Snežana i Dragan Stojković: Crkveno venčanje u Parizu

Snežana i Dragan Stojković: Crkveno venčanje u Parizu

20/06/2011

0

Posle dvadeset godina braka, nekada legendarni fudbaler, a sada uspešni trener Dragan Stojković Piksi i njegova supruga Snežana odlučili su da ozvaniče svoju vezu i pred Bogom. Slavlje koje su tim povodom organizovali za najbliže prijatelje u Parizu svima će zauvek ostati u sećanju. Svečanost koju su pripremali tri meseca prvobitno je trebalo da bude održana u Sabornoj crkvi u Beogradu, ali zbog obaveza ipak su se odlučili za prestonicu Francuske, gde su sudbonosno „da“ izgovorili u crkvi Aleksandra Nevskog.
Proslava bračnog para Stojković počela je već 2. juna kada su njihovi prijatelji doputovali u Pariz, a tog dana i njihova najstarija kćerka Andreja proslavljala je dvadeset drugi rođendan. Supružnici Stojković prijateljima nisu rekli da će imati razlog za još jedno slavlje, kako ih ne bi opterećivali kupovinom poklona, tako da su svi bili prijatno iznenađeni.
Glavna ceremonija počela je sutradan, tačno u podne, kada su mladenci sa svojom decom, kćerkama Andreom i Anjom i sinom Markom i zvanicama stigli ispred pravoslavne crkve „Aleksandar Nevski“. Iako su već dve decenije u braku, Snežana i Dragan nisu mogli da sakriju pozitivnu tremu koju su osećali što će još jednom ozvaničiti svoju ljubav. Kum uspešnog sportiste bio je Dragan Trivan, koji je na slavlje došao sa suprugom Jelenom, dok je njegova supruga za svog svedoka izabrala prijateljicu Ivanu Mišković-Karić, koja je došla sa mužem Goranom Karićem. Supružnici Stojković su odlučili da za ovu priliku ne kupuju nove burme, već su tokom venčanja razmenili one koje već imaju, jer veruju da im je prstenje i do sada donosilo sreću. Zato su na svojim burmama na kojima je već bio ugraviran datum prethodnog venčanja sada ugravirali i dan na koji su se i u crkvi obavezali na večnu ljubav.
Među gostima slavnog bračnog para uglavnom su bili prijatelji iz Beograda. Svečanosti su prisustvovali Snežana Dakić-Mikić sa suprugom Vladimirom, Marijana Mateus, Marko Mišković sa majkom Ljiljanom Mišković, Stevan - Dika Stojanović, Marina i Andrej Kulundžić, Slobodan Živojinović, Nina Badrić sa suprugom Bernandom Krasnićem, ambasador Srbije u Parizu Dušan T. Bataković i mnogi drugi.
Za ovu priliku Snežana je izabrala svedenu belu venčanicu koju je dizajnirao njen omiljeni modni kreator iz Libije Zuhar Murad, dok je njen suprug blistao u odelu kreatora Ermenegilda Zegne, koje su zajedno kupili u Japanu gde trenutno žive. Iako u prvi mah Snežana nije želela da nosi bidermajer, na nagovor kćerki u poslednjen trenutku odlučila je da pozove svog cvećara u Parizu, koji joj je po sopstvenom ukusu napravio predivan svadbeni buket, isporučen u poslednji čas. Tako je gospođa Stojković, po završetku ceremonije, kako običaji nalažu, bacila bidermajer, a na iznenađenje i oduševljenje svih bidermajer je uhvatila njihova mlađa kćerka Anja.
Ovaj savršeno osmišljeni dan nastavljen je na privatnom brodu „Acajou“, koji su slavljenici iznajmili za tu priliku. Višečasovna plovidba Senom, uz ručak, zvuke omiljenog disk-džokeja ove poznate porodice i turističkog vodiča, koji je sve vreme pričao o istoriji Pariza i značajnim istorijskim znamenitostima, učinila je to popodne nezaboravnim za sve prisutne.
Za organizaciju ovog spektakularnog venčanja Snežani je pomogla agencija koju su angažovali, ali je sve od prvog do poslednjeg detalja sama osmislila.
Posle romantične plovidbe gradom svetlosti, mladenci i njihovi dragi prijatelji napravili su mali predah, kada su imali vremena da se odmore i pripreme za večernju svečanost koja je organizovana u luksuznom restoranu „Paviljon Ledojen“ na Šanzelizeu, koji ima tri Mišelinove zvezdice. Sve pripadnice lepšeg pola blistale su u dugačkim haljinama, što je bilo propisano dres kodom, a što ih je posebno obradovalo pošto u Beogradu retko imaju priliku da nose svečane i raskošne toalete. Gosti su se najpre okupili na terasi prestižnog restorana, koja izlazi na Jelisejska polja, gde su uživali u piću i kanapeima. Čitav prostor bio je specijalno dekorisan za ovu priliku, a, na žalost mladenaca, terasa je bila nešto drugačije ukrašena nego što su prvobitno zamislili, jer je zbog polažaja na kome se nalazi morala da se traži dozvola gradskih vlasti za tu vrstu dekoracije. To nije moglo da pokvari ovo romantično slavlje, na kome je Snežana blistala u crvenoj haljini njenog trenutno omiljenog dizajnera visoke mode u Francuskoj Endrjua GN, dok je proslavljeni fudbaler za ovu priliku nosio smoking koji mu je supruga odabrala.
Posle kratkog koktela, gosti su prešli u restoran gde je za večeru poslužena teletina sa tartufima, dok je za desert na meniju bio čizkejk. Tokom večere zvanice je zabavljao disk-džokej, a kasnije su uživali uz balade poznatog vojvođanskog benda „Garavi sokak“, koji je specijalno za ovu priliku došao u Pariz. Kako običaji nalažu, mladenci su prvi izašli na plesni podijum, a potom su im se pridružili i kumovi, a zatim i ostale zvanice.
Veselje je potrajalo do kasnih večernjih sati, a svi prisutni bračnom paru Stojković poželeli su da i ubuduće uživaju u braku i ljubavi, kao i do sada.
U prvom intervju posle spektakularnog crkvenog venčanja koje su uz zvuke francuskih šansona organizovali u Parizu, Snežana i Dragan Stojković ekskluzivno za magazin Hello! otkrivaju koliko im znači što su izgovorili sudbonosno „da“ i pred Bogom, kako su im protekle prethodne dve decenije i na koji način neguju svoju ljubav.
Koliko dugo ste priželjkivali crkveno venčanje?
Dragan: Još od prvog dana. Kada smo pre dvadeset godina sklopili građanski brak u Marseju nismo imali vremena da se venčamo i u crkvi zbog mojih obaveza. Kasnije smo, takođe, odlagali taj čin tako da smo sada odlučili da na dan naše dvadesetogodišnjice venčanja izgovorimo sudbonosno „da“ i pred Bogom i da ispunimo naš davnašnji san.
Snežana: Mislili smo da ćemo se venčati u crkvi mnogo ranije. Međutim, često smo se selili, imali smo obaveze oko dece, Dragan je imao mnogo poslovnih obaveza tako da smo čekali pune dve decenije.
Jeste li se tokom priprema za ovo venčanje podsetili nekih trenutaka sa prethodne svadbe?
Dragan: Naravno da jesmo, jer su to trenuci koji se nikada ne zaboravljaju.
Snežana: Prethodna svadba se razlikovala od ove. Građanski brak smo sklopili u Marseju, a potom smo sa prijateljima proveli nekoliko dana u Kanu. Slična je samo po tome što je naša najstarija kćerka Andrea prisustvovala i tom slavlju, tada je imala dve godine. Međutim, nama su u Veroni opljačkali stan i tada su nam ukradene sve slike i video-zapisi sa venčanja, tako da su mi te fotografije nedostajale svih ovih godina, a sada konačno imam slike sa ove ceremonije i veselja.
Dragan: Moram da naglasim da su meni prethodne dve decenije prošle veoma brzo, što znači da mi je bilo jako lepo. Svoju suprugu jako volim, što nije fraza, to sam mnogo puta i pokazao, a ovaj čin je samo još jedna potvrda naše ljubavi.
Koliko se vaš odnos promenio za ovih dvadeset godina?
Snežana: Uopšte nemam osećaj da smo nas dvoje toliko dugo zajedno, jer često unosimo novine u naš odnos i ponekad mi se čini da smo prvi put zajedno. S druge strane, moj suprug i ja se sada toliko dobro poznajemo da nam se vrlo često desi da ja nešto pomislim, a on to isto kaže ili obrnuto. To je najbolji znak da se dve osobe istinski poznaju.
Dragan: Mislim da se naš odnos tokom vremena menjao samo nabolje. I nas dvoje smo se promenili, sada smo mnogo iskusnije, trezvenije i pametnije osobe, što je uticalo da i naša ljubav bude jača.
Život sa profesionalnim sportistom nije lak, da li vam je bilo teško da u svakom trenutku pratite svog supruga?
Snežana: Znala sam šta znači život sa profesionalnim fudbalerom i bila sam spremna na to. Uvek sam pratila svog supruga, iako nije bilo lako dok su deca bila mala organizovati selidbe, pošto sam taj posao preuzimala na sebe kako bi Dragan mogao da se koncentriše na svoj posao. Međutim, tokom godina sam se toliko navikla na takav način života da mi je sada čudno kada smo dugo na jednom mestu.
Dragan: Verujem da Snežani nije bilo lako, ali i kod nje postoji velika ljubav prema meni tako da je mnogo toga žrtvovala. Ljubav je kao reč jako lepa na papiru, ali u realnom životu zahteva velika odricanja.
Na koji način negujete vaš brak?
Dragan: Živimo normalan život i radujemo se malim stvarima. Osim toga među nama postoji veliko razumevanje, ljubav, ali i međusobna privlačnost koja je i dalje prisutna.
Snežana: Ako postoji idealan brak, onda za naš mogu da kažem da je takav. Moji snovi su osvareni, jer živim sa čovekom koga volim i koji mene voli i koji je predivan muž i otac. Naravno, da je bilo mnogo odricanja i mi žene smo te koje moramo mnogo više da se trudimo. Muškarci su velika deca i oni vole da budu maženi i paženi, tako da svaka žena koja zapostavi svog muža mora da bude svesna da joj brak neće uspeti. Ja i svoje kćerke savetujem da trebaju da razmišljaju na takav način i da često u odnosu sa muškarcima moraju da obuzdaju svoj temperament.
Na koji način ste odgajali svoju decu?
Dragan: Obaveza svakog roditelja je da svoju decu izvede na pravi put u smislu da budu korisni za sebe i za svoju okolinu i društvo. Trudili smo se da ne postanu skorojevići, mi kao roditelji smo im na ličnom primeru pokazivali kako treba da se ponašaju. Činjenica je da su oni imali određene privilegije pošto im se uvek obezbedi ono što im treba, ali smo ih naučili da moraju sve rezultate da postižu svojim radom i trudom.
Snežana: Ja sam stroga i zahtevna sa decom, dok je Dragan mnogo fleksibilniji. Trudila sam se da ne pokušavam da im menjam karakter i da svako od njih ima izgrađenu ličnost. Mislim da je naša najstarija kćerka karakterno na tatu, srednja ima više mojih osobina, dok je Marko preslikani otac.
Po čemu ste vas dvoje slični, a u čemu se razlikujete?
Dragan: Snežana i ja smo potpuno različite osobe i mislim da baš zbog toga tako dobro funkcionišemo. Ona je temperemantna žena, dok sam ja dosta smireniji.
Snežana: Ja se uvek divim svom suprugu kako je miran i staložen i kako sve probleme rešava bez tenzije.
Koliko vam znači što ste vašu vezu sada ozvaničili i u crkvi?
Snežana: Ovo je najvredniji poklon koji sam dobila do sada. Zaista mi mnogo znači i svim parovima bih preporučila da svoju vezu obavezno ozvaniče i pred Bogom.
Dragan: Ovaj čin je kruna naše ljubavi i jedan prelep događaj za nas i našu porodicu.

Piše: Ivana Nikolić

 

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Pročitajte još