Snežana i Dragan Stojković: Porodica na okupu

Snežana i Dragan Stojković: Porodica na okupu

Autor: | 02/06/2011

0

Naš proslavljeni fudbaler i uspešni trener Dragan Stojković Piksi i njegova supruga Snežana nedavno su imali veliki povod za slavlje - njihova najstarija kćerka Andrea diplomirala je na Američkom univerzitetu u Parizu. To je bio dovoljan povod da se čitava porodica Stojković okupi u gradu svetlosti, a osim roditelja Andrei su na uspehu među prvima čestitali i sestra Anja i brat Marko.
- I suprug i ja smo iz Japana došli u Pariz samo zbog toga, jer je ovo jedan veliki događaj za našu porodicu. Dragan je zbog obaveza ostao samo jedan dan, a onda je morao da se vrati u Nagoju - počinje priču ponosna majka.
- Američki univerzitet“, na kome je Andrea diplomirala na smeru za internacionalni biznis i informatiku, organizovao je dodelu diploma u teatru Šatle i čitava ceremonija je bila vrlo emotivna. Sa nama su bili i naši najbliži prijatelji i rođaci, kao što su i druge diplomce podržali najbliži. Od sreće su nam čak krenule i suze radosnice, jer je ona naše prvo dete i naša mezimica - kaže Snežana.
Posle svečane ceremonije u prestižnom francuskom pozorištu, porodica Stojković je za svoje najbliže organizovala svečani ručak kako bi na pravi način obeležili taj značajan dan za njihovu porodicu.
- Najveće iznenađenje tokom ručka bio je Draganov govor. Iako on ima običaj da drži govore na svečanostima, nikada do sada tema njegove priče nisu bila deca tako da ih je sve veoma iznenadio. To su bili najdirljiviji trenuci tokom dana i svi smo bili veoma uzbuđeni. Uveče smo imali priliku da odemo na večeru koju je priredio univerzitet, tako da nam je čitav dan protekao u slavlju - objašnjava gospođa Stojković koja je vrlo zadovoljna zbog činjenice da je njena najstarija kćerka sa nepune dvadeset dve godine stekla fakultetsku diplomu.
- Nama kao roditeljima je izuzetno važno što je ona završila jedan od najtežih smerova na univerzitetu sa visokim prosekom, i to za manje od tri godine. I Andrea je veoma zadovoljna zbog svog uspeha, ali sada se nalazi na životnoj prekretnici tako da će u narednih nekoliko meseci morati da donese odluku kojim putem planira da krene. Dogovorili smo se da se tokom leta odmori, a na jesen će se opredeliti ili da upiše master studije ili da počne da stiče praksu u nekoj kompaniji. Što se mene tiče, volela bih da nastavi školovanje, dok Dragan misli da bi bilo lepo da neko vreme provede u Japanu kako bi usavršila njihov jezik i stekla praksu u nekoj od tamošnjih uspešnih kompanija. Videćemo šta će ona odlučiti, ali će joj svakako i jedno i drugo biti od koristi.
Osim ovog značajnog događaja, porodica Stojković će uskoro imati još jedan povod za slavlje, a Snežana, koja trenutno živi na relaciji između Nagoje i Pariza, otkriva da ona i njen suprug planiraju da na godišnjicu braka organizuju crkveno venčanje u gradu svetlosti.
- U vreme kada smo pre dvadeset godina sklopili građanski brak u Francuskoj nismo imali vremena da organizujemo i crkveno venčanje jer je moj suprug tada imao mnogobrojne obaveze. Zato smo sada rešili da na dan godišnjice braka izgovorimo sudbonosno „da“ i pred Bogom i jako smo uzbuđeni zbog toga - zaključuje Snežana Stojković.

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin