Marko Jovanović: Dan porodične radosti

Marko Jovanović: Dan porodične radosti

Autor: | 03/07/2012

0

Nekadašnji prvotimac „crno-belih“, fudbaler Marko Jovanović, koji igra za Fudbalski klub „Visla“ iz Krakova, prošle nedelje je upriličio krštenje svoje kćerke Helene. Sa suprugom Hristinom, sa kojom je na „ludi kamen“ stao pre mesec dana, talentovani golgeter organizovao je krštenje, a potom i proslavu za trinaestoro ljudi u jednom beogradskom restoranu.
Komplikacije koje dvadesetčetvorogodišnji sportista ima posle operacije trbušnog zida, i veliki bolovi koje trpi, nisu mu pokvarile sreću tokom  porodičnog veselja. Budući da svakodnevno odlazi na terapije u Beogradu, bolovi u trbuhu su se smanjili, ali nije isključena mogućnost da doktori ponove komplikovanu intervenciju.
- Za krštenje kćerke supruga i ja smo odabrali crkvu svetog Save, smeštenu pored Hrama svetog Save, jer u blizini imamo stan. Kum je bio Radoslav -  Raća Petrović, koji igra za engleski fudbalski klub „Blekburn rovers“. On je jedan od mojih najboljih prijatelja i nisam bio u dilemi ko će da krsti moju kćerku - kaže veselo na početku razgovora za Hello! Marko, koji je vest da će dobiti prvo dete saznao pred odlazak u Krakov.
- Na krštenju Helena nas je sve iznenadila jer nije plakala, svi smo mislili da u crkvi neće biti mirna i da će nam to predstavljati problem. Ima pet i po meseci i bilo nam je zanimljivo što nije ni suzu pustila. Inače, kršetnju su prisustvovali i naši roditelji, moja sestra, kao i venčani kumovi. Nismo hteli da tog dana pravimo veliko slavlje već intimnu proslavu jer smo pre samo mesec dana povodom venčanja priredili zabavu za veliki broj ljudi. U decembru Helena će napuniti godinu dana za kada planiramo veliko slavlje - kaže fudbaler koji je posle krštenja proslavu za članove porodice i kumove organizovao u restoranu „Franš“. I za vreme ručka, koji je trajao nekoliko sati, mala Helena bila je veoma mirna.
- Skoro sve vreme je spavala u kolicima jer ju je krštenje verovatno izmorilo. Inače, dobro je dete. Plače samo kada je gladna. Smetaju joj gužva i glasna muzika. Kada ju je moj otac prošlog meseca doveo na svadbu, gosti su  prilazili da je vide i jedva smo je smirili koliko je tada plakala.
Posle slavlja povodom krštenja kćerke, popularni fudbaler se u potpunosti posvetio rehabilitaciji nakon komlikovane operacije trbušnog zida.
- Već dva meseca odsustvujem iz svog kluba zbog terapija na koje idem u Beogradu. Nadam se poboljšanju mog stanja, jer se uskoro vraćam u Krakov, gde ću imati završne preglede. Tada ću znati kada mogu da počnem sa treninzima i kada ću početi da igram. Postoji mogućnost da ponovo budem  operisan, ali se nadam da ću to izbeći i da će terapija dati rezultate - kaže profesionalni sportista i dodaje da mu u oporavku mnogo znači suprugina podrška i da sve lakše podnosi uz igru sa kćerkom Helenom.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još