Jelena Rozga: Sedam zabavnih dana u Portugaliji

Jelena Rozga: Sedam zabavnih dana u Portugaliji

Autor: | 24/02/2012

0

Hrvatska pevačica Jelena Rozga iskoristila je slobodne dane u januaru kako bi sa svojom prijateljicom Gordanom otputovala u prestonicu Portugalije. Lepa plavuša i njena drugarica provele su tamo sedam dana, a boravak u toj zemlji iskoristile su kako bi obišle mnogobrojne istorijske znamenitosti, probale nacionalne specijalitete, ali i obavile šoping. Pop zvezdi veoma je prijalo što je početak godine provela u toplijim krajevima gde je napunila baterije za naredne poslovne poduhvate.
- Moja prijateljica Gordana i ja po tradiciji u januaru odlazimo na zajedničko putovanje. Budući dane volimo previše sneg, gledamo da to budu neki gradovi koji imaju prijatnu klimu. Nisam imala previše slobodnih dana i trebalo je izabrati neko mesto koje je relativno blizu, pa smo se odlučile za Lisabon - počinje Jelena razgovor za magazin "Hello!".
- Ja sam morsko dete i ne volim previše zimu. Prestonica Portugalije je poznata po lepom vremenu i zimi, ali smo dodatno bile 'nagrađene' visokom temperaturom za ovo doba godine čak i za Lisabon, što nas je još više oraspoložilo. Moja prijateljica se uvek dobro pripremi pre putovanja i napravi nam program, tako je bilo i ovog puta. Svaki dan smo išle u višečasovne šetnje uz pauze za kafu i ručak, ali sve smo radile opušteno, uz mnogo zabave i smeha. Portugalci su vrlo ljubazni i prijatni ljudi.
Pošto nisu imale mnogo vremena, Rozga i njena drugarica su uglavnom obilazile znamenitosti Lisabona, ali su se odvažile i posetile gradić Kaskaiš na obali Atlantskog okeana.
- Volela bih da smo imale više vremena i da smo mogle da obiđemo neke gradove o kojima se mnogo priča, recimo Porto, ali nismo uspele. Uglavnom smo obilazile Lisabon gde su najveći utisak na mene ostavili manastir Jeronimos, kao i tvrđava Bečem koja se nalazi u njegovoj blizini. Ipak, jedan dan smo izdvojile za obilazakKaskaiša, gradića na obali Atlantskog okeana sa dugim peščanim plažama, koji je zaista divan - kaže poznata pevačica.
- Sa prijateljicom Gordanom uvek je zabavno i veselo. Pošto smo se trudile da jedemo u nacionalnim restoranima, jednom prilikom smo otišle u jedan koji nije imao jelovnik na engleskom, već samo na portugalskom jeziku. Odlučile smo da naručimo nešto nasumice i doneli su nam neko jelo sa živim jajetom na sredini. I pored toga što volim da probam nove specijalitete, na kraju smo se odlučile za neko uobičajno jelo - priča Jelena koja je boravak iskoristila za šoping.
- Kupovina i obilazak radnji za mene je uvek sastavni deo putovanja tako da sam i ovog puta kupila sebi nekoliko lepih stvari.
Posle ovog lepog putovanja, na kome je uspela da „napuni baterije“, Jelena će se ponovo posvetiti svom poslu, a uskoro planira da izda i novi singl.
- Uskoro ću ući u studio i snimiti novu pesmu u koju mnogo verujem. Osim toga, počinjem ponovo sa nastupima po celoj regiji, najpre ću pevati na Krku u Hrvatskoj, potom u Sloveniji, Crnoj Gori, a krajem februara dolazim i u Srbiju i izuzetno se radujem svim tim koncertima - zaključuje Rozga.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti