Galerija luksuza: Poznate estete i skupi eksponati

Galerija luksuza: Poznate estete i skupi eksponati

Autor: | 13/06/2011

0

Svi koji su se pitali da li kod nas postoji pravi luksuz imali su priliku da u Beogradu dožive neobično estetsko zadovoljstvo, upoznavajući se dva dana sa izložbom rakoši. Naime, u prelepom zdanju kralja Petra I održana je galerija luksuza na kojoj su odabrane zvanice imale priliku da pogledaju neke vredne predmete, kako materijalno, tako i istorijski.
Jedinstvenu priliku da pogledaju vredne eksponate nisu propustili poznati iz sveta umetnosti, mode i kulture. Želja organizatora ovog zanimljivog projekta, modnog studija „Click“ i producentkinje Ivane Bajić, koja vodi šou-program „Ja imam talenat“, bila je da vredne eksponate smesti u osam prostorija „Vile Kralja Petra I“.
- Inspiraciju za ovaj projekat pronašla sam u sličnim projektima koji se organizuju širom sveta. Želim da na jednom mestu okupim ne sve, ali neke od najluksuznijih brendova koji se trenutno mogu naći na domaćem tržištu u jednom glamuroznom prostoru. Zbog svog autentičnog ambijenta „Vila Kralja Petra I“ pravo je mesto za predstavljanje premium prozvoda tržišta, ali i naše tradicije - rekla je Ivana Bajić za magazin „Hello!“, pri čemu je naglasila da je istorijska i kulturna vrednost vile i njen današnji status muzeja svima poznat.
Na to se nadovezao Nenad Radujević, direktor modnog studija „Click“, koji je bio jedan od članova žirija rijalitija „Top-model“:
- „Galerija Luksuza“ osmišljena je kao projekat koji, povratkom pravim vrednostima kroz srpsku istoriju i tradiciju, ne želi da promoviše samo materijalne stvari već i kvalitetan način života. Promovisan je i kvalitetan industrijski dizajn i sve što naš živote može da učini lepim, ali i inspirativnim.


Pored ulaznog foajea, prostorije raspoređene na tri nivoa sa izložbenim eksponatima bile su dovoljne da gosti dožive svojevrsnu šetnju kroz različite ambijente koji oslikavaju luksuzan način života nekad i sad. Čim uđu u dvorište vile, gosti su imali priliku da vide gliser „Chris Craft Lancer 20 Woody“, čija je vrednost u limitiranoj seriji napravljenih modela. U celom svetu postoji samo sto ovih plovila. Obilazak galerije luksuza bio je organizovan po principu ekskluzivnih tura gostiju, što znači da je određeni broj gostiju imao svoju satnicu - vreme razgledanja samo za njih, kako bi se izbegla gužva.
U jednoj od galerijskih prostorija posetioci su mogli da vide neke od luksuznih predmeta iz davne prošlosti Beograda, kao i one koje su koristile dinastije Obrenović i Karađorđević.
Skupi brendovi imali su svoje mesto u prostorijama. „Mont Blanc“, „Tom Ford“, „Swarovski“, „Davidoff“, „Bang & Olufsen“, „Lusso“ sa brendovima „Armani“ i „Busnelli“, samo su neka od zvučnih imena ovog „malog sajma raskoši“. Predstavljen je bio i šampanjac „Bolinger“ koji je služen na nedavno održanoj večeri u domu princa Čarlsa, u čast venčanja Kejt Midlton i princa Villijama.
Među posetiocima galerije bio je priznati glumac Branislav Lečić, poznat kao veliki hedonista.
- Bilo mi je zadovoljstvo da na ovom jedinstvenom događaju predstavljam „Davidoff Magnum“, prvu cigaretu koju je Zino Davidov stvorio. To je brend koji je otelotvorenje kvaliteta, stila, tradicije i luksuza. To je „kamen temeljac“ jedinstvenog premijum ukusa i poznate arome ovog brenda - rekao je suprug voditeljke Nine Radulović-Lečić za magazin „Hello!“.
Autentični ambijent poslužio je odlično da se na savremen način predstavi lepota tradicije, ali i moderan i kvalitetan načina života. Posetioci koji su imali priliku da pogledaju neke od najboljih proizvoda na našem tržištu, kao i istorijski vredne eksponate, bili su očarani onim što su videli.

Piše: Nadežda Jokić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još