Marko Jovanović: Zavetovanje na večnu ljubav

Marko Jovanović: Zavetovanje na večnu ljubav

Autor: | 04/06/2012

0

Nekadašnji fudbaler „Partizana“, dvadesetčetvorogodišnji Beograđanin Marko Jovanović, koji skoro godinu dana igra za fudbalski klub „Visla“ iz Krakova, 19. maja upriličio je crkveno venčanje sa dugogodišnjom partnerkom Hristinom.
Na večnu ljubav par se jedno drugom zakleo u crkvi Ružica na Kalemegdanu, dok je proslava venčanja organizovana neposredno posle toga u obližnjem restoranu „Kalemegdanska terasa“.
Markova izvabranica, Beograđanka Hristina, svojom efektnom i glamuroznom pojavom ispred crkve zadivila je prisutne. Bila je u elegantnoj venčanici koju je za nju kreirao dizajner Zvonko Marković. Talentovani golgeter delovao je vrlo elegantno noseći odelo marke „Dolce&Gabanna“. Za kumove par je odabrao najbliže prijatelje iz detinjstva- šarmanrnom Marku kum je bio Zoran, drug iz kraja u kom je odrastao, Voždovca, dok je Hristina za kumu izabrala najbolju drugaricu Tamaru.
Dok za magazin „Hello!“ poziraju posle venčanja u crkvi, Hristina i Marko, koji imaju četvoromesećnu kćerku Helenu, ne kriju ushićenje i deluju veoma zadoovljno i ostvareno.
- Najvažnije mi je bilo da se jedno drugom na večnu ljubav zavetujemo u crkvi. Kada je Hristina bila trudna, zbog administrativnih stvari venčali smo se samo kod matičara - na početku u dahu kaže nasmejani fudbaler, koji osvaja iskenošću i dobrotom.
Rodbina zaljubljenog para, kumovi, kao i najbliža rodbina prisustvovala je venčanju u crkvi Ružica.
-Sve smo radili kao što običaji nalažu. Ujutru sam sa nekoliko najbližih drugova otišao po nju, njenoj kući, i potom smo došli pred crkvu.
Spektakularna proslava venčanja, u restoranu „Kalemegdanska terasa“,  organizovana je za dve stotine zvanica. Goste je zabavaljao bend Nemanje Saletovića, izvodeći domaće pop, rok i narodne pesme.
Bračni par je odlučio da jelovnik zadovolji svačiji ukus, meni je sačinjavalo niz gastonomskih užitaka - od srpskih jela, najraznovrsnijih salata i preko specijaliteta internacionalne kuhinje, do ribe i plodova mora.
Dok su brojne zvanice pristizale u restoran, bend je izvodio domaće i strane pop balade. Svako se ponaosob slikao sa mladencima, a posle fotografisanja, kada su već gotovo svi gosti stigli, Hristina se presvukla u haljinu, kako bi mogla da se opusti i dobro zabavi.
Atmosfera se zagrevala i svi su bili na nogama, veseleći se uz hitove domaće muzike. Kada su stigli trubači, svi su bili radosni i igrali su. Taj momenat bio je vrhunac slavlja jer Marko najviše voli veselje uz trube. „Usijanje“ atmosfere i dobar provod prisutnih najbolje opisuje činjenica da nijedan gost nije ostao da sedi.
Kada je izneta torta koja je težila dvadeset pet kilograma, usledilo je oduševljenje prisutnih zbog njen impresivne veličine.
- Pobrinuli smo se da bude dovoljno torte za sve. Na nekoliko spratova ima pet različitih ukusa, jer smo razmišljali i o različitosti ukusa naših gostiju - kaže Marko, koji je tokom svadbenog veselja zvanicama ponosno pokazao novu tetovažu koju je posvetio kćerkici.
- Dva dana pre crkvenog venčanja, istetovirao sam na ruci ime kćerke, kao i njen datum rođenja. Moram da naglasim da je našim roditeljima bilo važno da na ovaj način proslavimo venčanje, velikom zabavom na koje smo pozvali i rodbinu, jer nas je bilo malo na građanskom venčanju- kaže atraktivni sportista čija je supruga Hristina završila pravni fakultet. Budući da je Helena mala, za sada Markova supruga na razmišlja o zaposlenju, i par ostaje da sa bebom i dalje živi u Krakovu. U početku, kada se rodila beba, imali su pomoć njihovih majki i Markove sestre, da bi se malo kasnije sami sa lakoćom brinuli o naslednici.
- Dok sam putovao i bio u karantinu, normalno je bilo da Hristina ima pomoć naših majki koje su dolazile u Krakov. Sada sami vodimo računa o bebi. Hristina često sama sa Helenom provodidok ja treniram, čak i ja ostajem sam sa bebom i sa lakoćom završavam samostalno sve poslove oko kćerke - ponosno kaže Marko, kome je mnogo značilo što je njegova kćerka bila prisutna na početku proslave.
Posle sjajno organizovanog svadbenog veselja zaljubljeni bračni par je odlučio da medeni mesec provede na Azurnoj obali, obilazeći gradove francuske rivijere.
- Oboje volimo južnu Fransusku, tako da smo se odmah dogovorili gde odlazimo na medeni mesec - kroz osmeh završava naš talentovani fudbaler kojeg krasi lepo vaspitanje.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti