju je morila visoka temperatura, zbog koje je i hospitalizovana, Seka je dostojanstveno podnela svoje loše zdravstveno stanje. Znala je da je u rukama dobrih lekara, pa se već dva ili tri dana posle primljene terapije osećala znatno bolje.
- Ne mogu da kažem da mi je bilo svejedno, ali nisam mnogo brinula jer su mi lekari naglasili da stanje nije kritično. Sada je sve kako treba, sasvim sam se oporavila i dobro se osećam - kaže Seka.
Teška bolest nije umanjila sreću i radost folk dive koju je osetila kada je videla sve te egzotične predele Gane i upoznala sve divne i gostoljubive stanovike ove afričke zemlje.
- Gotovo svakodnevno smo posećivali plažu Labada, a često smo odlazili i na plažu Vajt sent - kaže Seka za Hello!“. - Pošto je Gana poznata po čokoladi i kakau otišla sam i na plantažu kakaa i celo jedno popodne provela tamo. Gana je siromašna zemlja, ali ću ja ovaj odmor pamtiti zauvek jer sam uspela da se opustim i da uživam čak i više nego na nekim elitnim mestima koje sam do sada posetila. Stanovnici Gane se mogu pohvaliti srdačnošću, toplinom i gostoprimstvom koji su veći luksuz od bilo čega što se, inače, podrazumeva pod tom rečju. Posebno mi je drago što sam bila smeštena kod prijatelja i toplina njihovog doma je lepša od bilo kog hotela. Kao suvenire i uspomenu na ovaj predivni odmor ponela sam afričke ogrlice od slonovače i nekoliko marama od kojih žene u Africi prave turbane koje nose na glavi, kako za sebe, tako i kao poklone za najbliže.
Puna pozitivnih utisaka, sa suprugom Veljkom i prijateljima koji su sve vreme tokom njenog teškog perioda bili uz nju, Seka se vratila u Beograd. Samo dva dana posle dolaska u srpsku prestonicu, popularna pevačica, na radost njenih fanova, promovisala je svoj novi singl "Soba 22", koji je već „uzdrmao“ muzičko tržište celog regiona.

Piše: Jelena Popović

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još